Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, titeket ki...

Jehova tanúi, titeket ki üldöz, és miért?

Figyelt kérdés
Mert ezt állítjátok,de én nem tudok róla,hogy valaki,vagy valakik üldöznének titeket.
2015. márc. 7. 13:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Kinek a nevéért üldöznek titeket? Jézus, vagy Jehova nevéért?
2015. márc. 7. 19:02
 12/34 anonim ***** válasza:
24%

szia

Érdekes kérdés

erre válaszoljon maga Jézus:

(János 15:21) 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.

Bár lényegében Jézust valamelyest elismerik sőt talán tulságosan is, ám azt nem fogadják el akinek a nevében jött, és nem is akarják elismerni,

miért?

A válasz egyértelmű,

bár azt tudják, hogy van egy Atya Isten de a hamis tanitásoknak köszönhetően nem ismerik

s ezt a Judaizmus nagy védelmezői kezdték el igy kialakitani

2015. márc. 7. 19:18
 13/34 A kérdező kommentje:

"Magyarországon jelenleg olyan heves üldözés nincs,

viszont más országokban testvéreknek elveszik a szabadságát, börtönökben sinylődnek vannak akik már húsz éve, /Korea, Afrikai országok, stb/

és Ukrajnában is a testvérek Bibliai dolgait lefoglalják elkobozzák, jogtalanul az épületeket, amiben biblia összejöveteleket tartottak, katonai bázissá alakitják.Stb"

Ezek az országok mivel indokolják tettüket? tudnál valami forrást is mutatni ezekről az infókról?

"Magyarországon jelenleg inkább "óvatosan" szidalmazzák, és alázzák meg a Testvéreket,

ezért az üldözés itt relative értendő most még."

Ez miben nyilvánul meg konkrétan?

2015. márc. 7. 19:39
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Szegénykéket mindenki üldözi, mert a legtöbben nem akarnak jehovák lenni és csórikáim besértődnek ezen és üldözésnek fogják fel.
2015. márc. 7. 20:25
 15/34 anonim ***** válasza:

szia

a jw.org honlapon a sajtó szoba fül alatt olvashatsz erről böséggel

2015. márc. 7. 21:41
 16/34 anonim ***** válasza:
24%

a válaszolónak:

Nem sértődünk be.

ugyan is Isten nem kényszerit senkit, vagy önként vannak vagy jönnek békével hozzá vagy sem

Nekünk egy dolgunk van elvégezni a kiadott feladatot. ha nincs reagálás, magán ügy

mindenki saját magáért felel

S Jehova senki nem lesz, legfeljebb a Tanúja, vagy az imádója

Kár hogy ironizálsz ezzel, ám majd látni fogd a lényeget....

2015. márc. 7. 21:46
 17/34 anonim ***** válasza:

Az Úristen egy autóbusz

mely elvisz bárhová.

Ha tőle kérni szépen tudsz

akkor felülhetsz rá.

(Werner Schwab)

2015. márc. 7. 22:00
 18/34 anonim ***** válasza:

Miben nyilvánul meg?

Hát elég érdekes "vádakat" és ellenséges érzületű dolgokat tesznek némely testvérrel, illetve a testvéri közösséggel.

Bizonyos bibliai dolgok betartása miatt, egyes családtagok, képesek a testvéreket olyan vádakkal illetni ami koholt vádak csak azért mert ezek az emberek sértésnek veszik ezeket

De ez nem ujdonság, hiszen Jézus elmondta, hogy saját családban lesz "viszály" azért mert nem a megszokott "vallás" szerint élnek a Tanúk, s ez zavarja a családtagokat, és rossz hireket terjesztenek.

Jézus jól tudta ezt, ezért ki is hangsúlyozta hogy aki ezért megalkuszik az nem méltó követőjének nevezni magát

ez nem azt jelenti, hogy a családot meg kell tagadni, hanem azt hogy a család tagokért sem alkudhatnak meg Isten törvényeit illetően azoknak, akik komolyan veszik Jézus tanácsait, utmutatását, és keresztény életvitelét,

Sajnos az érzelmekre apellálva és az emberi kötelékeket kihasználva, Sátán eltompitja az emberek Isten iránti hűségét.

2015. márc. 7. 22:01
 19/34 anonim ***** válasza:

"A nácisták bajúszos vezetöje azt mondta, hogy kiirtja ezt a söpredéket Németországból."

Nem mondom, lehet, hogy mellékesen Hitler lecsukatott néhány JT-t is, de ne mondd nekem, hogy ti voltatok a fő ellenségei, mert szerintem a kommunisták, meg a zsidók. Egyébként kivételezett helyzetbe kerültetek, mert amiért főleg lecsuktak benneteket, az a katonai szolgálat megtagadása volt és később, amikor a JT-k a biztonságos börtönökben kuksoltak, hiszen egyáltalán nem minden láger, vagy börtön volt megsemmisítő tábor, szóval később a háborús körülmények között más embereknek ezért már golyót utaltak ki.

"A komik üldözték a keleti-tömb országaiban évtizedeken keresztül a vallásos embereket, köztük a tanúkat is"

Na ne tessék már mondani, én éltem akkor és vallásszabadság volt, még némelyik pártitkárról is szólt a legenda, hogy gyónni járt. Azt elismerem, hogy szintén a katonai szolgálat megtagadása nem volt szimpatikus a rendszernek, ezért eleinte adtak egy, két év fogházat, ahol bizalmi környezetben nyaltátok a rabtartók talpát, még őrizni sem kellett benneteket, annyira lestétek a 'komik' minden kívánságát. Az volt az elgondolás, hogy amennyi évet nem tölt el a seregben, annyit kapjon a fogházban, de ezt később enyhítették, sőt megegyezés is született, hogy mégis bevonulnak konyhaszolgálatra és nem kell fegyvert fogniuk, ha nem akarnak. A hitetekkel nem törődött senki és ezért bizony mások is ugyanezt, vagy még súlyosabb büntetést kaptak. Előbb felfüggesztett lett az ítélet, még mielőtt kiegyeztek volna, én még gondolkodtam is, hogy kiadom magam JT-nek, mert meg szerettem volna úszni az angyalbőrt, de végül mégsem tettem, mert restelltem. A legvégén már semmilyen büntetés nem járt a Tanúknak, csak legyintettek rá, de be kellett bizonyítani, hogy valóban szektatag vagy, különben nem voltak ennyire elnézők.

A kérdésre csak azt tudom mondani, hogy a saját árnyékuk elől menekülnek a Jehova tanúi, a kutya sem kergeti őket...

2015. márc. 8. 06:50
 20/34 anonim ***** válasza:

66-os, és te melyik országban éltel az elöbbi rendszer alatt? A tested-lelked befogta az egész sok milliós országokat Szibériától kezdve? és a rendszer kezdetétöl a végéig?

Nézd ha nem hiszed, az csakis a te dolgod. De hogyan lehet neked hinni, ha bármit mást is kommentelsz, ha csak a saját szubjektív érzéseidet írod le, anélkül, hogy tájékozottabb lennél?

2015. márc. 8. 07:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!