Lucifer volt az aki a tiltott fa gyümölcsét kínálta Évának?
miért nem azt mondják az ördög helyett hogy lucifer?
a kettő nem ugyan az?
olvastam valahol több sátán és démon is volt luciferen kívül de akkor lucifer is démon vagy sátán volt?
miért nevezik lucifert ilyen sok névvel?
nem értem...
de miért nem nevezik az eredeti nevén hogy lucifer?
miért van több neve? (ezt nem értem én) :D
Kedves Kérdező!
A Bibliában nem találod meg a Lucifer kifejezést. Több néven is nevezve van a Sátán. Ebből az egyik a Hajnalcsillag. Ennek a latin fordítása a Lucifer.
manju
Ismereteim szerint Satanel volt az eredeti neve, és ő volt Isten legelső teremtménye.
Az almával meg Isten terve szerint járt el.
Isten nem azért teremtette a Földet, hogy annak egy pici kertjét használjuk csak. Valamivel rá kellett venni őket, hogy kijöjjenek a Paradicsomból.
Ha figyelmesen elolvassátok, akkor Isten amikor kiűzte Ádámot és Évát, mivel engedte őket útnak? Sokasodjatok, szaporodjatok, és hajtsátok uralmatok alá a földet, hisz nektek teremtettem, ..ja és nagy "mérgében" még ezt is mondta: angyalt küldök előtted, hogy vigyázzon rád!
Gondoljátok, hogy nem ez volt a Terv eredetileg is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!