Miért van az, hogy a keresztény tanítások között van az, hogy mások felett egy keresztény nem ítélkezhet, csak Isten teheti, és mégis a keresztény emberek azok akik leginkább ítélkeznek mások felett?
Valamint hogy mindenkit szeretni kell attól függetlenül, hogy ellenség, barát, a személyes sérelmeket meg kell bocsátani?
Ha jobban belegondolunk.
Utálják a melegeket melegházasságot, a tudományok ellen vannak (persze van kivétel mindenhol), mert például nem hiszek az evolúcióban. A tények ellen mennek azáltal, hogy egy olyan dologban hisznek, amit alig 2000 éve halandó emberek szedtek össze innen-onnan és válogatás után egybefűztek, majd elneveztek Bibliának, és képesek elhinni, hogy előbb volt fény, mint a Nap..
Hol van itt a logika? Valaki elmagyarázná kérem?
"Persze, hogy nem tény. Ez az én véleményem. Ezt tapasztalom."
Jó mentés.
,,A sok fórum tele van olyanokkal - akár teista, akár ateista - akik az saját nagy igazságukat akarják rátukmálni az emberekre, miközben helyesen írni, vagy fogalmazni sem tudnak."
De az eszmecsere és a vita mozdítja előre az emberiséget. A motiváció, hogy bebizonyítsuk az igazat és közben mi magunk is tanuljunk belőle. Megkérdőjelezzük a saját gondolatainkat és megerősítést nyerjünk a logikán keresztül.
"Az ateizmus az én megítélésemben az egyik legszánalmasabb világkép"
Igen? Pedig az őseink is azok voltak. Az ősemberek, akik még nem festettek a barlangok falaira és még nem kezdtek el táncolni. Ateizmusból indultunk ki, mint faj.
"Egy Istenhívő legalább tudja miben hisz, de egy ateista csak azt tudja miben nem hisz"
Valaki dühös :)
Az ateista nem hisz, hanem tud vagy nem tud. Az ateista a tudományos tényeket fogadja el.
szerintem is komédia, hogy az istenhívőkhöz kell magunkat hasonlítanunk "ateista", mintha a vallásosság lenne az alap. Viszont a "realista" használata kicsit sértő lenne a másik félnek.
"De mind közül én vagyok a legszánalmasabb, aki ugyanúgy itt prédikálok nektek a vélt igazságaimról, mint az általam kigúnyolt két oldal."
Régen én is agnosztikus voltam. Számos tudós az ma is.
Nincs abban semmi szánalmas, hogy látsz mindkettőben igazságot szerintem, hiszen elméletben mindkettőre van esély.
A személyeskedésekre nem reagálnék, és elnézést, ha tapintatlan voltam a nézeteiddel kapcsolatban, de nekem nem tűnsz ateistának, hanem inkább egy tudományos gondolkodású embernek. Ráadásul a motivációd is szuper jó, írtad, hogy mennyire rosszul kezeli a hagyományos kereszténység a homoszexuálisokat, és a nőket. Ezekkel én is egyetértek, tehát én is visszautasítok minden ideológiát, amely kettős mércét alkalmaz (még a fajizmust is), de ehhez nem kell ateistának lenni. (És semmiféle más "istának".)
"Igen? Pedig az őseink is azok voltak."
Ateista ősemberek? Egyik pillanatban jól használod a szót, máskor meg a tudományos gondolkodás szinonimájaként, megint máskor pedig egy olyan primordiális állapot leírásaként, mikor az ember még nem gyártott transzcendens lényeket.
Nem a legjobb forrás a wikipédia, de jelen esetben szerintem adekvát a megfogalmazás, nem kioktatni szeretnélek, de szerintem frissítsd fel a tudásod: [link]
"...mintha a vallásosság lenne az alap."
Tökéletesen értem mire gondolsz. A vallásosság nem alap. Az ateizmus, mint ideológia viszont - erősen leegyszerűsítve - a teizmus ellentéte: NEM hisz. Miben nem hisz? Emberfeletti lényekben, a keresztény Istenben. Pedig az ember alapállapota logikusan nem lehet a nem-hit (hiszen még nincs hit sem), hanem az, amit leírtál az ősemberek esetében.
Hadd ismételjem magam: a valóság az alap, nem a valóság interpretációja.
Einstein fogalmazta meg ezt kiválóan:
"The fanatical atheists...are like slaves who are still feeling the weight of their chains which they have thrown off after hard struggle. They are creatures who—in their grudge against the traditional 'opium of the people'—cannot hear the music of the spheres." - Jammer, Max (2002). Einstein and Religion: physics and theology. 97.old.
"Nincs abban semmi szánalmas, hogy látsz mindkettőben igazságot szerintem, hiszen elméletben mindkettőre van esély."
Tipikus agnosztikus szöveg. :) Még a végén egyet fogunk érteni. Maximum szemantikai kérdésekben nem.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat.
A keresztények azért ítélkeznek önkéntelenül is, mert olvassák a Bibliát. A Biblia nagy részét pedig próféták írták. Akik ítélkeztek, és világvégét prófétáltak a bűnösök miatt. Ez az ő stílusuk, ami a hívőkre ráragad. Kicsit magát is prófétának érzi, ha úgy csinál, mintha. Azt hiszi, ő már ismeri Isten igazságát, hogy őt már a Szentlélek vezeti, ezért ő már méltán leszólhat másokat. Sőt, ez tulajdonképpen nem is Biblia idegen hozzáállás. A tévelygőket meg kell feddni.
Tudod mi jutott az eszembe?
Sehol sem olvastam a Bibliában hogy CSAK a keresztény ember nem itélkezhet a másik felett.
Ez érvényes mindenkire, de természetesen aki a Krisztus követöje elsösorban.
De meg kell érteni miról van szó.
Elöször is azt írja a Biblia, hogy "az ember uralkodik az ember fölött a maga kárára"
Amikor ezek a szavak íródtak, még nem voltak keresztények a világon.
Isten tudta, hogy ha az emberek nagy hatalomra fognak szert tenni, vissza fognak vele élni. Ismered a történelmet gondolom, akkor tudod miröl van szó.
Ma is látjuk mi az, amikor olyanok itélkeznek akiknek bár magas titulusaik vannak, de az eszük nincs a helyén.
Olvass egy kicsit többet, a legtöbb feltaláló, okos ügyes ember, akik alapot adtak a tudomány fejlödésének keresztények, esetleg arab hívök voltak.
Aki nem hiszi, utána járhat, vagy lejáratja magát buta kommentekkel. /Mindenki a gusztusa szerint/
Nem értem miért keseríted az életedet a valós vagy vélt sérelmekkel?
Mindenki éli a maga életét...és ahogyan a közmondás is mondja: Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
" előbb volt fény, mint a Nap.. " ....igen, előbb volt a fény, ő volt az IGE, ő általa lett minden..." én vagyok a világ világossága". Az első szó, ami kijött Isten száján, az a Fia volt.
Mit mondott a Messiás? " Szeresd felebarátodat, mint magadat". Ezek keresztények? Nem hinném. A tudománynak van jó oldala is, megvéd az okkult tanításoktól.
"A melegházasságot pedig az Úr ítéli el, nem az embert ítéli el, hanem az ideológiát, mégpedig azért, mert nem helyes."
Az ilyen hozzászólások után szégyellem, hogy kulturáltabbaknak neveztem a keresztényeket. Módsítok: mindkét oldalon érzékelem ezt a a vak el nem fogadást.
a keresztény vallásban is vannak törvények mint az életben.
amiket ki ki milyen sikerrel próbál betartani mert ez
szükséges de a vallásban van egy olyan tanítás is
hogy megbocsájtás.:!
Keresztény vagyok , de sok mindent én sem értek ...pl itt az előzőben , mi az hogy Isten ítéli el a melegeket? Ha egyszer azt mondja ,hogy Isten termtett ,formált már az anyaméhben ...ismert még a fogantatás előtt ,akkor ebből nem az következik , hogy Ő teremtett minden ebert? Ő alakított mindenkit olyanná amilyenné lett? A homoszekszuális úgy született , nem tehet arról hogy kihez vonzódik,ahogy egyetlen ember sem.Akkor Isten volt az aki eleve elkárhozatta? Én ezt nem hinném !
Jézus az elfogadást és nem az ítélkezést tanította.(Jézus az újszövetségben újraértelmezte az ószövetségi tanításokat)
Én pl nem vagyok a tudományok ellen , ahogy még sok más Istenben , Jézusban hívő ember sem . A biblia is azt mondja , hogy mint a hit mint a tudás fontos ,és meg kell legyen az emberben.
(Én úgy vagyok vele , hogy Iten teremtette a világot akár egy ősrobbanás által..)
"elhinni, hogy előbb volt fény, mint a Nap.. "
nyugodj bele, sokkal előbb volt évmilliókkal előbb, mint az első csillag, nemhogy a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!