Ti ettetek a tiltott gyümölcsből, hogy szenvedést érdemeltek?
Csak mert én nem.
Ezért nem is értem, hogy miért vagyok büntetve.
Nem.
De Ádámnak és Évának meg kellett volna halnia akkor.
A keresztény vallás szerint át vagyunk itatva az eredendő bűnnel, mert Ádám és Éva evett a tiltott gyümölcsből, ezért mi is bűnösök vagyunk.
Márpedig én nem értem, hogy az ő bűneikért miért kéne nekünk bűnhődnünk.
#5: Nem vagy vele egyedül, én sem értem. Mi közöm nekem Ádámhoz meg Évához?
Mellesleg igen, ettem sok almát, és a tudás fájáról való volt, mert nagyapám minden délben ahogy hazafelé mentünk, adott egy almát, és azt meg kellett enni. Mellé járt egy kis mondóka: "Minden napra egy alma, az egészség oltalma." Ezen kívül mindig mondott valami más bölcsességet is, pl. azt, hogy "Ha még egyszer elhajítod a csitkát, akkor hókon váglak a fokossal!" vagy ilyesmiket. Szóval sokat tanultam tőle, és ez biztosan azért volt, mert a tudás fájáról szedte az almákat.
szia
nagyon sokan felteszik és feltették már ezt a kérdést
A közöd annyi, hogy a leszármazottja vagy, és örökölted a génjeidben a bűnre való hajlamot, olyan ember nincs a Földön akire azt lehetne mondani, hogy büntelen, még ha az emberi szemszögből nézve "nem követett el" semmi olyat sem
egyetlen ember volt ilyen Jézus, aki a halálával érvényteleniteni fogja az öröklött bünt, és elvezeti a hűségeseit arra a tökéletességre amivel Ádám rendelkezett egykor még a lázadása előtt
s nem vagy büntetve, mindössze még nem lépett érvénybe a Jézus halálának Jogi határozata, s ez azért is jó, mert amig van idő ismerd meg a történetet, és vond le a következtetést és kezdj el élni úgy az életedet, hogy ott lehess Isten messiási királyságában
ehhez Ismeret szerzés szükséges ami által igazitod formálod az egyéniségedet.
ha érdekel kérj dijmentes Biblia tanulmányozást a jw.org honlapon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!