Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek Oshoról?

Mi a véleményetek Oshoról?

Figyelt kérdés
[link]

2015. ápr. 25. 09:16
1 2
 11/13 openyoureye ***** válasza:

pelgrim-nek:

" Ugyanis, vajon milyen spirituális értékei lehetnek a szegénységnek? A szegénység értékei, ha egyáltalán vannak, anyagiak, és azok kezében van, akik kihasználják őket. "

- Elég szélsőséges és egyben beszűkült nézeteid vannak ahhoz képest, hogy állítólag spirituális beállítottságú vagy. Először is a pénz, vagyon siker, csillogás nem minden. Odaát senki sem fog tapsolva éljenezve fogadni csak mert 22 milliárd dollárnyi vagyonod volt, palotában laktál, vagy az rlt klub "sztárja" voltál. Elmondom, hogy ezek mit sem számítanak odaát. Biztos hallottad már a mondást: a koporsón nincs zseb. Gondolkodj el rajta mit jelent. Továbbá a puritán élet is lehet boldog, nem kell mindenféle eszközzel körülvenni magad, hogy jól érezd magad. Biztos hallottad már a másik mondást is: Az életben a legjobb dolgok ingyen vannak. Lehet néha oda kellene figyelni az ilyen közhelyekre, mert attól, hogy a csapból is ezek folynak még van bennük igazság. Ugyanez a te szegénység ledegradálásáról szóló monológodról már nem mondható el. A szegénység értéke a független szabad élet.

"Názáreti Jézus, nagyjaink legnagyobbja nem szenvedett hiányt, szegénységet, nyomorúságot, őt minden tekintetben bőség vette körül."

- Bőség vette körül?? Honnan szedted ezt a butaságot?? Folyamatosan vándorolt, tanította az embereket és ott aludt ahol befogadták. Ugyan honnan lett volna egy ács fiának olyan rengeteg pénze??

2015. ápr. 28. 12:09
 12/13 pelgrim ***** válasza:

openyoureye-nek

Ismerem saját nézeteimet, a kérdező a véleményünket kérte Oshoról, én őszintén válaszoltam, nem törődve azzal, ki hogyan ítéli meg. Lehet, hogy nézeteim szélsőségesek és beszűkültek, és valóban, előző hozzászólásaimból úgy rémlik mintha spirituális beállítottságú lennék. De hát ezek az én nézeteim, és nekem ez így jó. Minden esetre köszönet a visszajelzésért mert ugye nem mindenki meri vagy akarja ezt közölni velem, és vannak akik másképp gondolják.

Ismerem a közhelyeket is, melyeket felsoroltál, kivéve a mondást: „a koporsón nincs zseb”, ezt még nem hallottam, ez nagyon jó!

Igazad van, a szegénység spirituális értéke a „független szabad élet”, csakhogy ritka mint a fehér holló az ember, aki saját szegénységét így tudja értékelni, én még nem találkoztam ilyen emberrel.

A bőségre amely Jézust körülvette nem a drága ékszerek voltak jellemző, hanem az, hogy az éhezők eledelt kaptak, a szomorúak vigasztalást, a betegek gyógyulást, a tudatlanok tanítást, a csüggedők reményt ...

Jézusnak nem volt olyan rengeteg pénze, sőt lehet hogy csak egyetlen egyszer volt pénz a kezében, akkor, amikor a farizeusok próbára akarták tenni, hogy vajon helyesli-e a rómaiaknak való adózást.

Szerintem ő teljesen független volt az anyagiaktól, az volt az ő bősége, és abból a bőségből osztott azoknak akik rászorulva hozzá fordultak.

2015. ápr. 28. 23:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Teljesen hülye.Akkor már inkább eckhart tolle.
2015. ápr. 29. 22:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!