Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szeret minket, akkor...

Ha Isten szeret minket, akkor miért van ennyi szenvedés a világon?

Figyelt kérdés

Ha én vagyok Isten és szeretem az embereket, akkor ugye megpróbálom a tőlem telhető legjobb életet biztosítani nekik.

Így van az ember a gyerekeivel is, csak hát mi nem vagyunk mindenhatóak, hogy egy varázsütésre mindent széppé és jóvá tegyünk nekik.

Isten viszont ilyen. Akkor hol a nagy szeretet?

2015. ápr. 4. 18:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Előző, a hasonlatod nem jó, mert az orvos nem ad olyan adagban mérget, amitől te rosszul leszel, és vagy meghalsz, vagy túléled, és megerősödsz tőle.
2017. ápr. 29. 08:27
 22/23 anonim válasza:
Szerintem nincs semmiféle isten, csak a legtöbb embernek óriási teher lenne elfogadni, hogy csak saját magán és embertársai múlik nagyon sok dolog, azoknak jó vagy rossz kimenetele, ami meg nem az embereken múlik, azt meg semmiképpen nem tudjuk befolyásolni. Ezt az egyszerű tényt az emberek többsége nem tudja felfogni, ez az emberi agy sajátossága. Tehát az ember kitalálta, hogy kell léteznie valaminek, ami minden felett áll, mert úgy egyszerűbb neki az élet. A szeretet meg bennünk van, nem fogunk puskát és öljük halomra embertársainkat, mert nekünk sem esne jól, ha velünk tenné meg valaki. Ennyi a történet, nem kell ebben ennél több logikát keresni.
2020. máj. 6. 18:55
 23/23 világvége1 ***** válasza:
Isten a jókat szereti – őket segíti is.
2020. jún. 20. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!