Most komolyan, miért szól itt minden kérdés Jehova Tanúiról?
Miért olyan különlegesek ezek?
23 ezren vannak az egész országban.
Mit akartok velük?
Senkire nem tettem utalást konkrétan. A gyengébbek kedvéért -> Akinek nem inge... :) Nem kételkedem abban amit személyedről állítasz. Különben az nagyon fontos hogyan(!) mondod azt amit. Ez inkább a problémás, mint amit mondasz a hitedről. Ha nincs megfelelően tálalva a mondandód főleg ha hitről beszélünk akkor az okozhat problémát. Hogy mi a helyes és nem helyes hit/vallás arra nem térek ki, nem az én reszortom ezt vitatni. Természetesen ez nem ok arra hogy bárki is durván letámadja a tanúkat. Civilizált emberek vagyunk kérem.
Meglehet hogy túlzó amit leírtam és kevesebben vannak. A hitgyüli tudtommal nem vezet pontos statisztikát így nehéz a pontos számokat belőni. Lehet hogy valaki csak szimpatizál vele de nem tag.
Szóval, egyetértek veled én sem mondanám hogy lájtosabban térítenek. Csak nincs nagy fokú házról házra vándorlás. Ismerősi körömben volt egy hitgyülis aki állandóan be akarta hálózni az embereket, főleg a közeli barátait.
Én tényleg csak azért kérdeztem, mert alig vannak, de róluk szól itt szinte az összes kérdés.
Engem is zaklattak már régebben, de ennyire azért nem maradt meg benne ma dolog, hogy kiírjak róluk naponta vagy 2 kérdést.
Zaklatatás...
Sajnálatos, hog ezt annak veszik, egébként pedig azért van ez ig mert mindenki máskép értelmezi ezt a feladatot,
Azt kapják amit főznek. Ez egyszerű és természetes reakció a többi ember részéről arra, amit velük tesznek. Mert alapvető erkölcsi követelményeknek nem tesznek eleget. Mint elefánt a porcelánbolta -folyamatosan kísérletet tesznek, hogy betörjenek a lelki és magán szférádba. Ez már önmagában is durva érzéketlen, lelkületre vall, és mint az ilyenek általában, ők maguk is csak a durva szóból értenek.
Az emberek többségével ellentétben ők nem nagyon akarnak érteni az emberi szóból. Jönnek hívatlanul, mint általában a kártevők, és nagyon nem érdekli őket a saját maguk téves elhivatottságán kívül semmi. Mint a szúnyog vagy a tetű amelyek biológiai programjuknak engedelmeskednek. De azok állatok és tényleg nem is tudnak máshogy viselkedni! JT ezzel ellentétben viszont értelmes emberek, legalábbis a genetikájuk lehetővé tenné, hogy azok legyenek.
Hogy itt egy másik kérdésben emlegetett -általam is tisztelt- ember szavaival éljek : esetükben a rovar szintjén élő lényekről van szó. Ez emberek csak ennek megfelelően bánnak velük, és nem azért ellenszenvesek, mert mást gondolnak.
A reakció soha sem véletlen. Minden esetben megelőzi az akció. Én egyik vallásnak sem vagyok a híve -a materializmusé sem- elismerem mindenkinek a jogát ahhoz, hogy legyen saját nézetrendszere, filozófiája, hite, és hogy annak megfelelően éljen. Elismerem mindenkinek a jogát és tehetségét ahhoz, hogy meg tudja választani a magához illő gondolkodást. JT sajnos ezeket az alapvető jogokat sem képesek tiszteletben tartani. Persze az ószövetségen keresztül volt kitől tanulniuk.
Az ember szeret belekötni bizonyos dolgokba, ilyen a természete. Nekem is, neked is, mindenkinek, a jehovásokon pedig könnyű fogást találni, de, ha mondjuk azt mondanám, hogy rúgjanak bele a hinduizmusba, akkor csak vakarnák a fejüket, mert abba nekik nehéz belekötni (mielőtt valaki a varna rendszerrel jönne elárulom, hogy az szociális probléma, nem teológiai).
Azáltal, hogy belekötnek a jehovásokba azt az érzést hintik el magukba, hogy, mert ők bele tudtak rúgni valamibe, ők máris afelett a dolog felett állnak intellektuálisan. Én a totemizmustól kezdve a zen buddhizmusig mindenbe bele tudok kötni, de mégsem érzem többnek magam annak ellenére, hogy képes vagyok felismerni valaminek a hibáit és szóvá tenni őket. Ezek azt hiszik, hogy a jehovások felett állnak, mert képesek észrevenni a hibáikat, holott ugyanolyan suttyó és alpári módon adják itt elő magukat egyesek velük kapcsolatban, mint az ajtón, megalkuvást nem ismerve dörömbölő jehova tanúi.
"Azáltal, hogy belekötnek a jehovásokba azt az érzést hintik el magukba, hogy, mert ők bele tudtak rúgni valamibe"
Van ilyen is. Én arra utaltam, hogy a sok nemzetiségből és vallásból -tehát emberek csoportjából- nem véletlenül vált ki szinte mindenkinél visszatetszést ugyanaz a néhány-.
A vallásosak pontosan tudják, hogy miben más egy JT, de az ateisták nem ismerik igazából a vallás világát.
Zsinagógában még sosem voltam, református templomban néhányszor, a katolikus templomokban gyakran. Akár túrista program része is lehet, mert Tihanyban az ember megnézi az apátságot, Esztergomban a Bazilikát, Kölnben a Dómot és van is mit megcsodálni, de misén speciel sosem voltam és a filmeket, könyveket kivéve, amit a vallásról tudok, azt főleg a JT- kel való találkozásból tudom.
A Biblia olvasása nem világítja meg a vallásosak lelkivilágát, itt megint a JT*k dominálnak, mert a katolikus, vagy a református elég visszafogott válaszokat ad általában és beszélgetni sem lehet velük könnyen.
Személy szerint sokat köszönhetek a JT tagjainak, mert szinte minden vallással kapcsolatos dolgot tőlük tudok, vagy rajtuk keresztül. Néha ugyanis érdekel a vallás világa és irodalmi művekből csak egy fajta kép bontakozik ki, az élő valóság nem annyira, meg hát az ember azt gondolná, hogy az elvakult fanatizmus már a múlté, de nem, mert rajtuk keresztül látható, hogy napjainkban is virul.
Egyik másik válaszon elcsodálkozom, de még néha szörnyülködöm is. A vértranszfúzió elutasítása, vagy némelyik olyan kérdésre adott válaszaik, hogy pl. mit meg nem tennének 'Isten parancsára', tényleg megdöbbentő és a csoportszellemük is, amely azt sugallja nekik, hogy a többi ember, az emberiség túlnyomó része rövidesen elég, csak ők nem, mert majd ők öröklik a Földet.
Igazából engem nem érdekelnek annyira, mert ezernyi dolog van, ami számomra sokkal fontosabb és szerintem elsősorban ők fordulnak el a világtól, a többi embertől, mégpedig olyan mértékben, ami a legtöbb emberben valamilyen viszonzást szül, ha nem is annyira erőset, mint ahogy ők állnak a világhoz.
Részemről elég sok sajnálat is van a velük szembeni érzelmeimben, főleg a gyerekeiket szánom, vagy a fiatalokat, de természetesen az idősebbeket is valamennyire.
Véleményem szerint az ateisták többsége nem gyűlöli a vallásosakat, csak furcsának tartja, ha egyáltalán foglalkozik vele, de elintézi azzal, hogy - baromság az egész -, így nem sértődik meg az agresszív világvége gondolatokon, hogy ártatlanul is bűnösnek nézik, főleg a JT-k. akik fennen hangoztatják a közeli végítéletet és az emberek bűnös voltát.
Ez a Bibliaban van;A kiralysagnak ezt a jo hiret predikalni fogjak az egesz lakott foldon tanusagul minden nemzetnek,es akkor jon el a VEG. Mate,24;14.
Na ok ezt teszik mig masok is keresztenynek mondjak magukat csak ezt a parancsot nem kovetik amit ugye Jezus adott a Kovetoinek.
Azert van igy,hogy mindenkinek az elmejebe legyen,hogy mielott eljon a veg mindenki tudjon donteni,ide,vagy oda all.
Itt pedig nem Jehova Tanuirol van szo,hanem,hogy valaki engedelmeskedik-e Istennek vagy sem.
Mivel ezt lathatoan a Tanuk teszik ,ez sokaknak nem tetszik,de hat errol beszelt Jezus is,hogy igy lessz .
sandor76!
Maradjunk objektívek.
A mormonok is evangelizálnak ugyanilyen serényen, és a világ legtöbb országában igen sikeresen csinálják. Sőt az Egyesítő egyház is végez ilyen munkát. És ezt a teológiai megközelítéstől függetlenül írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!