Auswitzban hol volt a szerető Isten?
" ideje volna kritika alá vetned a saját gondolataidat."
Igyekszem.
"Az az Isten nem létezik, akiről te beszélsz. "
Szerintem semmilyen Isten nem létezik, de a Biblia bizony ilyen Istenről beszél.
Végítélkezőről!
Emberiség vízbefojtójáról, tűzbevetőjéről.
" a saját fixa ideáidhoz ragaszkodni akarsz csupán."
Kérlek, győzz meg arról, hogy nem fogja Jézus elégetni a mondjuk zsidókat. Nem ragaszkodom a 'fixa ideához', de mit tegyek, ha egyszer a Biblia ezt írja. Szerintem éppen te ragaszkodsz hozzá, neked vannak minden alapot nélkülöző és fenntartás nélküli eszméid, vagy ideáid, nekem nincsenek, én ateista vagyok.
"Ha nem csak mondogatni akarod hogy te nem gyűlölködsz, hanem valóban nem akarnál gyűlölködni. Kezdhetnéd azzal hogy megismered az evangéliumok által a valódi Istent."
Mert attól meg fogod ismerni? Na vajon mit tudsz róla?
Egyébként nem én fogok öldökölni a hited szerint és én nem gyűlölködök, hiszen szerintem nem létezik az Istened, tehát akkor nincs mit gyűlölnöm, éppenséggel csak egy tükröt tartok eléd, mert pontosan te hiszel ilyen szörnyűségben.
" Jézus teljesen mást tanít a bosszúállásról, illetve megbocsátásról és szeretetről, "
Ne szédíts, engem nem olyan könnyű megetetni. Most lesz végítélet, vagy nem lesz? Lesz égetés, vagy nem?
Még azt is kimondja a szentencia, hogy csak nagyon keveseknek sikerül leugrania a tepsiről, az emberiség zöme megy a levesbe. Zsidók, ateisták, hinduk, muszlimok és a pogány vallásban hívők, de még a keresztények többsége sem ússza meg.
Azt persze minden hívő úgy képzeli, hogy ő személyesen megmenekül, de ha idejében kritika alá vetné a saját gondolatait, akkor lehet, hogy eszébe jutna, hogy hátha nem is neki van igaza?
Hátha tévedésben van?
Hja, ehhez túl kellene lépni a 'fixa ideán'.
"Ehhez jön még, hogy a zsidókat hagyta meghalni kínhalállal, pedig élő szövetség kötötte hozzájuk"
Persze, hogy hagyta. Ezt jelenti a "szabad akarat"
Senki nem rázhatja le magáról a tettei következményét -a zsidók sem.
Nézz utána mit tettek a zsidók Németországgal előtte.
https://www.youtube.com/watch?v=e1X7QNEF-6s
Persze biztosan vannak ártatlan zsidók is. Azok most Izraelben csücsülnek és várják a következő retorziókat. Néma jelenlétükkel, és tevőlegesen is asszisztálnak a rasszista főnökeik tetteihez, ahelyett, hogy elkergetnék őket, és megbékélnének az emberiséggel -a gojokkal. Pedig jobb lenne ez az egész emberiségnek és nekik is. De nem ezt teszik! A külföldre szétrajzottak átvették a világ irányítását. Ez pedig egyenlő a világ gazdasági, anyagi javainak a kisajátításával. Ott vannak főleg az USA-ban, de a többi gazdasági nagyhatalom vezetésében is. Ők irányítják a világot. És nem számíthatnak semmi jóra, mert a dolgoknak mindig következményei vannak. Én soha nem fogom tudni felfogni és megérteni, hogy miért kell ma is szétrabolni a világot, és megnyomorítaniuk népeket. Hova teszik, mit kezdenek azzal a sok pénzzel, amit folyamatosan elvonnak az emberiségtől, nyomorba, éhínségbe, rabszolga sorsba taszítva őket. Racionális okot ugyanis nem látok -ők évezredekre bebiztosították már magukat anyagi téren. Ezt bizonyítja minden felmérés, adat, hogy ki birtokolja a világ anyagi javait. Néhány család a 80 %-ot, 10-et a katonáik szerte a világban (Bokros, Gyurcsány, Orbán(?) pl. MO-on) Tehát mire ez a világméretű rablás? Megmondom, semmire. De hát a rabló máshoz nem ért. A ráksejt pedig ráksejt. A náci drasztikus módszerek -megemlítettetek itt elgázosítást (chemoterápia) és társai- nem váltak be, mint ahogy az egyén szintjén sem-. Megjegyzem a "jó zsidók" ugyanúgy dolgoztak Hitlernek, mint ahogy a szövetségeseknek. Méghozzá önként és dalolva. Törődtek is ők nemzet és hit társaikkal !!! A ráknak uis ilyen a természete. Saját halálos információját (ószövetségi tanok) terjeszti mindenáron. A saját halála árán is. Mert ugye a ráknak még soha sem sikerült túlélnie a gazdaszervezetet. Persze lehet, hogy a mai gazdag zsidók tudnak valamit -vagy csak azt hiszik. Mindenesetre egyenlőre nagyon sikeresnek tűnnek (globalizmus, multikulti, identitás rombolás) terén. Stagnálás, leépülés van minden téren az emberiségben (kultúra, erkölcsök, gazdaság, életszínvonal). Ma már a nyugati világban is kézzelfogható a jelenség. A rákon kívül mindenki más az anyagi javakért, erőforrásokért, a puszta megélhetésért küzd.
Persze kedves kérdező, veheted ezt belemagyarázásnak. Csakhogy a szabad akarat éppen hogy azt jelenti, hogy mi emberek és emberiség vagyunk felelősek a sorsunkért. Nem csak a sajátunkért, hanem az egész földért.
Kedves ceri!
Írsz néha értelmes gondolatot, amit érdemes megvizsgálni, de gyakori a féligazság, a félreértelmezés a soraidban.
Szerintem most is alaposan túllőttél a célon.
A videót nem néztem meg, de egyszer mintha láttam volna már és mosolyogtam rajta egyes részeken, ilyeneken, hogy ugye az angol királynő és a teljes brit diplomácia nem boldogult a piszok Wilsonnal, beleértve az ausztrál, a canadai, a francia, meg a többi szövetséges kormányt, erre néhány szakállas rabbi jött, látott és győzött. Wilson a derék pajeszosok érveinek hatására bevitte az országát a háborúba, mert mindent a zsidókért.
Lényegében a többi szöveg sem talál minden tekintetben.
Annyit elismerek, hogy létezik zsidó tőke, de aligha uralhatja a világot, nem tetszene ez az arab, az orosz, a brit, a svájci, a svéd, a német, a japán, a kínai tőkének és hát az USA sem csak zsidókból áll, Fordnak nincs is pajesza például. Nem igazán értek a tőzsdemanőverekhez, lehet, hogy ha a többi hagyja, akkor egy kis rafkó csoport elszedheti a pénzüket, de szerintem nem túlságosan örülnének neki, vagyis aligha hagyják.
A zsidó érdekkörök persze próbálnak azért szerepet kapni, én nem vitatom, a média befolyásolása, újságok, TV, rádióadók saját tulajdonba vétele ezt egy kicsit lehetővé teszi, de itt is van ellensúly, az azért túlzás, hogy minden a kezükben van.
Azt is megjegyezném, hogy abban egyetértünk, hogy zsidó bányász, vagy esztergályos nem sok lehet a világban, de ezt én nem tartom olyan rettenetesen megdöbbentőnek, ez nem összeesküvés, az erős túlzás. Lehetséges, hogy a két évezredes üldözések hatására összetartanak, de másról is van itt szó. Egyrészt a gyerekeiknek mindent megadnak, nem sajnálják az aranycsikókat a taníttatásukra, másrészt a szokásos atyai intelmet, ami nem túlságosan különbözik más szülői szemlélettől, a gyermekeik jobban megfogadják és ez így szólhat: - Tanulj fiam, mert a tudás hatalom -. Így hát mérnök és orvos, meg egyéb diplomás lesz jó pár zsidó gyermekből, de korántsem mindből, láttam én már zsidó bérelszámolót, pénztárost, üzleti eladót, meg hasonlót.
Világos, hogy kényelmesebb és gazdaságosabb a diplomás dolga, de ez nem titok, más is tudja ezt, csak józan ész kell hozzá.
Itt azért én is nehezményezem egy kicsit a protekcionizmust, ez mondjuk reális probléma és a zsidók a nemzeti, vallási összetartás miatt jobban érvényesítik, mint más népek, de azoknál sem ritkaság, ezt be kell látni.
A vallásuk persze hazabeszél, de ebben sem állnak egyedül, minden vallásnak maga felé húz a szíve, csak azt tekintik jónak, aki az ő hitüket vallja.
Amit a globalizmusról írsz, azzal sem értek mindenben egyet. Egyrészt ez többségében jó, másrészt nincs más út, ez egy folyamat, ami nem a zsidóktól függ. Kicsi lett a világ, ez kétségtelen és valóban van káros hatása is, de ez tőlünk is függ, mert ha törekszünk arra, hogy csak a jót vegyük át, vagy éppenséggel megőrizzük a jó szokásainkat, akkor inkább nyerhetünk ezen. Hasznos megismerni az idegen kultúrákat és az jó, ha kiegyenlítődnek a szempontok. Például én nagyon érdekesnek és értékesnek találom a keleti filozófiákat, gondolatokat, bár nem karatézok és nem is meditálok, de akkor is. Sajnálom az olcsó kiskocsmákat, ahol pörköltet lehetett enni és utálom a gyors-éttermeket, de ez a felgyorsult világ és a modern gazdaságossági szemléletből fakad és érthetőnek tartom, mert még én is inkább azt üzemeltetnék, ha lehetőségem lenne rá, mert a biznisz, az biznisz.
Úgy gondolom, hogy bármely népcsoportot a rákhoz hasonlítani, hm, inkább ne kérdd, hogy ezt kifejtsem. Szerintem nem veszed figyelembe, hogy az átlagos zsidók barátságos, többnyire jó humorú emberek. Nekem van közöttük két gyermekkori barátom, akikért tűzbe mennék, mert jó emberek, na persze a többiért nem kezeskedem, mert azokat nem ismerem, de úgy gondolom, hogy ilyen Jókay stílusban, ahol minden fekete, vagy fehér, már nem ír senki, mert nincs értelme. Az emberek a szürke minden árnyalatában pompáznak, sőt, aki egyszer negatív szerepet játszik, az máskor lehet pozitív szereplő és itt a figyelmedbe ajánlok számos zsidó származású művészt, orvost, természettudóst, például Nobel díjasokat, vagy csak egyszerű, mindennapi értelmiségieket is és olyanokat, akik sokat tettek az emberiségért.
Mielőtt a szememre hánynád, tudatában vagyok, hogy az első világháború idején V. György volt az angol király, a királynőt elírtam, bocsánat, tényleg restellem.
Valahogy nem gondoltam végig, csak írtam, írtam, de a lényege ettől függetlenül érthető szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!