Névváltoztatás okos dolog?
Figyelt kérdés
Ha már gyerekkorom óta piszkálnak a nevemmel állandóan,és tényleg szégyelem kimondani a nevemet,vagy ha meghallják mindenki röhög,szüleimet már többször szidtam le miért igy neveztek el,nem is én tehetek arról ahogy elneveztek mégis rajtam csattan az ostor és nem rajtuk,sztetek érdemes megváltoztatni??2014. júl. 10. 16:57
2/14 anonim válasza:
Én nem tenném a helyedben... De mi az a vicces név?
3/14 anonim válasza:
Az en nevem Olah... Hat elegge ciganyos mi? Volt egy sztorim.. epp felveteli idoszak volt ( 8-ikos voltam) 50-ik lettem de azert nem vettek fel mert idezem" kissebbsegieket enm latunk szivesen az iskolankban' anyu kifakadt elegge az Ig-nak...........
Amugy igen ha zavar valtoztasd meg.. en is azt akarom :) csak elegge draga.. csak a valtoztatas 20E plusz meg a dokumentumok es a tobbi....... kb 40E-be kerul..
4/14 anonim válasza:
Én a keresztnevemet változtattam meg, és egyáltalán nem bántam meg. Igaz, nem volt egy "nagy változás", mert az eredeti keresztnevem becéző alakjára változtattam, amit a szüleim eredetileg is akartak, csak akkor még nem volt anyakönyvezhető. Szóval mindig is így hívott mindenki, viszont a két név eléggé különböző, és általánosban rengeteget szekáltak miatta, de még az egyetemen is volt, aki nem tudta, hogy női név. Ez lett sok, 24 évesen váltottam. 26N
5/14 Skorpió87 válasza:
Hogy könnyebben boldogulj az életben, akkor igen. Az elég durva, hogy ki is röhögnek, meg emiatt nem vesznek komolyan. Ha van rá pénzed, akkor tedd meg. Nem éri meg, hogy idegileg kikészülj, meg hogy gúnyolódjanak rajtad. A szüleid elgondolkozhattak volna ! Gondolom nem szólnának bele a szüleid, mert még az hiányozna !
6/14 anonim válasza:
Egyébként nekem a születési névváltoztatás 10000 Ft, új anyakönyvi kivonat 2000 Ft, lakcímkártya 800 Ft, személyigazolvány 1500 Ft, a TAJ ingyenes, a jogsi 4000, adókártya 2200 volt, útlevelet meg akkor csináltattam, amikor kellett, és már le volt járva, az 7500 volt. Tehát a papírok 18000-be kerültek, de nem egyszerre cseréltem le mindet és ahogy írtam, útlevél mindenképp kellett volna(először csak a születési anyakönyvem, a személyim és a lakcímkártyám volt meg). Az OTP ingyen adott új bankkártyát. Később lecseréltem az érettségit, nyelvvizsgákat, OKJ-s papírokat (ezeket nem kötelező), darabonként 1000 Ft volt mind, a diplomámat meg már az új nevemre kaptam.
7/14 anonim válasza:
4-es, de nem véletlen Hedvigből lettél Hédi? :)
8/14 anonim válasza:
én biztos nem tenném, de nem tudom milyen lehet ha cikiznek a neved miatt, ha úgy érzed tedd meg, ha ettől boldogabb leszel miért ne:)
9/14 anonim válasza:
Cikizés és gúnyolás miatt igen, nagyon is!
10/14 anonim válasza:
Kedves Masztur Bálint!
Inkább menjen el egy pszichológushoz. Az segíthet az önértékelési problémáin. Egy új név sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!