Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztyének, miért jó az az...

Keresztyének, miért jó az az Isteneteknek, hogy szenvedünk?

Figyelt kérdés
Miért nincsenek már most olyan állapotok, mint amit a Végítélet utánra képzeltek?
2015. márc. 28. 22:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Esetleg óvodások irányítják a Vatikánt?"

Nem, de aki felnéz erre a szimbólumra, annak lehet, hogy óvodás lelke van.

2015. márc. 31. 13:17
 22/28 anonim ***** válasza:

Ha te képes vagy elfogadni egy olyan urat, aki nyomorba taszít téged, akkor szíved rajta.

Én luciferánus vagyok és örökké lázadni fogok az igazságtalanságok ellen! Soha nem leszek szolga és nem hódolok be a sötétségnek! A Fényhozó útján járok és ha kell, akkor vele együtt bukom el!

2015. márc. 31. 13:32
 23/28 anonim ***** válasza:

"Ha te képes vagy elfogadni egy olyan urat, aki nyomorba taszít téged, akkor szíved rajta. "

Nem képes vagyok, hanem egyszerűen nem így látom. Az én istenképemben az Úr nem egy aranyköppenyes, fehérszakállas alak, aki a totál dőzsben unalmában azzal szórakozik, hogy ahelyett, hogy a Mennyországban élhetnék, és Lexusom lehetne, helyette arra ítél, hogy a 6. emeleten lakjak és egy lepukkant Suzukival járjak, és szemétkedik az emberiséggel, és keresi, hogy mi az, amivel a pokolra tud juttatni, és imádatja magát, meg térden csúsztatja az embereket, meg kérjenek tőle bocsánatot, stb, stb. Ezt a fajta autoriter despota istent lekövetkeztetni, ezt tartom egy hisztis, gyerekes, fantasy-regényes istenképnek.

Természetesen mindenkinek joga van a saját elképzeléséhez, csak korlátolt és hamis információkból ne várjunk nagy bölcsességet.

2015. márc. 31. 14:21
 24/28 anonim ***** válasza:
Sőt, nem is egy olyan alak, aki fent ül egy felhőn, és végtelenül jófej, barátságos. Ez szintén ugyanolyan dilettáns istenkép, csak az előző inverze.
2015. márc. 31. 14:23
 25/28 ceri ***** válasza:

luciferiánus, pápista, JT és a többi :O

A karámba legegyszerűbb abból az irányból beterelni a birkákat ahol éppen vannak. A lényeg, hogy megfogjanak!

2015. márc. 31. 14:39
 26/28 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én azt gondolom, hogy nem jó Istennem, hogy szenvedünk, ugyanis nincs.

Az én álláspontom szerint az egész vallás csak az emberek megfélemlítésére, és maga nyugtatására lett kitalálva.

Hát nem abszurd az egész történet?

Rendben van, a Bibliában sok hasznos tanítás található, és alapvetően a jóra nevel, de mivel egy tökéletes társadalomra törekszik, ami az élőlények természetéből adódóan nem lehetséges, nézd itt a túlélési ösztönt, ezért ez itt meg is bukik.

A másik: Valamivel meg kell fékezni az embert a rossz tettektől. Erre való a pokol és a mennyország. A halál egy borzasztó ijesztő gondolat, nemde? Egy totál felfoghatatlan dolog, és nem lehet tudni mi lesz utána.

És az ember ugye kitalálta, hogy hogyha jót teszel, és a Biblia tanításai szerint élsz - bár az más kérdés, hogy a Biblia nagyon sok önellentmondást tartalmaz, és sok hülyeség is van benne, és az ember ha túlságosan próbál megfelelni neki, meg tud bolondulni - akkor jó helyre kerülsz, mert az embernek kell egy hit, hogy nem volt hiábavaló, amit tett, hogy nem vész el örökre a tudata, pedig erre nagy esély van. És innen ki lehet találni, hogy a pokolt, a tisztító tüzet azt arra találták ki, hogy az embereket visszatartsák a rossz tettektől. És persze itt jönnek az egyház gyarlóságai, és képmutatásai, mint a keresztes háborúk, vagy az inkvizíció - mert ha a Bibliát nézzük, akkor az Isten azt mondja, hogy bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek, akkor Isten az istenkáromlóknak is megbocsájt, és akkor ki az ember, hogy ezt felülírja.

Szóval én az egészet egy nagy képmutatásnak tartom, de van rá magyarázat, hogy miért alakultak ki ezek az eszmék. Ez pszichológia.

2015. ápr. 2. 12:39
 27/28 Gyík Lajos válasza:

Isten egy tökéletes világba teremtett minket (Ádámot és Évát) és emellé szabadságot kaptunk, hogy megtartjuk a szabályait (mert ezek értünk vannak) és jól élünk vagy megtagadjuk és szenvedünk. Aztán a jól ismert történet folytatása, hogy Ádám és Éva esznek a tiltott gyümölcsből és az emberiség bűnbe esett. Azóta látszik a történelemben (Izrael történelmén különösen jól), hogy amikor többen hittek Istenben szebb világ volt, amikor elég kevesen (mint pl. most) akkor már annyira nem. Ha megnézed hány ember van akik a mai világban nem tartják meg Isten törvényeit szerintem egyáltalán nem meglepő ez a szenvedés.

Isten jobban tudja, hogy mi a jó nekünk, mint mi, ezért ezeket elmondta nekünk a Bibliában. De nem robotok vagyunk, hanem emberek, ezért megengedte, hogy másképp döntsünk, de akkor ez fog történni.

Hidd el Isten nem örül ennek, és nem az ő műve ez, hanem a Sátáné es az embereké akik a Sátán csábítására bűnben élnek.

De erre is van megoldás, Jézus megbocsátja a bűneidet ha kéred, ezért szenvedett és halt meg értünk majd támadt fel. (És most ennek az ünnepe van, nem a tojástojó nyusziké.)

2015. ápr. 4. 22:27
 28/28 anonim ***** válasza:
Lajcsi, te is ettél a tiltott gyümölcsből?
2015. ápr. 18. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!