Ha isten tényleg olyan okos akkor mért nem tudta úgy megírni/íratni a bibiliát hogy hihető legyen?
Kedves Anonymus!
Nem tudom, hogy milyen vagy, tulajdonképpen még azt sem, hogy férfi e, vagy nő, de azért az írásaid alapján mégis tükröződik rólad egyfajta kép. Ennek alapján tettem a fenti megállapítást.
Nem mondtam rólad, hogy nem jártál iskolába, azt sem, hogy törvényen kívül lennél, továbbá a munkádról sem mondtam semmit, kár tiltakoznod és egyáltalán furcsa, hogy olyanok miatt méltatlankodsz, amiről nem is volt szó.
Nem tudom, mi sérti a jogaidat, akár az emberit, akár az állampolgárit, de ha akarod, elpanaszolhatod, én nem vagyok ellene.
"A Bárány és a Birka, a tömeg és a nyáj között jelentős különbségek vannak."
Valóban? Elmagyaráznád, mik azok a jelentős különbségek?
:)
"Kérlek, világosíts fel, hogy mi volt a "tipikus" a válaszomban és mi volt az amit nem értettem meg? Tényleg kíváncsi vagyok rá. "
Tipikus, az azt jelenti, hogy jellegzetes és azt nem akarom neked magyarázni, hogy mit nem értesz, mert nem akarlak megsérteni, de egyébként is gyakran előfordul, számos esetben, akárcsak a fenti megnyilvánulásodban, amikor teljesen másról kezdtél beszélni, vagy írni, mint amiről szó volt. Bárki elolvashatja, én nem magyarázom, mert magam sem értem, ez valamilyen taktika e nálad, vagy tényleg egyszerűen félreérted a mondatokat. Több, más kérdésnél is előfordult már veled. A legutóbb Ozmiummal folytatott vitádat kísértem élénk derültséggel.
"Rendben, örülök, hogy ilyen jól szórakozol. Én viszont egyszerűen csak azt nem értem, hogy RENDSZERESEN, VÉG NÉLKÜL ferdítetek és hazudtok. De így szó szerint: Hazudtok! "
Sajnálom, hogy hazudott neked valaki. Áruld el, ki volt az és mit hazudott a kutyafülű?
"A helyzet az, hogy sem a műveltség sem a tudomány ismerete ellen nem rohantam ki. Én a tudományos hazugságok és téveszmék ellen szólaltam fel, illetve az oktatási rendszer ellen. Magával a műveltséggel és a tudománnyal részemről az égvilágon semmi probléma. "
Ahá! Kezdem pedzeni!
Nem csíped az ikes igét?
:)
"Ez bizonyítja a legeslegjobban, hogy totálisan ferdén egy aprócska kis lukon keresztül látjátok a világot. Ha találkoztok valami újjal, akkor visszahúzódtok a kis burkotokba és lukon kikukucskálva a részből akartok következtetni az egészre. És e közben azt hazudjátok magatoknak és másoknak, hogy mindent tökéletesen értetek, sőt ti vagytok maga a megtestesült tudás. "
Bocsáss meg, de nem igazán értem - ki az aki lyukon kukucskál? Ki az aki azt hiszi, hogy ő a megtestesült tudás és a részből következtet az egészre?
A fogalmazás nyelvtani alakjából, a többesszámból úgy tűnik, ezt rám is érted, de nem tudom, miért.
"Mutasd meg nekem pontosan, mikor ócsároltam, vagy elleneztem a tanulást, a tudást vagy a tudományt?"
Nincs kedvem most előkeresni, de te könnyen utánanézhetsz a saját válaszaidban, amikben hemzsegnek a tudományellenes kirohanások. Még a legegyszerűbb dolgokhoz sem konyítasz, nálad egy varázsszó a DNS, sejtelmed sincs a fizikáról, a biológiáról, a csillagászatról, meg egyebekről és ezt magad is hangsúlyozod, mégsem restellsz nagyhangú cáfolatokat tenni, még akkor sem, amikor pedig értelmesen elmagyarázza neked valaki, valójában hogyan is áll a helyzet.
Na, egy példát mégis, itt vannak a legutóbbi remekműveid:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Már megbocsáss, mi egyebet írhatnék ezek után?
Ha Isten tényleg olyan okos, akkor miért nem teremtett tökéletes világot, ami még mindig az lenne normális esetben?
Ja, erre jön a válasz keresztyéneknél, hogy Ádám és Éva, na meg bűnbeesés, stb, de akkor a következő kérdés, hogy miért nem őket büntette meg és miért szívunk mi is miattuk?
Vagy esetleg a nagy keresztyéneknek jó lenne, ha megölnék egy embert és ők is szívnának miattam, miközben nem csináltak semmit?
17-nek:
"Így akik mindenféle ismeret nélkül kritizálják"
- Azt, hogy mennyire ismerem a bibliát abból szűrted le amit a 15-ös kommentben írtam? Talán valami médium vagy? Bocs a szarkazmusért, de uygan ezzel a lendülettel kiolvashatnád a pin kódomat is, hogy használhasd a bankkártyám :)
"Az, hogy a vallásos embereket mint "tömegbirkákat" jelölitek meg, kritikán aluli. Ugyan ez elmondható lenne a divat követőkről, egy zene irányzat követőiről, a művészet kedvelőiről és lehetne sorolni. "
- Azért ez nem így van. A divat, zene, művészet stb követői szórakozásból követik az adott irányzatot. Te is szórakozásból vagy vallásos? Inkább lenne jó példa a műkaját zabáló, a híradók háborús hírein sopánkodó, a védőoltások összes lehetséges változatát a gyerekébe beadni vágyó, vagy az aki marék számra zabálja a gyógyszereket egy szimpla fejfájásra. Igen, ezek ahogy te is fogalmaztad, "tömegbirkák", mert arra is lusták, hogy használják a fejüket egy kis gondolkodásra. A vallások követőit is elvakítja a hinni akarás és képtelenek meglátni az ellentmondásokat a szent könyveikben. Pedig van benne jópár. Nem azt mondom, hogy váljon az ember ateistává, hanem inkább függetlenedjen a szabványosított vallásoktól. Lehet, hogy nehéz, de próbáljon szembenézni azzal, hogy az ellentmondásoknak amiket az ateisták is hangoztatnak például a bibliában, nem légből kapottak, van valóság alapjuk. Mondom ezt úgy mint hívő ember.
"Milyen jogon általánosítod az egész emberiséget? Mi alapján ítélsz te meg több millió embert, hogy ők "gondolkodás képtelenek" és ezért hisznek valamiben."
- Alanyi jogon formálok véleményt, ez minden állampolgárnak adott. És hogy mire fel mondom azt amit? Meghallgattam az ateisták érveléseit az ellentmondásokról, vitáztam is velük sokat és végül arra az eredményre jutottam, hogy részben igazuk van. Attól, hogy más nézeteket vallanak, mint a vallásosak, egy könyvről ők is meg tudják mondani, ellentmondásos e avagy sem. Pont ugyan úgy, ahogy neked sem kell kémikusnak lenned, hogy megmond a vakítóan fehér fog egy fogkrémtől 1 héten belül csak reklámfogás, hiába állítják hogy fogorvosok ajánlásával, meg hogy bizonyított. De abban is biztos lehetsz, hogy a hasadra tett kisfeszültségű elektródás marhaság, mely megfeszíti a hasizmaid majd elernyeszti, nem fog kockás hasat varázsolni rád. Valószínűleg az emberiség nagyrészének sincs filozófiai vagy teológiai végzettsége vallástudományokból, mégis megvan a saját véleményük a bibliáról.
Végül pedig nem gondolkodás képtelennek állítottam be őket, csupán lustának(idézem: gondolkodni nem nagyon tudnak). Persze meg lehet cáfolni ezt azzal, hogy nem kötik az ebet a karóhoz és beismerik ha van ellentmondás a szent könyvükben. Csak egyetlen egy példa a sok közül: Az ószövetség istene és az újszövetségé teljesen ellentétes egymással a jellemüket tekintve. Ráadásul ahogy te is írtad: hisznek valamiben amit emberek írtak, amit ők maguk emelnek szentséggé. Már ez maga is egy ellentmondás. De ebbe most ne menjünk bele.
"Sok neves tudós és feltaláló többek között hívő is, és rendszeresen olvassa / olvasta a bibliát. Akkor ők is gondolkodás képtelen tömeg birkák voltak?"
- Ha a hit irányát vesszük alapul igen. Attól hogy valaki kiváló kémikus, még nem jelenti azt, hogy minden másban is jeleskedik. Az pedig, hogy egy könyvet minduntalan elő kell vennie, hogy felidézzen belőle dolgokat szintén azt támasztja alá, hogy vagy nem figyelt oda mikor olvasott, vagy nem is értette meg. Én nem fogok egy használati utasítást mindennap elolvasni, ha tökéletesen ismerem a gépezet működését. Lehet én egy újabb fajt képviselek aki ha megért valamit akkor már nincs szüksége ismételgetésre, de a környezetemet ismerve másnak sincs szüksége folytonos felidézgetésre. Vagy te még 50 évesen is receptkönyvből csinálod a kakaót? Ugye érted mire gondolok?
"Minek nevezzem akkor a divat követőit? A művészet kedvelőit? A zenekarok rajongóit?"
- Kedvtelőknek, szórakozni vágyóknak akik ki szeretnének kapcsolódni? Mondjuk.
"És a politikai pártok követőit?"
- Őket is kedvtelésből követi az ember. viszont köztük és a vallásosak közt van egy kis eltérés. Míg a politikában nem minden esetben ért egyet a politikai vezetővel az ember, addig a vallásos embernek nincs saját elképzelésük. Elfogadják azt amit mondanak nekik. Arra pedig, hogy vannak emberek akik másképp értelmezik jó példa a milliónyi keresztény felekezet. A vallásban sincs egyetértés.
"Ezek akkor úgy gondolom te véleményed szerint "gondolkodás képtelen emberek". "
- Nem azok. Mint már írtam, lusták gondolkodni. Bárki számára érthető példa az, hogy egy mindenek felett álló hiper intelligens entitás még véletlenül sem lehet sem haragtartó, sem gyilkos, sem pedig olyan könyvet nem ihlet, mely hemzseg az ellentmondásoktól. Ezt csak a körön belül állók nem veszik észre.
"A vallás nem mondja meg, hogy mit és hogyan csinálj, hanem utat mutat, elveket közöl és szemléletmódot ad, de soha nem mondta még meg senkinek, hogy mit és hogyan csinálja."
- Az útmutatás nem tartalamz szabályokat? Az útmutatás nem azért van, hogy megmutassa merre menjen aki magától nem képes rájönni? Hisz te magad írod, hogy szemléletmóddal és elvekkel határozza meg az útvonalat amit követni kell.
"Kicsit szerintem képzavarban vagy a mai világot illetően."
- Szerinted. Szerintem pedig nem ;)
"Nem állítom, hogy minden ember kivétel nélkül szellemi képességeinek teljes birtokában önként lesz vallásos, de az általánosításod rendkívül torz és hibás. "
- Torz és hibás, mert féreértelmezted. A te értelmezésed arról, hogy én mit gondolok valóban torz és hibás. Remélem a fentebbi kis szösszenet helyrerakja benned a dolgokat engem illetően. A továbbiakban pedig ha nem értesz valamit, inkább kérdezz meg hogy azt hogy értettem amit írtam ahelyett, hogy összeeszkábálsz egy saját verziót amit utánna hamisnak állítasz be. Igazából a helytelen következtetéseid eredményét nevezted torznak és hibásnak. Gondolkodj el ezeken.
"Mindaz amit elmondtál sokkal jellemzőbb az "ateista" társadalomra."
- Most én is kitalálhatnék egy képtelen történetet arról mire alapozod a kijelentésed, de veled ellentétben én ikább rákérdeznék: Honnan jött ez a képtelen ötlet? Mire alapozod a kijelentésed?
Hibás kérdés. Helyesen így hangzana: Ha isten mindenható, miért nem tudott olyan tökéletes bibliát alkotni, amiben még ő maga sem talál hibát?
Ti. ha nem talál hibát, akkor nem mindenható, de ha talál, akkor nem tudott tökéleteset alkotni, tehát megint csak mindenható...
Nem volna szabad elfelejteni, hogy az ember hozza a rossz döntékeseket.
Néha butaságból, tapasztalatlanságból, kapzsiságból, aztán pusztul az ember miatt a növény és az állatvilág. Egyre nagyobb sivatagok vannak, egyre több a a nyomor.
És mit tesz a "bölcs" ember? Szidja az Istent.
Például Isten letilotta a paráznaságot. Tudta milyen következménnyel jár.
De mit tesz az ember? Azért is paráználkodik. Tönkre megy a családi élete, fizethet a házsasságon kívüli gyermeke eltartására, sajnos a nemi betegségek egyre súlyosabb formában és egyre gyakrabban jelennek meg....és mit tesz az okos ember....szidja az Istent.
Isten azt is mondja nekünk, hogy legyünk mértékletesek az evésben ivásban.
Mit tesz sok ember? Részegessé válik, és már nem is tud a saját esze és teste felett uralkodni. Ha máj vagy gége rákot kap miatta, szétesik a családja....ki a hibás? Hát Isten ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!