Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Szcientológia miért tekinthe...

A Szcientológia miért tekinthető vallásnak?

Figyelt kérdés
Nem a Szentírásból tanulnak, nem aszerint élnek.
2015. jún. 4. 19:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Ceri lájkoltalak, de szerintem akik suttyomban leigázzák a világot, azok a kúvaistent szolgálják. Ettől függetlenűl van rendes Isten is.
2015. jún. 6. 10:34
 12/28 anonim ***** válasza:

Számomra bármennyire is meglennék zakkanva,befordulva, nem találnám a helyemet a világban ,sosem tudnék a szcientologiára, mint vallásra tekinteni.

[link]

Interjú 'Dane Tops'-al: A tag aki lerántotta a leplet a Szcientológia Egyházról

[link]

Pontosítsunk kérem szépen!

A kereszténység nevében valóban sok embert öltek meg, de csak a nevében – ne általánosítsunk!!!

Azét vagyok egy kicsit felháborodva mert a spirituális sátániszáktól kezdve egyre-többen ezt szajkózzák és így ez nem igaz. A zsidók és a keresztények között is vannak akik csak azoknak mondják magukat,de valójában a hamis tanokkal,a lejáratás a céljuk .Valljuk be ez mind a két felekezetnél elég jól sikerült.

Az emberiséget kontrolláló három vallás

http://www.youtube.com/watch?v=EAfwnZiEjgw

2015. jún. 6. 15:05
 13/28 anonim ***** válasza:

A szcientológia a világ egyik leghülyébb vallása.

Nem hiába tiltották be több országban is!

2015. jún. 6. 15:30
 14/28 anonim ***** válasza:

"Az emberiséget kontrolláló három vallás

http://www.youtube.com/watch?v=EAfwnZiEjgw "

12-es el ne hidd már ezt a sok hülyeséget. Összehord minden baromságot.

2015. jún. 6. 18:32
 15/28 T. Zoltán ***** válasza:

Külön kellene választani a hit és a vallás szót és talán nem ártana megnézni ezeket egy jó szótárban. Akkor talán választ tudnál kapni a saját kérdésedre.

Na meg persze utánanézni tényszerűen és félretéve az előítéletet minden más vallásnak ami a tiéden kívül létezik még a világon és többet találsz majd ami még ősibb is mint gondolnád.

A legfontosabb, hogy tiszteld mások vallásos hitét. E nélkül sok ellenséget szerezhetsz megadnak.

Betiltották sok országban a Szcientológiát? Melyikben?

[link]

2015. jún. 7. 15:45
 16/28 anonim ***** válasza:

L. Ron Hubbard a következő kijelentést tette: „Vallást szeretnék alapítani, mert abban van pénz.” Hubbard számításai beváltak, és multimilliomos lett belőle.

Hubbart jártas volt a mágiában, okkultizmusban igen nagy érdeklődése volt

Aleister Crowley munkásága iránt.

Már nem titok a világot irányító piramis felépítése -részint.

A szcientológia és még sok más ’’ szervezet,, csak egy építő köve a világot irányító illuminátusnak. A legfelsőbb szinten lévők úgy is a háttérben maradnak Pindar-al az élükön.

Nem fogok senkit győzködni a lentebb írottakról!

Nekem és egy ismerősömnek felajánlottál anno. a szcientológia egyház ,hogy nem kell

Semmilyen tanfolyamra mennünk,nem kell könyveket vásárolnunk, kapunk munkát,gépkocsit,szállást (valahol ) csak működjünk együtt és legyünk kölcsönösen egymás ’’ hasznára,, ………….

Szintén nem mondom hol találkoztunk ’’ magasabb szinten,, lévőkkel, szét füvezték magukat teljesen, mire oda értünk.

A szcientológia mit sok más ezoterikus, New Age katyvasznak a lényege ,hogy nincs szükséged Istenre, majd ezek ’’ adnak ,, neked önmegváltási-világosodási technikát,módszereket hogyan legyél sikeres,és boldog az életedben.

Igazságból csak egy van !!!

’’Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam,,

(János 14:6)

Üdvösséget,megváltást,örök életet csak Isten adhat számunkra, még ha sokaknak viszket is a füle az igazságra.

Én követem az Igazságot és nem a júdeai-keresztény hamis tanokat !!!!

A Szcientológia Egyház speciális elismerései- hez annyit fűznék, hogy naná hogy dicsérik,hiszen a ’’a saját lovuk,, (bárhol lehetnek saját embereik)

google: Scientology-Illuminati Mind Control

[link]

2015. jún. 7. 19:15
 17/28 T. Zoltán ***** válasza:

Huh! Nem lehet egyszerű életed ha bevetted ezt az illuminátus dumát. Mindenhol ellenséget látni nem teszi túl boldoggá az embert.

A füvezés pedig elárulja, hogy nem találkoztál még soha Szcientológusokkal, hisz a Szcientológia vallás az egyik legádázabb drogellenes szervezet.

2015. jún. 8. 08:37
 18/28 anonim ***** válasza:

Kedves T. Zoltán!

Mint említettem ,nem kell se neked se másnak elhinnie,az általam megtapasztaltakat –de sajna igaz ! Rengeteg tévutam volt mire rátaláltam a ’’ keskeny ösvényre ,,

Nem vagyok büszke magamra, húsz évet fecséreltem a spirituális,okkult stb. világába.

És nem is akármilyen szinten voltak sikereim.

Érdekes sok társaság akart ’’beszippantani,, ,de valahogy volt mégis egy ’’belső iránytűm,,

egy erő ami tovább vitt.

Elnézést !!! De nagyon ’’ agymosott vagy,, kicsit olyan ,mint a network 21-sek

mindenre van egy kész válasz,amit beléd sulykoltak,amit elhitettek veled .

Tudod egy kicsit ’’ birka álláspont,, Megyek a tömeggel előre ,és közben fel sem teszed magadnak a kérdést – valóban ez az előre Nekem? Állj ki a sorból nézz körbe,gondolkozz.

Hogy kerültél közéjük ?

Nos úgy vélem gyenge voltál szellemileg, lelkileg . Akármilyen pozícióban is voltál valami nem volt kerek az életedben,elégedetlen voltál. Talán még volt is ismerős aki húzott,esetleg be is ajánlott Téged.

Én már megküzdöttem a saját démonjaimmal,most rajtad a sor.

Semmi nem véletlen,ahogy másoknak is úgy neked is , anno nekem is egy próba tétel !

Vajon megelégszel a könnyebben emészthető hazugságokkal,vagy készen állsz az Igazságra és hajlandó vagy felébredni ?

’’ Eredj el, és legyen néked a te hited szerint,, (Máté 8:13)

Az emberben hármas tagozódásban, hármas lehetőséget találnak a Sátán démonai. A szellem, a test és a lélek területét támadják és azon iparkodnak, hogy gondolatait, testi, vagy lelki életét tönkretegyék. 1.Kir. 22,21-ben így szól a Sátán:

„Kimegyek és hazug szellem leszek minden prófétájának szájában.”

Hogy a kérdező kérdésére tovább válaszoljak ismét:

- a Szcientológiát nem tartom sem vallásnak,sem egyháznak leginkább szektának tartom

2015. jún. 8. 12:00
 19/28 T. Zoltán ***** válasza:

Nagyon aranyos vagy, hogy féltesz. Az viszont, hogy semmit nem tudsz rólam és elmondod milyen vagyok az érdekes. Sikeres ember voltam és vagyok azóta is, hogy megismertem a Szcientológiát. Boldog családban éltem és élek most is. Sok mindent kipróbáltam én is, hogy az anyagi létezésen kívül rájöjjek a szellemi mivoltomra is. Olvastam a Bibliát, a Koránt és több buddhista írást is. Az első kettőben az nem tetszett, hogy feltétel nélkül el kell hinni ami bele van írva, mert ha nem akkor a sátán befolyásolása alatt állok és csak úgy hihetem el ami bennük van, ahogy azt az éppen aktuális szellemi vezető értelmezi nekem. Ha máshogy értem én akkor csak velem lehet a baj. Nem csipázom a feltétel nélküli Hitet. Nekem túl ráerőltetett és ráadásul gátolja a fejlődését magának a vallásnak is. Ezért tartják sokan idejétmúltnak, vagy elavultnak a Keresztény tanításokat. Az meg, hogy nem ismer el semmi mást vallásnak, kifejezetten taszító és titkolózásra utaló jel. Nem kaptam választ semmire ami érdekelt volna. A Buddhizmus már közelebb állt hozzám és tetszik benne, hogy saját magunkra bízza a felismeréseket és nem erőltet semmit az emberre. A módszer hiányzott belőle amivel el tudom kerülni a fizikai világ csapdáit és el tudom érni vele azt amit szinte mindenki el akar érni: a szellemi szabadságot.

Mivel nem sokat tudhatsz a Szcientológiáról, hisz te magad írtad, hogy nem tudtak "beszippantani", ezért nem csodálkozom, hogy szektának hívod.

A Szcientológia nem adja meg a válaszokat, nem mondják meg neked, hogy mit kell hinned, vagy mi az igaz és mi nem az. Hihetsz bármelyik Isten létezésében. Nem a szellemileg sérült embereknek szól elsősorban, bár ők is jobb állapotba tudnak jutni a Szcientológia módszereivel. A Szcientológia csak a módszert tanítja meg az embernek, hogy hogyan ismerje fel az igazságot. Hogy milyen igazságot ismer fel az az ő dolga. Ha jobban boldogul tőle az életben akkor az jó mindenkinek. Neki is, a családjának is és az emberiségnek is. Ha a módszerrel amit tanult nem boldogul jobban, akkor ne használja és ennyi. Ezért egy alaptétel a Szcientológiában az, hogy az igaz számodra amit te igaznak vélsz és csak úgy igaz ahogy e magad megtapasztaltad. Nem erőltet rád semmit. Ezért tetszett meg már az elején amikor egy könyvtárból kivettem egy könyvüket. Nem beszervezett valaki. Annyian támadták a környezetemben, hogy megnéztem miért is. Azóta elismerem mások vallásos hitét. Nem beszélek le senkit arról, hogy otthagyja azt amiben hisz. Tegye. Ha jobban boldogul tőle akkor csak tegye. Ha nincs eredménye amit elért, akkor felajánlom neki, hogy olvasson el egy könyvet L. Ron Hubbardtól és kezdje el alkalmazni azt amit megértett belőle. Ha attól jobban boldogul akkor mindenki boldog, ha attól sem, akkor próbálkozzon tovább, amíg meg nem találja azt ami segít neki.

Nem sulykoltak belém semmit, hogy mit kell hinnem vagy mondanom. A te írásodból viszont nekem inkább ez jön le. Ha boldognak érzed magad és egyre jobban boldogulsz az életben akkor maradj ott és alkalmazd tovább amit eddig, de írj le vélt vagy valóságosnak hitt sületlenséget egy olyan dologról amiről látszólag vajmi keveset tudsz.

Köszönöm!

2015. jún. 8. 15:51
 20/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk az is hülye, aki szerint a vallás az, ami a biblián nyugszik.
2015. jún. 14. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!