Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény egyházak azt...

A keresztény egyházak azt tanítják, hogy Jézus megváltott a bűneinktől, de ha valaki meg sem született, csak később, akkor annak a bűneit is megváltotta?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen, ha minden bűntől megváltotta a keresztényeket, akkor egyre kevesebb bűnnek kellene lennie,

miközben azt látjuk és tapasztaljuk, hogy nem hogy kevesebb, hanem egyre több bűn történik.

2015. júl. 3. 15:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

kilences válaszoló. mi van????

én a bibliából idéztem. íme:

Isten így fordult a kígyóhoz: „Mivel ezt tetted, átkozott légy minden háziállat és minden mezei vad között! A hasadon fogsz csúszni, és port fogsz enni életed minden napján. 15 És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét.”

16 Az asszonynak ezt mondta: „Felettébb megnövelem terhességed fájdalmát. Fájdalommal szülsz gyermekeket, és epekedni fogsz férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad.”

17 Ádámhoz pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam: »arról ne egyél«, átkozott legyen a föld miattad. Gyötrelmes fáradozással fogod enni termését életed minden napján. 18 Tövist és bogáncskórót fog neked teremni, és mezei növényeket kell enned. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

1 mózes 2:14-18

2015. júl. 3. 16:31
 12/22 anonim ***** válasza:
szóval, Istennel perlekedj, vagy a bibliával, de ne velem, légyszi. én csak idéztem a bibliából.
2015. júl. 3. 16:32
 13/22 anonim ***** válasza:

Meg kellett ölni a bárányt ahhoz, hogy a bűneinket többé senki rója fel.

[link]

Most hogy halott, szabadok vagyunk. Bármit bárkivel megtehetünk, hiszen ha Isten velünk, ki ellenünk?

Ez most komoly egyesek szerint?

Bűnös, aki bűnt követ el, nem bánja meg, nem kerüli a bűnt, nem próbálja jóvá tenni. És a Biblia szerint még akkor is felróják a bűnöd, ha te is másoknak. Ez pedig cselekedet. A hit/hiszékenység nem ment fel.

2015. júl. 3. 17:05
 14/22 anonim ***** válasza:

Bűnös vagyok, mert valaki evett egy fáról. Az nem bűnös, aki ilyenre teremtette az embert és odarakott egy fát, csak hogy ne együnk róla. Aztán megbocsátott nekünk azzal, hogy elküldte a fiát, hogy haljon meg értünk.

Aki pedig most bűnözik, megöl valakit, megerőszakol, az bánkódik egy kicsit, és minden el van felejtve, bérlete van a Mennybe az örök boldogságra, mert hisz. Aki pedig nem hisz (kit is érdekel milyen ember, miket tett), már mehet is az örök kárhozatra.

Ezt a felesleges komédiát pedig olyan lény dolgozta ki, aki mindenható, megteremtett mindent egy apró atomtól, porszemtől a több millió csillagig és amit hirdetni tud az a szeretet, ami az ő 42-je.

2015. júl. 3. 18:25
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mennybe az örök boldogságra, mert hisz. Aki pedig nem hisz (kit is érdekel milyen ember, miket tett), már mehet is az örök kárhozatra. "

Mondjuk egy jó keresztyénnek kellene törekednie minél közelebb kerülni Istenhez. Nem annyiból áll a dolog hogy "Jézus szeret hűdejó", ez csak az első lépés...

2015. júl. 3. 18:50
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem akarok senkit sem bántani, (mindenkinek megvan a maga baja)de szerintem, ha keresztények ezt a megváltástant komolyan gondolják, akkor mindenkit félre akarnak vezetni.

Elátkozza az isten állítólag, a saját gyermekeit, aztán elküldi isten az egyetlen fiát, Jézust, akit miután keresztre feszítettek, utána már megbocsátott az isten az embereknek. Előtte nem, előtte nagyon dühös volt, de miután Jézust keresztre feszítettük, akkor megenyhült, és onnantól kezdve meg vagyunk váltva a bűneinktől.

Szerintem aki ezt el hiszi…, akkor nekem nem hívőnek, hanem hülének kellene lennem.

De egyébként utána néztem, és Jézust nem találtam, hogy ezt a megváltásos dolgot valamikor is mondta volna, úgyhogy szerintem a keresztények itt valamit vagy nagyon benéztek, vagy meg akarják szívatni a rendes embereket.

Nézz már utána, amit idéztél az még keresztény értelmezés szerint is Mózes mondta, és nem az isten. Akkor miért hivatkozol ebben az elátkozósgyogyiba istenre? Vagy szerinted Mózes az isten, a keresztények nem Jézust tartják istennek, hanem Mózest?

Ja remélem nem Jehova Tanúja vagy, mert akkor itt fejeztem be.

2015. júl. 3. 20:25
 17/22 anonim ***** válasza:

hát, ha alaposabban megnézed, így kezddödik az idézet: Isten ezt mondta:

szóval, lehet, hogy mózes könyvébe van, de a biblia azt állítja, hogy Istentől szóltak emberek, ahogy a szellem ihlette őket. szóval a mózes könyve nem mózes gondolatait tartalmazza, miként a jelenések könyve sem jelenések gondolatait. pláne, hogy oda van írva: Isten mondta ezeket. ennyit tudtam segíteni.

2015. júl. 3. 21:03
 18/22 pelgrim ***** válasza:

A keresztény vallások ebben mélyen tévednek, az elkövetett bűnöktől, vagy akár a bűnöktől amelyek a jövőben fog valaki elkövetni, nem válthat meg senki senkit, sem azok következményeitől.

De Jézus, aki az emberiség tudatának javítását, felemelését látta feladatának, kiemelte azokat az ön-tudat szánalmas állapotából, akik hajlandók tanítását komolyan venni. Ők azok akiket megváltott, a tudatlanságtól, helyesebben akik képesek megváltani saját magukat.

Nem véletlen az, hogy egyre több bűnözés látunk, hiszen napról napra egyre többen vagyunk, a feszültség is egyre fokozódik köztünk, ez egy természetes jelenség.

2015. júl. 4. 11:11
 19/22 anonim ***** válasza:

isten meg ígérte hogy békét kőt az emberekkel.

ennek érdekében várva hogy az emberek javuljanak.

hogy ne legyenek oly bűnösök, de egyre inkább azok voltak és bűnösebnél bűnöseb életet éltek.

isten látván hogy kellő javulásra nincs túl sok remény.

így egy szülött fiát küldte el,hogy ö fizessen az emberek bűneiért.hogy minden ember aki arra érdemes,be mehessen a menybe.

mivel áldozata kielégítő volt a sátánnak is,és melyet elkellet neki is fogadnia.

tehát nem az el követet bűnöktől váltott meg minket,hanem a rabság bűnétől.

a sátán láncától mely megakadályozott minket a menytől.és az istennel való békétől.

Jézus.. azért jöttem hogy végre lássatok és haljatok.

és mikor megkérdezte tőle egy ember hogy mi az öröm hír amit te hoztál nekünk?

azt felelte,hogy rabságot véget ért. isten beakarja váltani az atyáitoknak tett ígéretét,mely szerint békét köt az emberekkel.

2015. júl. 4. 23:22
 20/22 anonim ***** válasza:

még annyit hogy.

ha egy bűnt elkövetünk,azért felelnünk kel.

isten azért váltatott meg minket Jézus által a rabságunk bűneitől.

mert mi magunk sosem lettünk volna rá képes.

és az egy született fia volt,tehát hatalmas áldozat,egy hatalmas bűnökért és hatalmas célért.

a meg menthető lelkekért.

2015. júl. 4. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!