Miért kell állandóan csesztetni itt a jehovásokat?
"Vgy más egyházak nem fenyegetőznek Isten nevében a véggel, vagy a pokol tüzében való kinnal?
Ezek nem betegesek? "
És ettől már feljogosítva érzitek magatokat arra, hogy ti is ezt tegyétek?
Ez alapján viszont kijelenthetem, hogy ha más is rugdal titeket verbálisan, akkor már feljogosítva érzem magam, hogy nekem is szabad.
Engem még a mérhetetlen egótok is irritál. Az, hogy minden más élőlényt lenéztek, mert a bibliátokból azt olvassátok ki, hogy ti vagytok a teremtés koronája, ettől aztán felsőbbrendűnek érzitek magatokat. És ezt még bőszen hangoztatjátok is. Pedig csak egyek vagytok ti is az élővilágból, semmivel sem jobbak, sem rosszabbak bármely más élőlénytől.
szia elöttem szóló,
Mi nem azért tesszük amit teszünk mert lenézzük öket és nem tartjuk magunkat kivételesebbnek, sőt.
A jóhirt pontosan azért visszük mert adósai vagyunk az embereknek ezzel, ahogy Pál is kijelentette, hogy mindenkinek az adósa.
(Róma 1:13–15) . . .. 14 Görögöknek is, barbároknak is, bölcseknek is, ostobáknak is adósa vagyok: 15 úgyhogy részemről megvan a buzgó készség, hogy hirdessem a jó hírt nektek is, akik ott, Rómában vagytok.
Sajnos nem értitek mekkora felelősség és ehhez bizony nem felsőbbrendünek kell lennie hanem bizony alázat.
Egy alázatos ember, önfeláláldozó szellemmel rendelkezik,
a "vezetöink" nem ravaszak"
Egy vezetönk van Krisztus, azok akik a nyájat vigyázzák, nem olyan vezetönk, mint ahogy gondoljátok,
Mindenki egyénenként Jézusnak tartozik engedelmességgel, az más ha Jézus egy embert felhatalmaz hogy óvja az igazságot, és a nyájat, mint hogy sokan kivoltak erre nevezve, Pál is és az első századi időkben is voltak kinevezett vének akiket a szellem a Bibliában leirtak alapján ha megfelelt az elvárásoknak, akkor lehetett pásztora a nyájnak
"a "vezetöink" nem ravaszak"
Kik tanítják nektek,hogy,hogyan értelmezzétek a Bibliát,és az őrtornyot,és egyéb nézőpontokat?
"6-os válaszolónak tisztelettel"
Nem vagy te olyan tisztelettel szerintem, mint amilyennek mutatni akarod magad. Jól tudom, hogy mi a véleménye szervezetednek a másképp gondolkodókról, úgyhogy ne rafinálkodj
"Nefelejtsük el, hogy Jézus nem kérte, hogy az időnk nagy részét olyan dolgok tanulmányozásával töltsük, amiket perzse jó ah van némi ismeretünk de nem ez kell a megmentéshez"
-->Függetlenül attól, hogy Jézus mit kért-mit nem kért, ne kotyogjatok bele abba, amiről lövésetek sincs. Nem, nincs semmilyen ismeretetek, szóval erről ennyit.
"Az apostolok nagy része "tanulatlan" volt, de azt a munkát amit rájuk bizott arra megkapták a képzést és rendesen el is végezték
akik helyesen viszonyultak Istenhez és az igéreteihez, nem kérdőjelezték meg, hogy Isten küldöttei e csak azért mert nem magas iskolázottsággal rendelkeznek... "
-->De az apostolokat Jézus küldte az emberekhez, titeket pedig az Őrtorony küld. Amúgy nem értem, jön ez most ide...
"Az alázatos ember felismeri, hogy nem ez számit, hanem hogy a munka ellegyen végezve és sajátitsuk el azokat a tulajdonságokat amiket Isten elfogad és ez az életünket eredményezi. Nem az iskolázottság szerint itél a Teremtő,"
-->Te most komolyan baromira nem érted, hogy miről beszélek? Ne szólj bele olyanba, amihez nem értesz. Ez volt az egyik lényeg, amit mondtam.
"Egyebek mellett a Tanúk között vannak jobban iskolázottak, ha valaki szeretne ilyen dolgokról kérdezni választ kaphat"
Ha van is közük iskolázattabb, akkor az Őtorony kedvéért az addigi tudását már eldobta, mert ugye a tudomány szemben áll a JT-k tanításával.
"S ne felejtsük el azt sem, hogy nem mindenkinek adatik a szellemi tudás mértékének nagysága, vagy lehetősége de nem is az ami a Teremtőnél számit"
-->Szeintem a JT-k, inkább ne beszéljenek a Teremtőről. Eléggé lejáratjátok a viselkedésetekkel.
Szia!
Normál esetben valóban csupán nem foglalkozunk azzal ami nem érdekel.
Ám ez a vallással kapcsolatban soha nincs így, gondolj csak a történelemre és benne a hitüket védő - hirdető emberekre.
Mindig, mindegyiknek megvolt és meg is van! a szent okuk, hogy a másikat szapulja - kiváló példa erre az előttem írok.
Ez csupán egy emberi viselkedés amely arra alapul, hogy a másik hátán / JT, HGy,.../ közelebb kerülök a saját Istenemhez, aki ezért majd megsimogatja a buksimat.
Ebben semmi logika nincsen csak önértékelési zavarok állnak a háttérben.
Egy mentálisan kiegyensúlyozott ember ilyen csatákba akkor sem folyik bele, ha biztos az igazába, mert tiszteletbe tartja, hogy a másik is ember - Isten teremtése és így a TESTVÉRE! hitétől függetlenül.
"Sajnos nem értitek mekkora felelősség és ehhez bizony nem felsőbbrendünek kell lennie hanem bizony alázat. "
Bla, blabla.
Eljátszátok a szellemi vezető szerepét. Csak ti tudtok olvasni, de ha mégsem, akkor csak ti ismeritek a bibliát, de ha mégsem akkor csak ti értelmezitek helyesen. Mi ez ha nem felfuvalkodottság és a másik lenézése?
Jézus esetében elmondható, hogy nem volt más eszköze, tömegkommunikáció, mégsem zörgetett be senkihez, hanem rábízta mindenkire, hogy elmegy-e és meghallgatja v nem.
Másrészt az sem véletlen, hogy pont a zsidókhoz ment és nem máshova. Pont azért ment hozzájuk, mert ott éltek vissza legjobban isten állítólagos tanaival, létével. Nem véletlenül nevezi a zsidók istenét "gonosz atyának". Ez csak amolyan elszólása lenne isten fiának, aki maga is isteni minőséget képvisel? Nevetséges. Azért hirdetett új törvényt, mert a régi hamis, hazug. Hamis és hazug az egész ószövetség a kiválasztottságtól kezdve minden. Isten ugyanis ekkorát csak nem bakizhat! Ilyet csak szándékosan lehet hazudni! Ha pedig az ószövetség hazugság, akkor azt ki kell javítani. Na ez a megváltása az emberiségnek. Mindenki ember, nem csak a zsidók! Nem véletlen, hogy a zsidók nem fogadják el Jézust -mert nem is lehet egyszerre igaz az ó- és újszövetség. Ők legalább kimondják ezt, még akkor is ha a sötét oldalt képviselik.
Nem csodálkozom azokon akik ugyan zsídónak születtek de meghallván egy igazabb tanítást kereszténnyé lettek, ugyanakkor nem tudták teljes mértékben elvetni a régebben beléjük nevelt ószövetségi erkölcsiséget sem. Ennek következtében pedig összeházasították a vizet a tűzzel, gonoszt a jóval. Na ez lett a kereszténység.
Szóval én meg így gondolom ezt az egészet. Ennek ellenére nem járok házról házra, nem akarok meggyőzni senkit, mert úgysem lehet. Néhány agyatlan birkát persze sikerülhetne -mint ahogy nektek is sikerül- de mit ér az ilyen talmi siker!? Mit értek el ti is a sok bólogató jánossal, ha mögötte nincs valódi hit? Igaz tartoztok valakikhez, együtt császkáltok, betértek melegedni, esetleg meg is vendégelnek, netán elhivatottnak, önzetlen apostoloknak gondoljátok magatokat -ez is valami.
Nem csak a jehovásokat. Az összes illetőt akik nevetséges dolgokat művelnek, nevetséges dolgokban hisznek.
Nem akarod hogy röhögjünk rajtad? Ne csinálj nevetséges dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!