Hívők! Ettetek volna a tiltott gyümölcsből?
Kedves Kérdező!
Milyen válaszra vagy kíváncsi? Ha az igazt akarod hallani, akkor jó helyen jársz, hiszen ez a Valláskritika rovat. Ha pedig az eltévelyedett hívők válaszaira vagy kíváncsi akkor egy rovattal arébb kellett volna feltenni a kérdést. Nos a helyes válasz az, hogy nem volt semmi féle tiltött gyümölcs. Ahogy a hívők szokták mondani, a Biblia tele van színbólumokkal. Ez egy a sok közül. Mint ahogyan Isten is csak egy színbólum. Tekintettel arra, hogy Ádám és Éva csak egy kitalál mese, mindent rá lehet húzni.
Egyébbiránt pedig akit nem hajt a világ megismerésének a vágya az nem hiszem, hogy normális lenne. A tudásra minden ember szomjazik, a hívők is, ezért vagyunk emberek. Ne aggódj! Ha lenne ilyen fa, akkor a különböző vallások képviselői egymást gyílkolásznák, hogy megkaparintsák a tiltott gyümölcsöt.
Ja igen, tudok olvasni, hívőknek szól a kérdés. Én is hiszek valamiben. Abban, hogy a világ megismerhető. Így a kérdés nekem is szól, mert az nem volt leírva, hogy miben kell hogy higgyek.
Azzal, hogy Éva evett a gyümölcsből, sőt adott a férjének is, kifejezte hogy nem tiszteli a férjét. Hisz a parancsot Ádám kapta, ő kommunikált Istennel.
Biztosan nem ettem volna a gyümölcsből, az Isteni alapelveket és a férj főségét tiszteletben tartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!