Auswitzban hol volt a szerető Isten?
Ha Jézus a földre szállt, akkor nyilván Hitler alakjában reinkarnálódott.
Hiszen ti beszéltek végítéletről, amikor ugyanez fog történni, csak talán nem ilyen emberségesen, mert a Biblia nem írja, hogy az elégetés előtt gyors halált kell biztosítani, ahogy a fasiszták tették, hanem elevenen történik majd az a tűzbevetés.
Lehet, hogy csak főpróba volt, kipróbálták, hogyan kell szeretve gyilkolni. Az angyalian jóságos SS legények csákányt és lapátot adtak a zsidóknak, hogy megtapasztalhassák haláluk előtt, milyen jó érzés a munka, rendes tőlük. Aztán kedvesen betessékelték őket a gázkamrába, közben játszott a zenekar, a foglyok meg alig várták már a zuhanyt. Úgy gondolom, jó pár millió embernek nem jutott ennyi figyelmesség, a lebombázott házak romjai alatt jó sokan kínlódhattak, akár napokig is, vagy a harctereken is megkóstolták a borzalmakat. Ha csak a Háromszázezer sztálingrádi németet nézzük, akikből talán ötezer tért haza, na azok kipróbáltak minden elképzelhető nyomorúságot. Nem mondom, néhány embernek könnyű halála lehetett, telibe trafálta egy gránát és csak eltűnt, de Hirosimában is csak kevesen haltak így meg azonnal, a többség évekig gyötrődött és megváltás lett végül a halál a számukra. A háborúban szerzett sebektől még évek múlva is sokan meghaltak, na és a rengeteg nyomorék, a vakok, süketek, a végtagjaikat elvesztők élete sem hinném, hogy annyira kellemes volt. Mert bizony szörnyebbnél szörnyebb halálok fordultak elő minden nemzetnél és nem csak a fegyverek okozták, sokan egyszerűen éhenhaltak, vagy a nélkülözések következtében annyira legyengültek, hogy különféle betegségek végeztek velük.
A harctereken bizony előfordult, hogy a saját bajtársaik puffantották le a borzalmas emberroncsokat, főleg ha tiszt nem látta, minek szenvedjen feleslegesen, de erre nem volt mindig lehetőség, a többségnek a kínhalál jutott.
Remélem, hogy Isten a végítéletkor jóságosan belém is ereszt majd egy golyót, csak lője szét a fejemet, kedves mosollyal, fröcsögjön szanaszét az agyvelőm, akkor a tüzet már aligha érezném.
Akkor érezni fogom, hogy Isten szeret.
Még szerencse, hogy ez az egész csak egy rémregény, rosszat álmodott, aki a Bibliát írta.
Szerintem kérdező, mivel semmilyen válasszal nem vagy megelégedve, neked egy válasz lenne csak helyes. Ez: "Ó kedves kérdező, most megfogtál minket.Ezzel a kérdéseddel rádöbbentettél minket, hívőket, hogy nincs is Isten, eddig hazugságban éltünk és IGAZAD VAN! Bocsáss meg!"
Te pedig hátradőlsz karba tett kézzel és mosolyogva nyugtázod, hogy jól betartottál és megmondtad a tutit.
- akkor én fogom, ha a kérdezőben nincs annyi illem: 1,2,3,10,11,13,15,17,20,24 - válaszokat köszönöm, ragyogóak. Akinek van füle a hallásra, hallja. A kérdező nem tudta befogadni, ezért nem is köszöni meg, bár szerintem illene a ráfordított időt megköszönni itt a gyakorin. (csak zárójelben, mivel a Jehova tanúk is ott voltak a lágerekben, itt az ő válaszaiknak külön súlyozottak, bár alapvetően és máskor nem fogadom el őket)
Törlés,
vége.
"21 - neked elgurult a gyógyszered? ennyire gonosz és ostoba írást még nem láttam itt, tiéd az I. DÍJ. Azt bevallhatod, te vagy kegyetlen vallásellenes kommunisták, avagy egyenesen Sztálin reinkarnációja.
"
Mi van, nem tetszik a tükör, amit eléd tartok?
Vajon Jézus zsidóégetése a végítéletkor mennyiben fog különbözni Hitler zsidóégetésétől?
A nácik is csak az ellenségeiket, vagy azokat, akiket az ellenségeiknek tekintettek, szóval azokat ölték meg, ahogy a Keresztények Istene sem tesz majd mást és Hitler azért mégis különb, mert nem pusztította el szánt szándékkal az egész világot mindenestől, állatostul, csak a Noét meghagyva és a lágerekből sokan haza is tértek, még zsidók is, csodák csodája. Ugyanez nem mondható el Istenről, aki sokkal drasztikusabb tetteket hajtott végre eddig is és a végén még rátesz egy lapáttal.
Miért engem mondsz gonosznak? Vagy Kommunistának?
Elárulom neked, semmi közöm nincs hozzájuk, sőt semmilyen ostoba és kegyetlen gondolatot nem fogadok el kritika nélkül.
Szerintem meg nektek, illetve pontosabban a keresztényeknek 'gurult a gyógyszere', amikor olyan gondolatokat vallanak, amihez az Auschwitzban történtek a smafu kategóriájába tartoznak.
Na de mégis, hogy képzeled a végítéletet?
Lesz mondjuk zenekar?
Lesz zuhany?
Szerintem te vagy az, aki utálatosan kegyetlen, mert én egyetlen zsidót sem lennék hajlandó bántani, meg más embert sem, attól függetlenül, hogy miben, vagy miben nem hisz.
"semmilyen ostoba és kegyetlen gondolatot nem fogadok el kritika nélkül."
Ezesetben ideje volna kritika alá vetned a saját gondolataidat. Az az Isten nem létezik, akiről te beszélsz.
Inkább imádkozz ahhoz, aki valóban létezik, Jézus Krisztushoz, mert Ő szeret téged is és segíteni fog megszabadulni ezektől a gondolatoktól. És segíteni fog megismertetni a valódi önmagát veled, ha kéred és ha valóban meg akarod ismerni és nem a saját fixa ideáidhoz ragaszkodni akarsz csupán. Ha nem csak mondogatni akarod hogy te nem gyűlölködsz, hanem valóban nem akarnál gyűlölködni. Kezdhetnéd azzal hogy megismered az evangéliumok által a valódi Istent. Mert már az előző ilyen felvetésednél is elmondták mások hogy Jézus teljesen mást tanít a bosszúállásról, illetve megbocsátásról és szeretetről, mint amit te neki akarsz mindenáron tulajdonítani egy általad nyilván frappánsnak vélt, analógiás gondolatfuttatás mentén.
"Ehhez jön még, hogy a zsidókat hagyta meghalni kínhalállal, pedig élő szövetség kötötte hozzájuk"
Te utánanéztél mi ennek a szövetségnek a feltétele, és mi a megszegés következménye? Isten hű azokhoz, amiket kijelentett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!