Isten gonosz, hogy lehet mégis szeretni?
Amennyire észrevettem, Isten (a keresztényeké) rettenetesen kegyetlen. Például ott voltak az egyiptomiakra mért csapásai: ők nem a teremtményei? Az elsőszülött gyerekek mit vétettek ellene? Az állatokat miért bűntette, amikor Noéval meg megmentette őket, mert ártatlanok?
Exodus 21:7 megengedi, hogy lányainkat eladjuk rabszolgának (akkor miért ellenzi a pápa az Iszlám államot?) . A szomszédos népek fiai-lányai közül szabad rabszolgát venni, akkor ez miért van betiltva?
Illetve egy helyen azt mondja, hogy aki hozzá megy, annak csak őt szabad szeretnie és gyűlölnie apját-anyját :(
Kedves kérdezö.
A Bibliában nagyon sok tömör információ van. Ha ezt kitépi valaki az összefügésböl, akkor bárhogyan magyarázhatja, ahogy kedve, világnézete kívánja.
De ha alaposan áttanulmányozod elejétöl,a végéig, akkor egy egészen más képet alkotsz a Biblia Istenéröl.
Figyeld csak kérlek. A Biblia Istene, akit te kegyetlennek tartasz, megteremtette az univerzumot, a Földet az életet rajta.
Romantikus vagy /legalább idönként/ ? :)
Ha igen, akkor valószínüleg szereted figyelni a csillagos eget, a gyönyörü színes naplementét, a zivatar után nézni a szivárványt csodálatos szíveit.
Érzed a kellemes levegöt a zivatar után, szinte kívánod beszívni a virágok kellemes illatát .
Nézed a pajkos rakoncátlan kis gyermekek hancúrozását. Láttád már a repülö drágaköveket a saját szemeiddel? A kis kolibri madárkákat? Láttad hogyan szívják a nektárt a virágokból?
Láttad ahogyan hívja a kotlós tyúk a kiscsibéit és hogyan rejti szárnyai alá?
Ismered milyen érzés az, amikor valakit nagyon szeretsz...és ö is téged?
...mond kérlek, milyen Isten az aki ennyi szépet és kellemeset alkotott és adott nekünk? ...és még mit fog adni a közeljövöben?
"Megvárom a válaszod (mások válaszát), de ha nem jön, akkor este megírom. Azért nem akarom most megírni, mert ha én mondom meg, nem fog tetszeni a válasz, de ha magadtól jössz rá, akkor érteni fogod."
Sikeresen elfeledkeztem ígéretemről. Persze ennek köszönhető, hogy sosem ígérek semmit, mert azt az ember sosem tartja meg.
A válasz pedig az önfeláldozás. Isten feláldozza önmagát az ellenségéért, vagyis a gonoszt azzal győzi le, hogy hagyja, hogy a gonosz elpusztítsa. Egy dolog van, amit a gonosz nem tud. Van feltámadás. Akárhányszor pusztítja el a gonosz Istent, az mindaddig feltámad, míg szeretetből önfeláldozó lesz. Nincs más megoldás.
---
Anonymus
grkaty-nak abszolút igaza van... Most képzeld el, hogy leírom, hogy "NEM Utállak." ebből kivághatod a "NEM"-et és máris megkapod az ellenkezőjét:D ... "Tegnap LOL-oztam és Carry-ztem a meccset. Megvolt az ötszörös gyilkosság." ... jó mondjuk nem hallani gyakran egy sorozat gyilkostól, hogy "lepentáztam", kivéve ha latin.
...ééééééssss a world szép oldala... lehet mondani, hogy háborúk mindenfele, járványok, munkanélküliség, ILLUMINATI, de ezeket magunknak köszönhetjük... (kösz)
A gonosz istenről szóló posztulátumok valójában arra szolgálnak, hogy megöljék a lelkedben esetleg még lakozó igaz istent.
Mindent meg akarnak ölni, ami az emberben érték lehet.
Kik?
Azok, akiknek (már) halott a lelkük.
Az elméd a kulcs mindenhez. Ki birtokolja az elmédet? És az elméden keresztül tégedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!