Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyiben lenne más a biblia...

Mennyiben lenne más a biblia ha tényleg Isten szava lenne?

Figyelt kérdés
Ha feltesszük, hogy csupán emberek írták a bibliát, akkor mennyiben lenne másabb ha tényleg a keresztény Isten szava lenne?

2015. jún. 30. 23:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyrészt kinek kellett volna leírnia, ha nem embereknek? Istennek, a saját golyóstollával?"

Ezt találja ki ő, nem én vagyok mindentudó. Nekem az tűnne a legjobb ötletnek, ha minden ember agyába betáplálja az egészet születéskor. De azzal is megelégednék, ha mondjuk emberek írják le, csak jól.

"Egyébként gondolom Jézusnak is "nyilván az lett volna a dolga hogy megírja a saját cselekedeteit..."

Nem. Jézusnak az lett volna a dolga, hogy gondoskodjon az igaza bizonyításáról. Vagyis rendszeresen nagy nyilvánosság előtt bemutassa a képességeit. Ehelyett több száz csodának abszolúte semmi nyoma egy mesekönyvön kívül, amit évtizedekkel utána írtak. Én ha isten küldötte lennék, akkor azzal kezdeném a dolgot, hogy alaposan és minden gyanún fölül igazolom a kor leghatalmasabb embereinek és bölcseinek. És eleve ott kezdeném, hogy nem akkor jelenek meg, amikor már az egész földet beszövi a civilizáció, hanem valamikor a kezdetekkor. Vagy ha már vártam, akkor várok még egy kicsit a globalizáció koráig. Egy elnyomott, elszigetelt primitív vidék a legrosszabb ötlet.

Szerintetek több ezer milliárd ember kerül pokolra a történelem folyamán azért, mert Jézus ilyen ügyetlen volt, kit érdekel hogy hány embert gyógyított meg? Meg szerintem nyugodtan visszavehetett volna az ördögűzésből is.

"Pontokba szeditek, hogy milyen elvárásaitok lennének a Bibliával szemben, ha valóban Isteni khletésű lenne...csak így szerényen..."

Ő akar meggyőzni engem állítólag és nem fordítva.

Persze tudjuk, hogy ha létezik akkor sem akar meggyőzni, hiszen mindenható, és mégsem sikerült neki, ami egy mindenható esetén definíció szerint lehetetlen.

"Az az igazság, hogy egy ilyen általatok gyártott, műanyag, fröccsöntött kis istenkében, aki megfelel az Ennyire rövidlátó emberek elvárásainak, abban én sem hinnék."

Tudjuk, tudjuk...

Ti semmilyen istenben nem hinnétek, csak a ti speciális istenetekben, akinek semmilyen tulajdonsága nincsen (kivéve...), semmilyen kritériumnak nem felel meg (kivéve...), és semmilyen hatása nincsen semmire (kivéve...).

2015. júl. 2. 01:21
 12/23 Missi_Key ***** válasza:

nem várhatod el Istentől, hogy maga diktálja a Bibliát.

de aki hisz benne, az úgyis azt hiszi hogy tényleg isten szava.

aki nem hisz benne, az meg úgy gondolja hogy nincs isten.

2015. júl. 2. 22:26
 13/23 anonim ***** válasza:

"nem várhatod el Istentől, hogy maga diktálja a Bibliát."

Valóban.

De azt viszont igen, hogy a szent könyvével kapcsolatban kétség se merülhessen fel. Aki elolvassa vagy felolvassák neki - MINDENKI, KIVÉTEL NÉLKÜL - abban a pillanatban tökéletesen megértsen és elfogadjon mindent. Ez a minimum egy isteni művel szemben.

2015. júl. 3. 06:12
 14/23 anonim ***** válasza:

"A Teremtő leiratta, azt is, hogy a Biblia honnan származik.

sőt Péter is elmondja, hogy nem emberi dolgokat tartalmaz, hanem Isten dolgait amiket emberekkel íratott le és sokmindenre hasznos."

Mielőtt végső következtetést vonnál le,azzal legyél tisztában,hogy a sok kegyetlenség,szeretetlenség,amiket Isten nevében követtek el,a sötétség fejedelmétől származnak.Erre Jézus is rávilágított.

2015. júl. 5. 09:06
 15/23 anonim ***** válasza:

"Akkor Isten egy tudathasadásos figura lenne, ugyanis amennyi ellentmondás van a Bibliában arra enged következtetni, hogy Isten két személyiséggel bír: az egyik áldást oszt, elfogad és szeret, a másik pedig kegyetlenül megöli azokat, akik nem hajlandók leborulni előtte"

Vagy a haradig variáció igaz, hogy nem érted a Bibliát.Ahogy meg van írva a 2 Korintusban, aki nem fogadja el Jézust, lepel marad az értelmén és nem látja mig Isten igazi jellemét Jézusban.

Másrészt akkor Te, magad szerint tudathasadásos vagy, hisz egyszer mérgelődsz, káromkodsz, dühöngsz, mászsor meg kedves vagy, szeretsz, jót cselekszel.

Az indító kérdést meg felesleges így megválaszolni, hisz szándékosan van rosszul feltéve. És a kedves kérdező kezdhet borzongani, mert a rossz - tévútra vezető - irányított kérdés feltevése a sátán módszere. A nyitókérdésreválaszolva: Mivel a Biblia Isten szava, így nem lenne más.

Emberek írták, de Isten diktálta. Így, attól még, hogy emberek jegyezték le, attól még Isten szava. Ha Isten egy magnóra beszélne és lejátszanánk a szalagot, attól még Isten szava lenne, hogy egy közönséges magnó játsza le. Ilyenkor nem mondjuk, hogy a magnó szava, vagy a szalag szava.

Vagy komolyan, ha meghallgattok egy zenei CD-t, monjdjuk Liszt Ferenctől, akkor azt hiszitek, hogy azt a zenét a CD szerezte vagy a számítógép, nem pedig Liszt Ferenc? Ugye hogy butaság?

2015. júl. 18. 08:43
 16/23 anonim ***** válasza:

"nem várhatod el Istentől, hogy maga diktálja a Bibliát. "

Ez igaz, de akár el is várhatnánk, ez is igaz lenne. Figyeld, bebizonyítom: én most elávrom, hogy Isten diktálja a Bibliát. Látod? Máris megdőlt az elméleted.

Így nyilvánvaló, hogy ez a megközelítás nem vezet sehová. Isten nem az elvárásaink alapján cselekszik. És láss csodát: lediktálta a Bibliát, saját, önálló döntésből.

Mi döntjuk el, hogy kinek sziszünk. Anno az Édenben a sátánnak hittünk Isten ellenében és elveszítettük az áldásokat és az örök életet, most Istent szintén hit által ad lehetőséget, hogy visszaszerezzük ezeket. A döntés rajtunk áll, mint anno az édenben. Istennek hiszel, az Ő Igéjének, Jézusnak vagy a sátánnak. Másút nincs.

Jézus: "Én vagyok az út, az igazság és az élet". És Isten soha nem hazudik

Ámen!

2015. júl. 18. 08:49
 17/23 anonim ***** válasza:

"Ő akar meggyőzni engem állítólag és nem fordítva.

Persze tudjuk, hogy ha létezik akkor sem akar meggyőzni, hiszen mindenható, és mégsem sikerült neki, ami egy mindenható esetén definíció szerint lehetetlen. "

Ilyenkor bezzeg nem számít a szabad akarat. Most azt mondod közvetve, hgy nem érted meg a Bibliát és tegyen az életedben csodát, hogy megértsd.

Ő meg akar győzni, de ha Te nem akarod, azt tiszteletben tartja.Isten mindenható,de az nem azt jelenti, hogy minden percben mindent csináljon. Isten egy szavával felégetné a Földet. De ha nem csinálja, az nem azt jelenti, hogy nem tudná megcsinálni, hanem azt, hogy nem lenne az Ő igazsága.

De Isten azt szeretné, ha minden ebmber üdvössége jutna. 1 Tim 2.4. Viszont nem úgy, hogy Te nem akarod. Meg is van írva, h nem minden ember fog üdvözülni. Ellenben Te most azt várod, hogy Isten hazug legyen, olyan legyen, mint mi. Ami meg van írva, az az igazság, ez nem fog változni.

Szóval Isten már Téged is sokszor megérintett, próbált terelni az igazság felé, beléd is táplálta ezeket, csak Te ezeket elutasítottad és a hazug mesék felé fordultál.

Nézd csak, még ez a mostani "párbeszédünk" is meg van írva:

2 Tim

4,2 Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.

4,3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;

4,4 És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

4,5 De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd.

2015. júl. 18. 08:58
 18/23 anonim ***** válasza:

A szabad akarat szerintem egy rettenetesen gyér érv isten töketlenségének a kimagyarázására. De ha fel is tesszük, hogy van értelme:

A szabad akaratod nem befolyásolja azzal, hogy megmutatja a létezését. A kérdéses döntés az, hogy elfogadod-e erkölcsileg vagy sem (egyébként ha úgy gondolnám hogy létezik a Biblia istene, akkor sem fogadnám el, ugyanis egy tömeggyilkos pszichopataként viselkedik), nem az hogy meggyőzőnek tartod-e a létezése mellett szóló érveket vagy sem. A döntés csakis akkor értelmes, ha először belátjuk, hogy létezik isten. Vagyis ennek az információnak a visszatartásával nem több, hanem kevesebb szabadságot ad.

+ a Bibliában rendszeresen megmutatja magát "hitetleneknek" hogy meggyőzze őket. Van akinek a meggyőzésére beveti a személyes találkozót és csodatevést, van akinek meg nem? Miért is?

2015. júl. 19. 17:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Én csak a Bibliában hiszek, mint abszolút igazság, abból válaszolnék. Ma már nem úgy "térít Isten", hogy megjelenik. Tamás apostolnak meg is mondta Jézus, hogy láttál és hittél, ezért boldogok, akik nem látnak és hisznek. Az Ige azt is mondja, hogy "tetszett az Istennek, hogy az igehirdetés bolondság által tartsa meg a hívőket". Azt is írja, hogy a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje áltat. Jézus mondta, hogy mindenkit magához vonz. Ezek tehát adottak. Mindenki egyszer belátta, hogy van Isten, felismerte Jzus Istenét, de onnan saját maga döntött az útról. Vagy hagyta, hogy az Ige magja a szívbe elültetődjön, vagy kivetette magából. A kivetés, mikor nem látjuk be, hogy bűnösök vagyunk és szükségünk van Istenre, stb...

Tehát, hitem és tudásom szerint azértjön mindenki ilyen és ehhez hasonló érvekkel, mert gőzerővel el akarja hallgattatni a belső vonzóerőt Isten felé. Bocsánat, nem sértegetni szeretnék senkit, hanem azt írom le, amit magam igazságnak tartok és meggyőződésem van felőle.

Isten ingyen kegyelmet ad mindenkinek, csak annyit kell tenni, hogy belátni, hogy Jézus megváltására van szükségünk és szívből elfogadni Őt. Ekkor szellemben újjászületünk (János 3) és Isten megáld minket minden szellemi áldással , stb... Semmiféle vallásos cselekedet nem szükséges. ISten Fia mindent megtett helyettünk, értünk

2015. júl. 19. 17:41
 20/23 anonim ***** válasza:

Isten elutasításának tünetei, hogy olyanokat hallgatunk,olvasunk, gondolunk, ami Isten ellen van. Ha pedig elfogadjuk, akkor elkezdjük megvizsgálni az Ő igazságát ésszép lassn mindent megértünk. Isten útjai, döntései olyan mélységesek, hogy azt nem lehet csak úgy megérteni.

Én is megkérdőjeleztem mindenben Istent, de az elmúlt pár évben adtam Neki esélyt és Isten mindig igaz volt és kegyelmes. Megértettem, miért volt ilyen az Ószövetség, mit jelet a törvény szolgálata, a kárhozat szolgálata, a halál szolgálata és megértettem miért ilyen az Újszövetség, a kegyelem, az újjászületés, az áldások, az örök élet.

Ma már tudom,mit jelent test szerint gondolkozni és mit jelent szellemben gondolkodni, Krisztusban járni.

Ezt mindenkinek készséggel megadja Isten: Jakab 1.5

2015. júl. 19. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!