Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti ettetek a tiltott gyümölcsb...

Ti ettetek a tiltott gyümölcsből, hogy szenvedést érdemeltek?

Figyelt kérdés

Csak mert én nem.

Ezért nem is értem, hogy miért vagyok büntetve.

2015. ápr. 18. 22:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"„csakhogy a démonok is hisznek, mégsem üdvözülnek"

a Biblia kinek a megváltásáról is szól? Hol is írtam, hogy minden teremtmény üdvözül hit által, még a démonok is? Mutasd meg kérlek. Ha pedig eddig nem volt egyértelmű, hogy az emberről beszélünk, az nem az én hibám.

Nem mellékesen a jakabi versben az egyistenhitről van szó, nem pedig a hit általi üdvösségről!

Jakab 2,19 Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.

Tehát a Zsidók egyistenhite, amire reagált Jakab, nem üdvözít.

2015. júl. 22. 11:46
 22/30 anonim ***** válasza:
A Jakab 2.19-hez még annyit, hogy a zsidók mindennel próbálkoztak érvelni, hogy ők üdvözülnek Jézuson kívül. Pl. ebben az igében az egyistenhitre apelláltak, a Róma 4 pedig azért íródott, mert ott meg Ábrahám fiainak tekintik magukat és ezáltal szerintük alapból jár az üdvösség. Néha a körülmetéltségre is hivatkoznak, szóval mindent bevetettek...
2015. júl. 22. 12:00
 23/30 anonim ***** válasza:

Ja és az egyértelműsítés kedvéért. Ádám bűnt követett el azzal, h evett a tiltott fáról

Róma 5.14

..."a kik nem az Ádám esetének hasonlatossága szerint vétkeztek..."

5.15..."De a kegyelmi ajándék nem úgy van, mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg..."

5.17"...Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál ..."

2015. júl. 22. 12:20
 24/30 anonim ***** válasza:

nem nem. Jézus második eljövetelére gondoltam.kérlek, azt támaszd alá bibliaversel.

egyébként meg nem neked kell magadról tanúskodni, mert az semmi. hanem Istennek kell rólad tanúságot tenni...

2015. júl. 22. 12:35
 25/30 anonim ***** válasza:

én sem beszéltem a démonok üdvözüléséről. ha folyamatban olvasod, arra reagáltam, amivel befejezted: hit által üdvözülünk...

hát... nem. mert tudod, a hit halott cselekedetek nélkül. mit gondolsz, csak noé és családja hitt Istenben? nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés...

nem személyeskedek, nem céloztam semmire. te magad írtad, kérdés nélkül, hogy tanítasz. az egyéb beszélgetésünkből nem idéztem. elég pontatlanul olvasol, de legalább tisztességesen válaszolsz. a vita építő, te is úgy gondolod?

2015. júl. 22. 12:39
 26/30 anonim ***** válasza:

"Jézus második eljövetelére gondoltam.kérlek, azt támaszd alá bibliaversel. "

Már idéztem, de tessék:

1 Kor

15,52 Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; [Mát. 24,31. 1 Thess. 4,16.] mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.

Hivatkozik Máté 24.31-re, annak előzményem meg Máté 24.30

Máté

24,30 És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, [rész 25,31.26,64. Márk. 13,26.14,62. Jel. 1,7.19,11.] és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég [Dán. 7,13.14.] felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.

24,31 És elküldi az ő angyalait [1 Kor. 15,52. 1 Thess. 4,16. Jel. 8,12.] nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

És ott a közös trombitaszó is (1 Kor+Máté)...

(És: "Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára. ")

Ennél jobban nem tudok kizárólag Igékből magyarázni.

"hát... nem. mert tudod, a hit halott cselekedetek nélkül. mit gondolsz, csak noé és családja hitt Istenben? nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés... "

Visszakérdeznék. Szerinted Pál ellentmond Jakabnak (vagy fordítva)? Szerinted a Bibliában ellentmondás van? Mondtam valahol, hogy a helyes hit nem jár cselekedetekkel? De akkor is csak Jézusban lévő hit üdvözít.

És harmadszor is: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

34-es válaszom

Bizony a hit üdvözít. A helyes hit ismérve a gyümölcs cselekedetek. Te pedig szerintem gyökér-cselekedetekre gondolsz

Képletekkel: Jézus+saját cselekedetek=0 (itt a gyökér-cselekedet); Jézus(+benne való szívbéli igaz hitem)=üdvösség+cselekedetek (itt gyümölcs-cselekedet, erről beszél Jakab). Ez a szeretet által munkálkodó hit (Galata 5.6). Azaz, ha a hittel nem járnak cselekedetek, akkor az illető nem hisz szívből Jézusban, nincs üdvössége.(Jakab 2,18 De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az [Gal. 5,6.] én hitemet. )

Ezekre mond előbb példát Jakab 2.1-2.17

Tehát ezek nem ellentmondásos részek:

Efézus

2,8 Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

2,9 Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.

VS

Jakab

2,22 Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit;

2,23 És beteljesedett az Írás, a mely ezt mondja: [1 Móz. 15,6.] Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten [Ésa. 41,8.] barátjának neveztetett.

2,24 Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből.

Ráadásul Jakab nem mond ellent önmagának a 23-as és a 24-es versben

"nem személyeskedek, nem céloztam semmire. te magad írtad, kérdés nélkül, hogy tanítasz"

Te pedig részletesen kikéredztél és bizony célozgattál: "remélem, ilyeneket nem tanítasz másoknak."

Ha pedig nem célzás, akkor atyáskodás, vagy talán a lelkiismeretem akarsz lenni ... Nem tudom, Isten tudja.

Bárkinek bármit írhatok, de senki helyett nem tudok gondolkodni. Ez a Te részed, ezt hozzá kell tenned.

Ezeket a témaköröket befejeztem, kell másra is idő. Nélkülem is meg lehet ezeket érteni a Bibliából

2015. júl. 22. 13:11
 27/30 anonim ***** válasza:

"egyébként meg nem neked kell magadról tanúskodni, mert az semmi. hanem Istennek kell rólad tanúságot tenni..."

Ez igaz (2 Kor 10.18), de vagdalkozni ezzel hibás

2015. júl. 22. 13:13
 28/30 anonim ***** válasza:

"nem, az írásoknem ezt mondják. de csak noé és családja cselekedett, azaz ment be a bárkába. szóval a hit kevés..."

Mert nem hittek helyesen...

2015. júl. 22. 13:16
 29/30 anonim ***** válasza:

aha...

nos, köszönöm...

2015. júl. 22. 13:17
 30/30 anonim ***** válasza:

Érdemes még a Zsidó 11-et elolvasni!

Jézus Veled!

2015. júl. 22. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!