Ti ettetek a tiltott gyümölcsből, hogy szenvedést érdemeltek?
Csak mert én nem.
Ezért nem is értem, hogy miért vagyok büntetve.
"„csakhogy a démonok is hisznek, mégsem üdvözülnek"
a Biblia kinek a megváltásáról is szól? Hol is írtam, hogy minden teremtmény üdvözül hit által, még a démonok is? Mutasd meg kérlek. Ha pedig eddig nem volt egyértelmű, hogy az emberről beszélünk, az nem az én hibám.
Nem mellékesen a jakabi versben az egyistenhitről van szó, nem pedig a hit általi üdvösségről!
Jakab 2,19 Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Tehát a Zsidók egyistenhite, amire reagált Jakab, nem üdvözít.
Ja és az egyértelműsítés kedvéért. Ádám bűnt követett el azzal, h evett a tiltott fáról
Róma 5.14
..."a kik nem az Ádám esetének hasonlatossága szerint vétkeztek..."
5.15..."De a kegyelmi ajándék nem úgy van, mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg..."
5.17"...Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál ..."
nem nem. Jézus második eljövetelére gondoltam.kérlek, azt támaszd alá bibliaversel.
egyébként meg nem neked kell magadról tanúskodni, mert az semmi. hanem Istennek kell rólad tanúságot tenni...
én sem beszéltem a démonok üdvözüléséről. ha folyamatban olvasod, arra reagáltam, amivel befejezted: hit által üdvözülünk...
hát... nem. mert tudod, a hit halott cselekedetek nélkül. mit gondolsz, csak noé és családja hitt Istenben? nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés...
nem személyeskedek, nem céloztam semmire. te magad írtad, kérdés nélkül, hogy tanítasz. az egyéb beszélgetésünkből nem idéztem. elég pontatlanul olvasol, de legalább tisztességesen válaszolsz. a vita építő, te is úgy gondolod?
"Jézus második eljövetelére gondoltam.kérlek, azt támaszd alá bibliaversel. "
Már idéztem, de tessék:
1 Kor
15,52 Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; [Mát. 24,31. 1 Thess. 4,16.] mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.
Hivatkozik Máté 24.31-re, annak előzményem meg Máté 24.30
Máté
24,30 És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, [rész 25,31.26,64. Márk. 13,26.14,62. Jel. 1,7.19,11.] és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég [Dán. 7,13.14.] felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
24,31 És elküldi az ő angyalait [1 Kor. 15,52. 1 Thess. 4,16. Jel. 8,12.] nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.
És ott a közös trombitaszó is (1 Kor+Máté)...
(És: "Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára. ")
Ennél jobban nem tudok kizárólag Igékből magyarázni.
"hát... nem. mert tudod, a hit halott cselekedetek nélkül. mit gondolsz, csak noé és családja hitt Istenben? nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés... "
Visszakérdeznék. Szerinted Pál ellentmond Jakabnak (vagy fordítva)? Szerinted a Bibliában ellentmondás van? Mondtam valahol, hogy a helyes hit nem jár cselekedetekkel? De akkor is csak Jézusban lévő hit üdvözít.
És harmadszor is: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
34-es válaszom
Bizony a hit üdvözít. A helyes hit ismérve a gyümölcs cselekedetek. Te pedig szerintem gyökér-cselekedetekre gondolsz
Képletekkel: Jézus+saját cselekedetek=0 (itt a gyökér-cselekedet); Jézus(+benne való szívbéli igaz hitem)=üdvösség+cselekedetek (itt gyümölcs-cselekedet, erről beszél Jakab). Ez a szeretet által munkálkodó hit (Galata 5.6). Azaz, ha a hittel nem járnak cselekedetek, akkor az illető nem hisz szívből Jézusban, nincs üdvössége.(Jakab 2,18 De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az [Gal. 5,6.] én hitemet. )
Ezekre mond előbb példát Jakab 2.1-2.17
Tehát ezek nem ellentmondásos részek:
Efézus
2,8 Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
2,9 Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
VS
Jakab
2,22 Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit;
2,23 És beteljesedett az Írás, a mely ezt mondja: [1 Móz. 15,6.] Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten [Ésa. 41,8.] barátjának neveztetett.
2,24 Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből.
Ráadásul Jakab nem mond ellent önmagának a 23-as és a 24-es versben
"nem személyeskedek, nem céloztam semmire. te magad írtad, kérdés nélkül, hogy tanítasz"
Te pedig részletesen kikéredztél és bizony célozgattál: "remélem, ilyeneket nem tanítasz másoknak."
Ha pedig nem célzás, akkor atyáskodás, vagy talán a lelkiismeretem akarsz lenni ... Nem tudom, Isten tudja.
Bárkinek bármit írhatok, de senki helyett nem tudok gondolkodni. Ez a Te részed, ezt hozzá kell tenned.
Ezeket a témaköröket befejeztem, kell másra is idő. Nélkülem is meg lehet ezeket érteni a Bibliából
"egyébként meg nem neked kell magadról tanúskodni, mert az semmi. hanem Istennek kell rólad tanúságot tenni..."
Ez igaz (2 Kor 10.18), de vagdalkozni ezzel hibás
"nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés..."
Mert nem hittek helyesen...
Érdemes még a Zsidó 11-et elolvasni!
Jézus Veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!