Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Ettetek volna a tiltott...

Hívők! Ettetek volna a tiltott gyümölcsből?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 20:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Persze a vitamin egészséges.
2009. szept. 27. 20:40
 2/22 anonim ***** válasza:
44%
Ha nekem azt mondják, hogy ne egyek belőle, én nem eszek belőle :D Elvégre felfogtam, hogy az tilos :)
2009. szept. 27. 20:49
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Az ember a saját kárán tanul. Ám ha a mai eszemmel lennék ott akkor nem. Már tudom, hogy milyen íze van az almának...
2009. szept. 27. 20:50
 4/22 anonim ***** válasza:
47%

Amit Ádám és Éva evett meg?

Biztos hogy nem

2009. szept. 27. 21:02
 5/22 anonim ***** válasza:
61%
Már akkor is nagyon féltek a vallásos emberek a tudástól. Nehogy valaki is gondolkodjon, még kiderűl, hogy nincs Isten. Egyéknént meg ha valamit az ember megtehet, az meg is teszi. Inkább szenvedek egész életemben, de nem leszek senkinek sem az agymosott rabszolgája, még Istennek sem.
2009. szept. 27. 21:28
 6/22 anonim ***** válasza:
83%
Máris nullán állok, ez hamar ment kedves hívő honfitársaim. Ugy látszik, ha az ember egy kicsit kritikusabb hangnemet üt meg, akkor azt már nem szeretik. Kirekesztő vallás a kereszténység. Lehet, hogy ti soha nem ettetek volna róla, de én igen. Ti ugyan úgy buták és tudatlanok vagytok, mint azok az emberek, akik ezt a mesét kitalálták.
2009. szept. 27. 22:09
 7/22 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó: tudsz olvasni? "Hívők!" - ezzel a megszólítással kezdődött a kérdés. Ha te nem vagy az, akkor minek kell beleugatnod olyasmibe, ami nem a te asztalod? Teli van a hócipőm azokkal a "felsőbbrendű" ateistákkal, akik úgy érzik, hogy ők többet érnek a "tudatlan", "megvezetett" stb. híveknél, csak mert nincs hitük! Senki nem kíváncsi a hitbéli meggyőződésedre; a kérdés nem neked és nem erről szólt, ezért kár volt koptatnod a billentyűzetet!

Bocs, tisztelt kérdező, csak kissé felidegesítettem magam... Szóval: én nem ettem volna, mert a Biblia nem írja, hogy nem volt MÁSIK almafa is a Paradicsomban, tehát magát az almagyümölcsöt ismerhették máshonnan is Ádámék. Azaz a tiltott fáról valószínűleg éppen hogy csakis a tiltás miatt ettek (hiszen innét ered a "tiltott gyümölcs" szindróma: ami, nem tudod, miért, de tilos, az annál jobban érdekel, annál jobban fúrja az oldalad, hogy megtudd a "titkot", a tiltás okát, minél jobban tiltanak). És mivel én úgy érzem, eléggé le tudom küzdeni ezt az érzést, és elég fegyelmezett vagyok, én nem ettem volna belőle. Főleg, ha maga az Úr tiltja meg. :)

2009. szept. 27. 22:10
 8/22 anonim ***** válasza:
76%
Elméletileg most is eszünk a tiltott gyümölcsből.Ki így,ki úgy.Akad aki halmozza is.Példa:dohányzás,drogozás,alkohol,ezek mind a halált hozzák ránk idő előtt.Aztán ha már tiltott gyümölcs:házasság előtti szex,stb stb.
2009. szept. 27. 22:10
 9/22 anonim ***** válasza:
83%
Először is a tiltott gyümölcsöt nem tudjuk,hogy mi volt,hiszen a Biblia sehol sem említi,hogy alma lett volna.Másodszor nem tudhatja egyikönk sem ,hogy ha ott lett volna ,őt nem-e tudta volna átverni az ördög.Ő bárminek át tudja változtatni magát,így nem is tudtuk volna,hogy mikor kinek a képében jelenik meg.Itt kígyó képében mutatkozott,de mivel a világosság gyönyörű angyala volt(azt írja a Biblia róla,hogy nagyon szép angyal volt) így bárminek átváltozhatott.Most mindegyikőnk azt mondja,hogy nem evett volna ,de nem tudhatjuk,hogy mi lett volna ha mi vagyunk ott!!
2009. szept. 27. 22:22
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
Valóban, bibliailag nincs alátámasztva, csak a keresztény hagyomány tartja, hogy konkrétan ALMA volt a tiltott gyümölcs, de tökmindegy: akármi volt is, akkor sincs a Bibliában az, hogy fizikailag ugyanolyan gyümölcs ne lett volna még az Édenkertben. Tehát attól, hogy a "jó és a rossz fája" konkrétan egy almafa (gránátalma, körte, őszibarack stb., kinek hogy tetszik), még lehetett másik ugyanolyan fa is a kertben, csak éppen ANNAK a példánynak a gyümölcse nem hozta meg az emberekben a jó és a rossz felismerésének a képességét. Erre akartam célozni.
2009. szept. 27. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!