Most komolyan, miért szól itt minden kérdés Jehova Tanúiról?
Miért olyan különlegesek ezek?
23 ezren vannak az egész országban.
Mit akartok velük?
Milyen jól értesült valaki...:)
Talán azért kedves Kérdező, mert valakiket néha jól esik "megalázni"
De hidd el más országokban is vannak akik "szidnak" bennünket, pedig vannak országok ahol több százezren vannak
Pl Japánban
Szerintem azért, mert amilyen erőszakossággal hirdetik a tévtanításaikat, azt érik el, hogy magukra haragítják az embereket. Itt a fórumon például gyakorlatilag senki sem ért velük egyet, - az ide írók kb 98%-a sztem nem - és ahelyett, hogy más területet keresnének, - vagy legalább csak a NEKIK szóló kérdésre válaszolgatnának - továbbra is terjesztik az Őrtorony tanításait. Sajnos azonban élőben is ugyanezt csinálják, erről többször is lehet hallani. Ha megmonják nekik, hogy nem, akkor újra és újra visszajárnak oda. Azt hallottam, hogy ahhoz, hogy végleg leszálljanak egy emberről, valami területkártyára kell feliratni a címet, vagy valami ilyesmi. Ha ez igaz, akkor egyenesen hülyeség ez az egész. Most csak azért, mert valaki azt akarja, hogy békén hagyják, meg kell adni a címet vadidegen embereknek?
Na látod, más vallásokkal ilyen gondok nincsenek, csak a JT-k, azok akikkel problémák vanak. Pedig az unitárius vallás is Szentháromságtagadó, velük kapcsolatban mégsincs az embereknek komolyabb problémája, ahogy észrevettem, és miért? Mert az unitáriusok hiába tanítanak olyanokat, mint a Jehova Tanúi, ők tudnak viselkedni, a JT-k meg nem (tisztelet a kivételnek).
Ennek több oka is lehet. Például a kiterjedt prédikációs munka, a pünkösdista karizmatikusok (pl: hitgyüli) vannak vagy 70-90ezren nálunk, de ilyet nem végeznek. Így már kevesebb a konfrontáció velük.
Itt Magyarországon a Jehova Tanúira és a Mormonokra jellemző a házról házra járás, viszont a Mormonok az országban csak ötezren vannak. Így az átlag ember ritkábban fogadja őket az ajtajában mint a tanúkat. Nyilván máshol ahol sok Mormon van ott ők is a kritikák kereszttüzében vannak rendesen. És hozzáteszem sok országban létszámfölényben vannak Jehova Tanúival szemben.
És ami még fontos, ezen az oldalon is van pár túlbuzgó tanú akik ellenszenvet váltanak ki pár emberben a viselkedésükkel. Már kevesebb lenne a probléma ha ezt észrevennék vagy belátnák.
Ellenszenvet?
Hát ez érdekes, engem a környezetemben tisztelet övez és nem hogy ellenszenves nem vagyok, de sokan szivesen beszélgetnek velem
egyebek mellett nem értem mi a baj a magatartásommal, nem ismernek sokan, különben nem a személyemmel van a baj tudom, hanem azzal amit mondok.
Nahát kedves előttem szóló hát gyilkosok vagyunk Mi?
Már ne haragudj, de nem vagy egy kicsit tulzó?
Szörnyű,
Az ötös válaszolóra reagálva.
Szerintem túlzott ez a 100 ezres karizmatikus létszám, jó ha a fele reális. A HGY egyedül nagyobb mint az összes többi pünkösdista gyüli együttvéve, de róluk is kiderült, hogy nincsenek 60 ezren, csak 30-an. De mindegy nem ez a lényeg, hanem a térítés.
Ahány gyüli, annyiféle térítési módszer van a pünkösdistáknál. És én azért nem mondanám, hogy összességében lájtosabban térítenének, mint a mormonok vagy a jehova tanúi.
Az utcán leszólítás azért elég gyakori módszer. A lakásba becsöngetés valóban nem jellemző, de azért már hozzánk is csöngettek be pünkösdisták.
Egyesek a középiskolák környékén haverkodnak a tinikkel. Aztán hetek-hónapok múlva hívják el őket a... na nem mondják meg hogy a gyüli "házicsoportjába", hanem csak "gyere, meglátod jó buli lesz" alapon. Aztán a házicsoportban a régiek erőt vesznek magukon, és nem állnak neki rögtön ördögöt űzni az első alkalommal, hanem csak elvannak és jókat beszélgetnek. Két-három ilyen buli, és akkor már viszik is élesbe a gyülibe. Ott már aztán van ördögűzés meg minden fene. Sokaknak ekkor esik le a tantusz, hogy hova is csöppentek, amikor már érzelmileg kötődnek a társasághoz. Ekkor már vacillálnak, hogy tán mégsem kéne ebbe belemászni, de mégsem mernek nemet mondani.
Más gyülik családi szabadidős programokat szerveznek, és akkor nézik ki maguknak az odatévedtek közül a befolyásolhatóbb jellemű embereket. Nem tudom hogyan csinálják, de nagyon jó orruk van erre, hogy ki a potenciális alany. Engem még soha sem próbáltak meg téríteni, de egyik kollégámat mindig kiszúrják, és alig szabadul az egyiktől, már jön is a másik helyette.
A biztosítási ügynököknek jócskán van mit tanulniuk a rátukmálás tantárgyból a pünkösdistáktól :D
Szóval lehet, hogy a mormonok és a jehova tanúi rámenősebbek, és ez tényleg tud néha zavaró lenni. De legalább nem sunyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!