Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Ettetek volna a tiltott...

Hívők! Ettetek volna a tiltott gyümölcsből?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 20:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én nem említettem, hogy almafa lett volna.
2009. szept. 27. 23:02
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Kérdező!

Milyen válaszra vagy kíváncsi? Ha az igazt akarod hallani, akkor jó helyen jársz, hiszen ez a Valláskritika rovat. Ha pedig az eltévelyedett hívők válaszaira vagy kíváncsi akkor egy rovattal arébb kellett volna feltenni a kérdést. Nos a helyes válasz az, hogy nem volt semmi féle tiltött gyümölcs. Ahogy a hívők szokták mondani, a Biblia tele van színbólumokkal. Ez egy a sok közül. Mint ahogyan Isten is csak egy színbólum. Tekintettel arra, hogy Ádám és Éva csak egy kitalál mese, mindent rá lehet húzni.

Egyébbiránt pedig akit nem hajt a világ megismerésének a vágya az nem hiszem, hogy normális lenne. A tudásra minden ember szomjazik, a hívők is, ezért vagyunk emberek. Ne aggódj! Ha lenne ilyen fa, akkor a különböző vallások képviselői egymást gyílkolásznák, hogy megkaparintsák a tiltott gyümölcsöt.

Ja igen, tudok olvasni, hívőknek szól a kérdés. Én is hiszek valamiben. Abban, hogy a világ megismerhető. Így a kérdés nekem is szól, mert az nem volt leírva, hogy miben kell hogy higgyek.

2009. szept. 27. 23:27
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
ha nem tudnám mi a jó, és a rossz, akkor érdekelne a jó és a rossz tudása. most, hogy ismerem ezt a két dolgot, nem ennék belőle, de ha nem ettem volna belőle, nem tudnám. szóval sajnos igen. :)
2009. szept. 27. 23:56
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül választottam a valláskritika kategóriát. Mondták itt, hogy persze ettek volna, mert az ördög kísértésbe vitte volna őket, és bármilyen embernek szimpatikus alakot felvehet, hogy rábírja az őket, egyenek a fáról. Tehát ezek nem is hívők csak annak akarnak látszani, vagy nem hajtotta volna őket a kíváncsiság a tudás megszerzésére. Mert ha valóban hittek volna Istenben, akkor szó nélkül engedelmeskedtek volna neki, és amit ő mond, annak úgy is kell lennie. Ha mégsem ettek volna belőle, akkor miért használják a mai világ eszközeit. Hiszen amit most használunk vagy tudunk azt a hívők mind ellenezték, pl. könyvnyomtatás. Padig a biblia manapság nem kézzel írott. A szimbólumértelmezés baromság. Mindig az adott korhoz igazítják úgy, hogy lehetőleg elfogadott legyen és megtartsák az embereiket. Bocs, ha értelmetlenül fogalmaztam, fáradt vagyok.
2009. szept. 28. 00:04
 15/22 anonim ***** válasza:
29%

Azzal, hogy Éva evett a gyümölcsből, sőt adott a férjének is, kifejezte hogy nem tiszteli a férjét. Hisz a parancsot Ádám kapta, ő kommunikált Istennel.

Biztosan nem ettem volna a gyümölcsből, az Isteni alapelveket és a férj főségét tiszteletben tartva.

2009. szept. 28. 08:45
 16/22 anonim ***** válasza:
43%
Ez így igaz,Éva evett a fáról.De itt nem is ez volt a fő gond,hanem az hogy Ádám is evett.Évát megtévesztette a sátán,de Ádámnak már lett volna választási lehetősége,hogy a gyümölcsöt(vagyis Éva ajánlatát)válassza,vagy az engedelmességet Isten iránt.Ezért írja azt a Rómabeliekhez írt levelében Pál apostol,a12.versében:"Ezért van,hogy amiképpen egy ember által jött be a világba a bűn,és a bűn által a halál,és így a halál minden emberre átterjedt,mivel mindnyájan vétkeztek."Tehát Évát nem is okolja érte az Isten,hanem csak is Ádám a hibás,mert neki volt választási lehetősége és még sem dötött jól! Kedves kérdező!Nem tudom mi alapján tudod eldönteni,hogy valaki hívő e vagy sem!Senkire nem lehet ráragasztani csak úgy ,hogy nem hívő azért mert, nem engedelmeskedtek volna Isten parancsának.Én úgy érzem,és azt is veszem le az írásaidból,hogy nem nagyon szoktad olvasni a Bibliát,mert ha sokat forgatnád akkor tudnád,hogy mire akartam avval célozni amikor azt írtam,hogy a sátán bárkit meg tud téveszteni.Ádámékat is sikerült pedig ők tökéletesnek lettek megteremtve.A sátán mindíg avval kisérti meg az embert ami a leggyengébb pontja.Nem tudhatja senki sem ,hogy hogyan reagált volna akkor ha ő van ott.Az is butaság ,hogy a hívők ellenzik a mai világ eszközeit.Nagyon sok minden van a világban ami az emberek javát szolgálja,de sajnos sokkal több olyan dolog van ami a kárukra van az embereknek!Ezeket a káros dolgokat ellehet kerülni,csak meg kell tanulni válogatni és szortírozni a jó és rossz dolgok között.Nincs tiltva senkinek semmi dolog,de neki kell kiválasztani,hogy a számára hasznos dolog-e vagy sem!(azt mondta Pál apostol is,hogy mindent szabad,de nem minden hasznos) A tegnapi 23:27-es válaszolónak azt válaszolnám arra amikor azt írja,hogy:"egyébiránt akit nem hajt a világ meismerésének a vágya nem hiszem
2009. szept. 28. 09:28
 17/22 anonim ***** válasza:
36%
(folytatnám ,mert véletlenül elnyomtam)Szóval :"egyébiránt akit nem hajt a világ meismerésének a vágya nem hiszem,hogy normális".Én nem gondolom,hogy magamat is besorolhatnám a "nem normálisak" közé,pedig engem aztán nem vonz és nem is hajt,hogy megismerjem ezt a gyönyörű világot ahol, nem nagyon látok mást csak háborúkat ,ellenségeskedést,fájdalmat szenvedést,korruptciót,gyilkolást..stb,és még sorolhatnám elég sokáig!Hát köszönöm szépen én az ilyesfajta ismeretszerzésből nem nagyon kérek.Amit kell tudnom azt mindd megtudhatom a Bibliából,és evvel tudom úgy írányítani az életem ,hogy az Istennek tetsző legyen.Nagyon boldog családi életünk van,sőt tovább megyek mi is élünk úgynevezett hétköznapi életet,(munka,nyarlás,kirándulás ,vagy bármilyen elfoglaltság)de mindíg meválasztjuk,hogy mi legyen az a kikapcsolódási forma,vagy szórakozási forma ami nekem és a családomnak ,és főleg az Istennek is megfelel.Nem nagyon szeretnénk átvenni az emberektől nagyon sok mindent,értem itt ezalatt azokat ami a kárunkra lehetne.Ennek egyetlen oka van ,és befejezésül le is szeretném ezt írni néhány versben:1János:5:19-vers:"Tudjuk,hogy az Istentől származunk,de az egész világ a gonosz hatalmában van".2Kor:4:4:"akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét.ű,hogy ne ragyogjon át a Krisztusról,az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye".Az egész földet még most sátán uralja ,és neki az az érdeke,hogy minnél több embert távolítson el az Isten szolgálatától!!!
2009. szept. 28. 09:51
 18/22 anonim ***** válasza:
44%
nem, mert nem tudtam volna megmosni... és amugy sem szeretem az almát :) feltéve, h az volt...
2009. szept. 28. 10:15
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
szerintem nem feltetlenul kellett gyumolcsnek lennie, csak gyumolcsot irtak a bibliaban, h kozertheto legyen. a lenyeg azon van, hogy egy tiltott dologrol van szo, amely megszegesevel a tudashoz jut az emberiseg. az ember kivancsi, ezert termeszetes h vagyott a tudas utan, persze ha meg csabitottak is...a kivancsisag hajtja elore az emberiseget, igy szuletnek a felfedezesek, a talalmanyok. valoszinu h en is ettem volna arrol a tiltott farol, gyumolcsrol...
2009. szept. 29. 16:57
 20/22 anonim ***** válasza:
Mivel az ember mindig arra vágyik, amit nem szabad, így biztos mindenki evett volna belőle. Ennyi.
2009. okt. 8. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!