Miért lesz valaki a szcientológia egyház tagja? Fizet azért, hogy boldog lehessen? Más út nem vezet a boldogság felé?
Már bocs, de szerintem az FBI dokumentumok ezre, bírósági iratok száza, volt tagok leveleinek százezre, szakértők tudományos vélemény sokkal hitelesebb forrás, mint egy szektának a fizetett bérence.
A South Park csak megfilmesítette ezt, az adott adatokból.
FBI:
(első találat, letölthető FBI dokumentumok)
Bírók:
Volt tagok:
Szakértők:
https://www.youtube.com/watch?v=6ENTFzUhnv8
Ezek csak milliomod részei a hiteles forrásoknak, bizonyítékoknak.
Kedves Rasztás Dzsimi!
Azok az FBI akták és bírósági iratok tényleg léteznek. Egy 40 évig tartó nyomozás és lejáratókampány idején készültek aminek a végeredménye az lett, hogy a Szcientológia egyház az USA-ban elismert egyház lett és a Legfelsőbb bíróság és az Amerikai Adóhivatal(IRS) megállapította. hogy a Szcientológia Egyház egy jóhiszemű vallás és oktatásával és hittételeivel a közjó érdekében végzi a dolgát és a pénzügyei teljes mértékben megfelelnek az amerikai előírásoknak az egyházakkal kapcsolatban.
Az amerikai adóhatósággal (IRS) folytatott harc 1993. október 1-jén kedvező eredménnyel véglegesen lezáródott. Ezen a napon az IRS hivatalos határozatokat adott ki arról, hogy az adóügyi kódex 501(c)(3) szakasza értelmében adómentesnek ismeri el a Nemzetközi Szcientológia Egyházat és a hozzátartozó egyházakat és szervezeteket – összesen 150-et.
Ez az elismerés egy 40 éves konfliktus végét jelentette az Egyház és az IRS között. Mindez egy példátlan mélységű és hatókörű, kétéves vizsgálat eredménye volt, amely a Szcientológia Egyház minden nemzetközi tevékenységére kiterjedt. A vizsgálat azzal zárult, hogy az IRS határozatokat adott ki, amelyekben elismerte a Nemzetközi Szcientológia Egyház (a Szcientológia vallás anyaegyháza), illetve 150 hozzátartozó egyház, misszió és társadalomjobbító szervezet adómentes vallási és jótékonysági státusát.
Az IRS határozata kimondta:
1. A Szcientológia egyházak és a hozzájuk tartozó jótékonysági és oktatási intézmények kizárólag elismert vallási és jótékonysági célokat követnek.
2. A Szcientológia egyházak és a hozzájuk tartozó jótékonysági és oktatási intézmények a közjó érdekében, nem pedig magánszemélyek érdekeinek szolgálatában működnek.
3. A Szcientológia egyházak és a hozzájuk tartozó jótékonysági és oktatási intézmények kizárólag elismert vallási és jótékonysági célokért működnek, és nem szolgálják semmilyen egyén vagy nem jótékonysági szervezet hasznát.
4. A Szcientológia egyházak a tevékenységük egyetlen részén keresztül sem tesznek semmilyen lépést semmiféle közhivatali tisztség megszerzésére.
5. E szervezetek céljai nem sértik az alapvető közérdeket.
Az IRS azt is megállapította, hogy a Szcientológia Egyház egyháznak minősül az olyan ismérvek szerint, amelyek megkövetelik a kialakult vallási tanok, vallási irodalom és vallástörténet létezését, lelkészek képesítését és felszentelését, valamint a hívők vallási közösségének létét.
Az 1993-as mentességi határozatokkal kapcsolatos kérelmek, támogató anyagok, illetve IRS-kérdések és az IRS-el folytatott levelezés a mentességi határozat kiadása (1993. október 1.) óta nyilvános megtekintés céljából hozzáférhetők. Ezek a kérelmek, támogató anyagok és dokumentumok több mint 4 méternyi polcot foglalnak el, és valójában az összes valaha volt mentességi kérelem közül a legnagyobb adminisztrációs dokumentációt képviselik.
forrás: [link]
Ezen kívül nézzük már meg az eredményeket. Az IRS, ami kezdeményezte a vizsgálódást gondolom ugyan olyan becsületes emberekből áll mint a NAV, lásd Vida Ildikó. Az FBI tagjai és teljesen becsületes emberek akik semmilyen visszaélést nem csinálnak és soha nem ütköznek törvényszegésbe, főleg, hogy törvények felett állnak. És az egész mögött az a Pszichiátria áll aminek oly sok eredménye van a mentális egészségügy területén. Elektrosokk, prefrontális lobotómia, tudatmódosító szerek özöne és rengeteg zombivá tett ember. Meggyógyított páciens pedig egy sem. Több mint száz éves fennállásuk során ezt mind fel tudják mutatni.
Ezzel szemben a Szcientológia egyre több országban van jelen, egyre csak nyílnak az újabb egyházak, egyre több épelméjű ember használja a módszereit, lásd azokat a nagy cégeket mint a Coca Cola, IBM, Walt Disney, stb. Egyre több sikeres ember mondja el, hogy a Szcientológiának köszönheti a sikereit, lásd, Tom Cruise, John Travolta, Beck a legújabb Grammy díjas, Will Smith, Cursti Elli.
Nézegetheted még tovább az internetet. Rengeteg negatív cikket előáshatsz a Szcientológiáról. A tény tény marad. Ha végre kimennél az utcára és meglátnád, hogy az élet nem az interneten zajlik, hanem az utcán, a parkokban és élő emberek is a részesei, nem csak interneten terjengő cikkek, sokszor névtelen szerzőktől. Akkor talán meglátnád a valóságot is, hogy nem a Szcientológia az ellenséged, hanem az agymosáshoz nagyon értő újságírók, a média, az oktatást egyre jobban degradáló pszichiáterek, a drogkereskedők, és még sorolhatnám. Ha ezek ellen lépnél fel olyan hévvel mint a Szcientológia ellen, akkor talán gyorsabban jobb világot tudnánk teremteni együtt. Persze ha te egyáltalán jobb világot akarsz teremteni magadnak.
# 19
Le bizony!
Több kísérlet bizonyítja hogy az emberek mennyire manipulálhatóak!
# 22
A börtönbe is mindenki azt mondja hogy ő ártatlan :D
Kedves Névtelen!
Pont ez a baj, hogy az emberek nagy többsége manipulálható. Ez ki is használja a média, és ezt alkalmazzák ma az iskolákban.
Pont ezért szúrja a szemét sok embernek a Szcientológia, mivel pont arra tanítja meg az embert, hogy hogyan tudja maga eldönteni, hogy mi az igazság azok közül a dolgok közül amit lát, hall, vagy mondanak neki. Ezért nem lesz manipulálható és képessé válik saját döntéseket hozni. Ez sok embernek nem tetszik, hisz az emberek manipulálásából élnek.
Senki nem állította, hogy a Szcientológusok mind ártatlan emberek lennének. Még legtöbbször ők maguk sem. Viszont egy Szcientológus képes szembenézni a saját ártó tetteivel, felelősséget vállalni értük és helyrehozni a kárt amit okoztak. Az eberek nagy többsége nem képes erre és inkább másokat okol. Ha meg valaki képes ezt megtenni, akkor meg rögtön megtámadják és igyekeznek ellehetetleníteni, hogy a saját képtelenségüket igazolni tudják.
Az aki tudja, hogy erre képes a Szcientológia és mégis le akarja beszélni a többieket erről, az csak egyet árul el magáról: ő maga is sok rossz dolgot követett el és ráadásul képtelen szembenézni ezekkel, felelősséget vállalni értük és helyrehozni a kárt. Könnyebb másokat is bűnben tartani, mint szembenézni ezzel és helyrehozni a dolgokat körülöttünk. A legtöbb ember a könnyebbik utat választja minden területen, még ha hosszútávon nem is kifizetődő. Ez a "majd akkor foglalkozunk ezzel, ha már gond van belőle" hozzáállás sok bajt okozott már a világban.
Sajnálom, hogy te is ez utóbbi utat választottad. Változni viszont sosem késő.
# 25
És ezt használja ki a szcientológia is!:D
Volt olyan hogy csak kísérleti jelleggel csináltak egy vallást és az emberek hittek a nemlétező semmiben, amit csak akartak megfelelő beszéddel elhittetek velük dolgokat, megfelelő pszichológiai ráhatással még placebo érzéseket is tudtak bennük kelteni és a tagok komolyan szentül hittek a nagy semmiben :D
A tagok is gyűltek szépen addig amíg a kísérlet végeztével fel nem fedték hogy ez a egész csak egy kísérlet volt :D
És ez még a szcientológia szekta nagy megjelenése előtt volt! Lehet L. Ron Hubbard is tőlük tanult manipulálni :D
Ajánlok neked Zoltán egy filmet a ami egy igaz történeten alapul "A Hullám" vagy német címén a "Die Welle"
# 25
Ez is olyan dolgok amiket leírtál hogy a politikai párt se fogja magára azt mondani hogy hibázott vagy hogy rossz volt amit csinált mondjuk az elmúlt években és az ellenzék se fogja azt mondani hogy jó az amit a kormánypárt csinál!
És mondjuk a mc donalds se fogja azt kiírni és mondani hogy egységtelen ételeket árul :D
Te megrögzött szélsőséges szektatagként se fogod azt mondani hogy a szci szekta rossz vagy ilyen és ilyen hibái vannak!
Ezt nem is várom tőled úgyhogy nekem hiába süketelsz :D
Kedves Névtelen!
Amit leírsz azok jó példák az emberek manipulálására. Hisz nagyon sokan csinálják. Az említett mesterséges vallásról még nem hallottam, de az is jó példája annak, hogy sokáig nem fenntartható a manipulációval való befolyásolás. Pontosan ezért rogyadozik a sok ezen alapuló szervezet.
A Szcientológia nem olyan dolgokat tesz ami egyöntetűen mindenkinek jó. A manipulálással foglalkozó emberek számára például kifejezetten rossz. A hazugságokban élők számára is terhes a jelenléte.
A múltban követtek el Szcientológusok hibákat és valószínű, hogy a jövőben is fognak még elkövetni. Emberek ők is ahogy te és én is azok vagyunk.
Egy ember hibája miatt viszont azt mondani az egészre, hogy rossz, az nem más mint általánosítás. Ezzel a nézőponttal nézve minden rossz, hisz mindenhol vannak olyan emberek akik hibáztak vagy rossz dolgokat csináltak.
Ha minden csak manipulálásból áll, az egész élet, akkor kérdem én, hogy mi alapján döntesz el valamit. Manipulál a Szcientológia szerinted. Mi a biztosíték arra, hogy azok a hírek amiket olvasol róla, nem manipulációk e?
Szélsőségesnek nevezel. Mi alapján? Szektának nevezel egy olyan vallást, aminek több millió követője van. Mi alapján?
Miért ne gondoljam én is rólad, hogy nem csak manipulálni akarsz?
Elég sivár lenne az életem, ha mindent én is olyan szemüveggel néznék mint te.
Inkább választom azt a nézőpontot, hogy ha hallok vagy olvasok valamit valamiről, megnézem azt a saját szememmel, és ha én magam is úgy látom, hogy az tényleg úgy van, akkor elfogadom igaznak, ha viszont nem úgy van, akkor jól megnézem magamnak azt akitől hallottam a dolgot és megtudom, hogy miért akart elfogadtatni velem egy olyan dolgot, ami nem igaz. Vagy ő is rosszul tudta és tényleg segíteni akart, vagy egy rosszindulatú ember aki csak ártani akar a többieknek. Előbbinél tudok segíteni neki, hogy ő is megtudja az igazságot, utóbbinál tudok segíteni a többieknek, hogy ők is rájöjjenek, hogy az illető rosszindulatú. Így javítottam az életemen az elmúlt években. Ajánlom neked is.
# 28
Fenntartható csak nem akarták fent tartani mert csak kísérlet volt és csak a kísérlet idegié tartották fent azt hittem ez egyértelmű...
Nem erről a konkrét dologról írtam, hogy nem volt fenntartható. Azt hittem egyértelmű. :D
A tényleges szektákról írtam amik elértek egy bizonyos lélekszámot és utána összeomlottak, mert ténylegesen törvénytelenségeket követtek el és az nem tartható fenn sokáig.
Ettől függetlenül az általad említett mesterséges vallás sem lett volna sokáig fenntartható, mert ha nem tud semmilyen szolgáltatást adni a híveknek és azok nem tudnak fejlődni ez által, akkor nem tudnak új híveket szerezni és csak azok az emberek maradnak ott akik nagyon gyenge szellemi képességekkel rendelkeznek és könnyen irányíthatók, saját gyenge öntudatuk miatt. Az ilyen típusú emberek nem tudnak semmi értéket teremteni így a közösségük sem marad fenn sokáig, mert nem lesz önellátó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!