A Szcientológia miért tekinthető vallásnak?
van saját "prófétájuk" és "könyveik"
nyugati értelemben inkább filozófia, ezt szokták is mondani ha valakinek nem tetszik a szó hogy vallás meg egyház
de keleti vallásnak lazán elmenne
Szia!
Felteszem van olyan univerzelista, sintosta, szikh, bahái, hindu,...stb, aki életében nem olavsott a Bibliából egy sort sem. Mindezek ellenére, ők vallásosak.
Hibás feltételből indítasz!
Alapvetően bármi vallásnak tekinthető, amit a hívei annak tartanak. Bejegyzett vallás... az megint más tészta.
De... ne haragudj... hogy lehetsz ennyire tudatlan? A vallás nem attól függ, hogy ki él a Biblia szerint. Igen, van a kereszténység, az vallás, a Biblia szerint él. A zsidók is részben. De ott vannak az iszlám, a buddhizmus, a sintoizmus, a hinduizmus... vagy az ősi nemzeti vallások (görög, római, skandináv)... ezek nem lennének vallások csak mert nem a Bibliát tanulmányozzák, és más alappillérek szerint élnek? Anyám borogass...
Kedves Válaszoló!
Szerintem külön kellene választani a hitet és a vallást. Vallás egyetlen létezik, annak számos ága van. Ez nem más mint a keresztény vallás, ami a Szentíráson alapszik. Ilyen alapon tekintheted az iszlámot is vallásnak, holott az rengeteg emberáldozatot követelt. Miközben miről is szól a Szentírás? Ne ölj. Mi ez ha nem a keresztény morálnak, etikának a megtagadása? A Buddhizmus gyönyörű dolog, de nem vallás, hanem egyfajta hit, inkább filozófia eszmerendszer.
Kedves Válaszoló!
Ezt mind tudom. A kereszténység nevében valóban sok embert öltek meg. Pont ez a probléma, mivel szerintem igazi keresztény ember ne fogjon fegyvert, ne harcoljon. Aki ezzel szembemegy az én szememben nem számít igazi kereszténynek. Ugyan távol áll tőlem, hogy propagáljam a Jehova Tanúi vallását, mégis nagyon igazuk van abban, hogy ellenzik a katonaságot, a háborút, a népirtást, a fegyvereket. Én még a játékfegyvereket is utálom.
"igazi keresztény ember ne fogjon fegyver"
Igen, ezt tanítják. És mit gondolsz miért? -mert aki ezt tanítja, az egyrészt már régóta nem fegyverrel harcol. Ő csak megnyomorítja az emberiséget, akik aztán éhen halnak maguktól is. Másrészt ahol a zsidók vannak hatalmon, na ott aztán van fegyver dögivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!