"A vallás a legkártékonyabb dolog ami az emberiséggel történhetett" igaznak találjátok?
Csak pár példát mondok:
-gyilkoltak vallás miatt
-sok milliárd ember meghalt az idők folyamán vallási háborúkban
-a legtöbb vallás kegyetlenül butít
stb.. Nagyon sok minden van, indokoljátok meg miért jó a vallás, miért volt jó sok milliárd ember halála akit pusztán a más hite miatt öltek meg, ha a legtöbb vallás "szeretet" hirdet ? Nos ? Most légy okos domokos, tényleg érdekel.
"annyit mondtam , hogy akár fejre is állhat(nak) , akkor sem fogok dajkamesékben vakon hinni."
Ezzel egyet értek, ha neked nem kell, akkor hagyjanak békén és kész.
"Mert dajkamese a többi felekezet és vallás is , nem csak a katolicizmus. Kevés különbség van , igazából egy kaptafára épülnek mind... mind ugyanazt szolgálja: Az emberek irányítását a tanok által."
Azért ez egy durva általánosítás. Hogy lehetne alapja állításodnak, hogyha nem is éltél egyben sem, és nem is ismered az összes vallást. Még én sem ismerem az összeset, pedig azért 10+ éve foglalkozom vallással és vallásfilozófiával, vallástörténelemmel. Persze hobby szinten.
A probléma pedig nem is ott van, hogy te ettől függetlenül általánosítasz és elutasítasz minden ilyen dolgot. Ehhez is továbbra is jogod van és, ha nem tetszik, akkor ne csináld. A gond akkor kezdődik, amikor olyan embereket térítesz el az útról, akiket viszont érdekelni. Rájuk ijesztesz a saját hamis mumusképeddel, ami csak a te képzeletedben létezik. Mindenféle valós tudás nélkül állítasz olyat, ami nem igaz. Ha pedig olyat állítunk, ami nem igaz, akkor hazugságnak nevezzük.
Ez ám nagy felelőtlenség. Mivel másokat becsapsz és rémképeket állítasz fel bennük, elveszed tőlük a lehetőséget, hogy önmaguk döntsenek saját életük felett.
Így aztán a félelmedből következően, hogy egyedül maradsz rémképeiddel, pontosan azzá válsz, amit annyira gyűlölsz. Embereket irányítasz a félelmed miatt. Ez mi, ha nem hamis manipuláció?
Anonymus
Élni valóban nem éltem benne , de ismerni azért ismerem a hittételeket mindhárom monoteista vallás esetében , eleve nem is dönthettem volna , ha nem így lenne , meg most már 19 évesen gyakorlatilag biztos is vagyok a döntésemben.
Nincs "vallásom" bajosan térítenék én így , no meg nem is akarok.
Ha pedig valaki a véleményem hallatára kételkedni kezd saját nézetében az köbö arról tesz tanulságot , hogy mennyire gyenge a hite...
Mint mondtam nem szoktam téríteni , ha látom hogy -bármilyen oknál fogva is - hívő közösségbe kerülök , el sem mondom a véleményem , csak akkor ha külön kérdeznek róla. Engem sajnos amolyan képmutatónak próbáltak nevelni gyerekkoromban , szüleim vallásosnak tartják magukat , bár igazándiból nem sokat törődnek az egésszel , de azért "hisznek benne". Más nézetet velem ők nem ismertettek meg , én magam jártam utána , és pár év alatt jutottam a mostani meggyőződésemre (nem vagyok teljesen ateista , de ahhoz a világnézethez állok talán legközelebb), elfogadták a nézetemet (nem tudták megcáfolni) , viszont ők maradtak az addigi meggyőződésükön , amivel nekem nincs bajom.
Bennem nincs félelem és nem azért mert 183 cm vagyok jó kondiban , hanem mert nem hiszek a babonákban és holmi mumusban...
Az egyházat sem gyűlölöm , lesújtó vélemény nem egyenlő a gyűlölettel , de még az utálattal se. Az élet túl rövid az állandó gyűlölködéshez , meg amúgy is elég pocsék érzés , jobb nélküle. És jobb felesleges bűnbánat , feleslegesen kidobott pénz (egyházi adókra) , de legfeleslegesebb felesleg az érzelmek visszafojtása , annak van a legtöbb káros hatása. A szolgalelkűség amire ezek az ideológiák nevelnek meg csak az államnak jön jól , könnyebb a birkákat terelni.
Lényegében valóban nem változtat, csak úgy gondoltam hogy alapvető ismeretek hiányára utalnak ezek a mondatok, például az általad tárgyalt Bibliáról, ezért érdemes javítani. Ha már ez szóba jött, arra én is felhívnám a figyelmed hogy ha egyik vallásról sincsenek különösebben mély ismereteid, akkor tényleg nehéz elképzelni mi alapján teszel ilyen kijelentéseket róluk. Esetleg nem csak az alapján amit a fejedbe ültetnek, és ugye pont erről írtam előző hozzászólásban is.
Igen, azt hogy mi az idea és hogy ki mire használhatja már én is kifejtettem előzőleg. Hogy ki milyen ihletésre írt szövegeket, azt vajmi nehéz megállapítani több ezer év távlatából. Én nem fogok ide esszét írni, de ezzel kapcsolatban érdemes lenne olvasnod például a módosult tudatállapotok jellemzőiről és hatásairól kicsit bővebben. Ezalatt nem a hétvégi részegséget értem bár az is az a maga módján. Foglalkoztál már vele? Ha igen akkor is jó felfrissíteni az emlékeket. Nyugalom találhatsz rengeteg tudományos cikket, nem kell semmiféle szekta oldalát olvasnod hozzá.
Hogy a tudomány magának a vallásnak az alapvető tételeit cáfolja azt is kétlem. Én amikor tavaly előadást tartottam a világegyetem keletkezéséről (nem a templomi közönségnek hanem a diákoknak meglepő módon), akkor meg kellett említenem csak az igazság kedvéért, hogy a témával kapcsolatban létezik egy olyan időhatár egy pont ahonnan csak feltételezni tudunk és hogy a jelenségnek a katalizátorát sem tudjuk megmagyarázni, tehát az okát. Főleg hogy az ősrobbanás pillanatában és azt követő rövid időszakban nem léteztek a fizikai világ szabályai, törvényei ebben a formában. A lényeg hogy nem tudunk mindent, cáfolni sem tudunk igazából semmit. Ez egy hatalmas túlzás, és ezekre mondom hogy ál-tudományos tények. Amikor a természettudományos csatornákon a műsorokban megszólaló tudósok, tényként, lejátszott dologként közölnek olyan dolgokat amik nem azok, amikről még maga a tudomány sem állítja azt hogy ennyi lenne a dolog és kész vége, nincs több vita. Na ez a manipuláció.
Annyit még hozzáfűznék hogy a tudománynak sincs minden téren egységes tana. Az hogy egy adott elmélet fókuszpontba kerül, vagy kidobják a perifériára is bizonyos esetben (ha például tényleg tudományosan alátámasztható tényről ebszélünk a másik esetben is, vagy legalább egyenrangúról) csak attól függ hogy az adott kor érdekeinek megfelel-e az az elmélet.
Nem járok iskolába , nem ültetnek az én fejembe semmit:D Amit tudok annak magam jártam utána , nem is 1 nem is 2 és nem is 6 hónapig kutattam , az eredményeim pedig mindig ugyanazok lettek: magának a vallásoknak minimális részben lehet valós alapja , azonban az intézményesített egyház és a mostani kereszténység és monoteista társai rabszolgamorálra nevelnek. Voltak ugyan igaz keresztények is , őket azonban halomra ölték az inkvizíció által.
Én módosult tudatállapotúnak tartom a fanatikus keresztényeket is , valamint az intézményesített kereszténységet már nem is vallásnak hanem szoftvernek szoktam hívni , hiszen már születéskor elkezdik "beleprogramozni" az emberekbe. A keresztelkedést az eredendő bűnnel magyarázzák , ami már önmagában beteg elképzelés.
A társadalom 96%-a nem ateista. Attól , hogy nem élnek feltétlenül hívő életet - mert vagy nincs idejük rá vagy csak képmutatóak , hogy be legyenek jegyezve valamelyik egyházhoz - még nem lesznek ateisták. Számtalan példa volt rá , hogy olyanoknak aki vallásosnak tartják magukat közben nem sokat törődnek az egésszel bevallja valaki , hogy ateista akkor ráförmednek. Ezenkívül jó eséllyel nem sok fogalmuk van arról , hogy mennyire átveri őket az egyház a fiktív tanok által , az pedig , hogy ez az egész valójában milyen célt szolgál sose fog leesni nekik.
Most már birkák az emberek vallás nélkül is ez tény , mivel a vallás csak egy eszköz a sok közül az állam és a kormányok kezében.
*35: Ez az oldal engem a spirits of eridura emlékeztet , nem tudom ahhoz tartozik-e.
Olvastam tőlük "kereszténység leleplezését" , sok mindennel egyetértettem velük , de elég sok pont nem fedi a valóságot , csak hogy néhány példát mondjak:
- zsidók uralják a világot - Hamis (ennek alaposan utána jártam)
- Olyan Biblia részletekre hivatkoznak amelyek eredetileg nincsenek is benne
- cion bölcseire hivatkoznak ami szintén antiszemita hamisítvány
- Továbbá: Nincs bizonyíték a Sátán létére , a mágiára pedig annál inkább nincs...
Hát a meggyőződésemet bizonyos dolgokról én sem bulvár magazinok címlapjait elemezve szereztem meg. Igazából az hogy mit mennyit kutattál, meg mire jutottál teljesen lényegtelen. Ha minden áron bizonyos eredményre akarok jutni egy kutatás során akkor úgy is a kívánt eredményre jutok, ez nem különösebben nagy teljesítmény. A gondolkodásodat befolyásolni pedig nem csak iskolai kereteken belül lehet, igazából nem is értem ez hogy lehet válasz arra amit írtam :D Persze jobb híján...
A módosult tudatállapotok alatt nem igazán arra gondoltam amire te. Nem biztos hogy van fogalmad arról mire gondolok de nem baj, nyugodtan el lehet beszélni amellett amit az ember mond, annyira nem hatódok meg a dolgon.
Minden társadalomnak meg vannak a maga jellemzői, szokásai, morálja, eszmeisége és a többi. Egy keresztény társadalomban nyilván a keresztény létszemlélet van belenevelve az embere a születésétől fogva. A mai társadalomban pedig, ennek a rendszernek a szellemisége és a morálja van a nyakadba zúdítva születésedtől fogva. A dolog nem változott semmit, csak más a körítés. A társadalom amibe beleszületik az ember, részben már eleve meghatározza mi válhat belőle, hangsúlyzom részben. Ez így volt akkor is ha keresztény társadalomról volt szó, meg akkor ha a jelenlegi nem keresztény társadalomról van szó.
Szerintem nyugodtan elmondhatjuk hogy ateista társadalomról van szó, és az a 96% nem tudom honnan jött neked. Vannak elképzeléseim csak nem írom le inkább...
Kifejeztten igaz a jelenlegi 30 év alatti korosztályra, akiknek nagy részét már semmilyen mértékben nem befolyásolja a vallás. Meg lettek keresztelve, de nem jelent számukra semmit sem,ateistaként élnek nyugodtan kérdezz meg erről korodbelieket.
Az hogy neked rossz tapasztalataid voltak a vallásos emberekkel kapcsolatban, hát nagy dolog. Nekem is. Képmutató emberek voltak, vannak, lesznek. A képmutatáshoz pedig nem kell vallás, ugyanúgy találsz erre eseteket a hétköznapi életben, az iskolában, a munkahelyen, az utcán, bárhol. Szerintem a saját életedben is találsz rá példát amikor képmutatóan viselkedtél, velem is előfordult és szerintem mindenkivel már. Szóval sajnáljuk hogy ilyeneket kellett tapasztalnod, igazán szívszorító meg minden, csak hát úgy gondolom ideje lenne felnőni és kicsit reálisabban látni a dolgokat hogy hát ilyen a világ, ilyen az emberi jellem akkor is ha van vallás, akkor is ha nincs. Ha meg a vallás annyira csak egy eszköz a kormányok és az állam kezében akkor kérdem én minek kellett félreállítani, és hova a nagy ateista propaganda? Na de hát ez legyen inkább csak költői kérdés szerintem nem fogjuk meggyőzni egymást, meg hát van elég célom az életben be kell valljam, de ez pont nem szerepel a listán, szóval feleslges ezt folytatni.
Szerintem inkább zárjuk az egészet ezzel a videóval ha már a kommunikáció kissé zavaros egymással akkor legalább a jó kedv legyen meg.
https://www.youtube.com/watch?v=V5aK_cYPcow
Nekem ez az egyik kedvencem, van ebben ál-vallásosság meg ál-tudomány meg minden ami kell. Szerintem ez a hölgyemény, az elméleteivel és a maga elfogultségéval tökéletesen megtestesíti a szektás magatartást, ugyanígy viselkednek a fanatikus ateisták is csak más szavakat használnak de hát íme akkor a tükör.
Na minden jót...
Hát ateista propagandával még nem találkoztam , ellenben keresztény propagandával bőven , de mi értelme lenne az ateizmust propagálni ? Nincsen dogmája , nincsen egyháza , nem jön belőle pénz ergo haszon sem.
Korábban utáltam rá, hogy a vallás csak egy eszköz a sok közül amivel már a gyereket belenevelik a rendszerbe , nem mondtam olyat , hogy ha nem lenne vallás akkor nem lennének belekényszerítve. Ott van az iskolai oktatásnak csúfolt idomítás , szerintem az áll első helyen a "belenevelésben"(itt nem csak a vallással kapcsolatos tárgyakra mint pl a történelem gondolok) , második helyen a média és a vallás harmadik helyre szorult (régen az állt első helyen). Én azt tartom ateistának aki annak is vallja magát , a 96%-ba meg nem csak a keresztények hanem az összes teista tartozik. Mit sem számít , hogy rossz tapasztalataim voltak a vallásos emberekkel (egyébként nem teljesen igaz , van olyan is akivel jól kijövök) , nem ez alapján ítélem meg az adott vallást.
A tudomány több területére bizonyítékok vannak , a kereszténység tanaira 2015 éve nincs bizonyíték.
A "hölgyeményen" mosolyogtam , mert végül is pont annyira okos mint amennyire szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!