Milyen Isten az aki megölt minden elsőszülött egyiptomit a 10 csapás idején?
"Nem gondolod, hogy ilyesmit állítani az Istenről aki maga az irgalmas megbocsátó szeretet (lásd: Jézus Krisztus), és nem bosszúálló gyilkos, az nem más mint istenkáromlás?
Először gondolkodj el kedves visszakérdező vádló, mert ezzel a téves istenkép terjesztésével az ördög mellé állsz, a Teremtővel szemben, és szerintem ezért is tartunk ott ahol tartunk"
Hát, szerintem is az az ördögi, aki azt tanítja, hogy a Biblia ószövetségi Istene nem Jézus atyja. Így az Isten szavát, kinyilatkoztatását hazugnak tartja. Így azt is mondja, hogy nem létezik az isteni abszolút igazságnak kinyilvánítása és mindenki azt tesz, úgy üdvözül ahogy gondolja, vagy akár az ateista evolúcióban is hihet. Ha ugyanis a Biblia csak 1%-ban nem igaz, akkor nincs igaz isteni kijelentés. Az Isten ugyanis kijelenti az ó- és az újszövetségben is, hogy Ő teremtett Jézuson keresztül mindent. Valamint az újszövetség nem jelentené ki, hogy a mózesi törvények azért adattak, hogy mindenki belássa, hogy bűnös és Jézusra van szüksége. A bűn zsoldja a halál, Isten jogosan pusztítja el a bűnöst, ahogy megmutatta az ószövetségben, de kegyelmet is adhat, ha szellemben felülről újjászületsz Jézusban, ahogy megmutatta az újszövetségben. (Róma 6,23 Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.) Ha nem lett volna mózesi törvény, a világ Noé idejéhez hasonlóan, törvény nélkül, a saját mocskába fulladna és Isten újra elpusztítaná. A törvény viszont megmutatta, hogy nem lehet megtartani, így híján vagyunk Isten dicsőségének, és Jézusra van szükségünk.
Tehát a Bibliatagadó, önálló elmélkedés a sátáni, nem a Biblia mellett kiálló.
"Hát, szerintem is az az ördögi, aki azt tanítja, hogy a Biblia ószövetségi Istene nem Jézus atyja. Így az Isten szavát, kinyilatkoztatását hazugnak tartja."
Ezzel csak egy aprócska bibi van;Jézus elmondta világosan,hogy milyen az ő Atyja,és kicsoda ő.
Kedves fanatikusok!
Aki nem érti a különbséget,nem érti Jézus üzenetét,az ne abban keresse a hibát,aki érti.
"Ha ugyanis a Biblia csak 1%-ban nem igaz, akkor nincs igaz isteni kijelentés."
Ismételten Jézusra hivatkozom,ő nem mondott ilyet! Nem mondta,hogy a Biblia 100%-ban igaz,nem mondta,hogy csak az ő Atyja szava került bele.
Azt mondta,hogy akinek füle van hallja meg,akinek értelme van fogja fel!
De aki hagyja,hogy elhomályosítsák a látását az egyházi főemberek,az nem Jézusra figyel,csak el van vele hitetve.
"Ismételten Jézusra hivatkozom,ő nem mondott ilyet! Nem mondta,hogy a Biblia 100%-ban igaz,nem mondta,hogy csak az ő Atyja szava került bele.
Azt mondta,hogy akinek füle van hallja meg,akinek értelme van fogja fel!
De aki hagyja,hogy elhomályosítsák a látását az egyházi főemberek,az nem Jézusra figyel,csak el van vele hitetve."
Ezt már lejátszottuk sokszor, de még egyszer: nem vagyok egy egyház tagja sem, tehát a logikádban hiba van. Többire már reagáltam, ha Veled leveleztem privátban. Akinek van füle meghallja, akinek van értelme megérti a teljes Biblia üzenetét, beleértve, hogy Isten miért csinált így mindent az Ószövetségben és a pátriárkák idejében. Jézus idejében nem volt Biblia, így nem mondhatta róla hogy igaz, de azt sem, hogy hamis, tehát ez az érv is kiesett.
"Jézus idejében nem volt Biblia, így nem mondhatta róla hogy igaz, de azt sem, hogy hamis, tehát ez az érv is kiesett."
Akkor ez az érv is kiesett:
"Hát, szerintem is az az ördögi, aki azt tanítja, hogy a Biblia ószövetségi Istene nem Jézus atyja. Így az Isten szavát, kinyilatkoztatását hazugnak tartja."
És sajnos így már az is kétséges,hogy te Jézust képviseled,hiszen nem állíthatsz olyat a nevében amit nem mondott(Mert sehol nem mondta,hogy ördögi az,aki azt tanítja, hogy a Biblia ószövetségi Istene nem az ő atyja.Így az Isten szavát, kinyilatkoztatását hazugnak tartja)
Ellenben azon szavait,amikkel ő maga bizonyította az ellentmondásokat,azokat nem fogadod el,pedig nem titkolta el senki elől.
Figyelj,még mindig nem akarlak meggyőzni,nem kell reagálnod az eddigiekre.
Egyetlen kérdésem van,mert ezt nem bírom nem megkérdezni...ha nem akarsz ne válaszolj.
Szóval ŐSZINTÉN:Ezek alapján,még mindig állítod,hogy hibás a logikám,mert szerintem a fejedben még mindig valamilyen felekezet,gyülekezet tanítása él?
Ha válaszolsz ne feledd,nem az a kérdés,hogy most nem vagy egy egyház tagja sem,mert ezt el hiszem neked gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!