Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell állandóan csesztetn...

Miért kell állandóan csesztetni itt a jehovásokat?

Figyelt kérdés
Ha sokan annyira nem bírják a képüket, akkor miért foglalkoznak egyáltalán velük? Nem az lenne az értelmes logika, hogy az általuk lenézett egyénekkel nem foglalkoznak? Nem vagyok közülük való, sőt hívő se vagyok, de ebben a topicban kb. minden 5. kérdés őket vonja kérdőre és őket kritizálja. Tudom, hogy Valláskritika a topic neve, de miért kell állandóan rajtuk lovagolni és verbálisan beléjük rúgni? A kritizálók nem hallottak még az "okos enged..." dologról, vagy az ő közmondásuk úgy hangzik, hogy "szamár szenved szamár által"?
2015. febr. 16. 16:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

A tanuk nem kaptak Jézustól hatalmat hogy megbocsássanak, sem nem a gyógyitás az ami az ember életét az utolsó napokban megmenti

Jézus arra adott utasitást hogy menjenek és mondják el az embereknek mit A Teremtő közölni kiván és akik élni szeretnének azokat tegyék tanitvánnyá hogy maguk is tanitók lehessenek majd, és alklmazzák a Tanultakat.

Nem a gyógyitás és a megbocsátás a keresztény életének meghatározó része hanem Jézus kiadott munkája elvégzése.

2015. febr. 16. 21:23
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nem a gyógyitás és a megbocsátás a keresztény életének meghatározó része hanem Jézus kiadott munkája elvégzése."

De bizony, hogy a megbocsájtás!

2015. febr. 16. 21:32
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez Jézus tanítása pedig bizony. Bocsásd meg az ellened vétkezőnek. Ha megbocsátod, neked is megbocsátja a mennyei Atya a Te bűnödet is. Nem kell kajtatnom egy kitalált névvel riogatnom az embereket a világ végéről. Jézus megbocsátott. Ez nekünk is a dolgunk.
2015. febr. 16. 22:07
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nem a gyógyitás és a megbocsátás a keresztény életének meghatározó része hanem Jézus kiadott munkája elvégzése."

Pedig Jézus azt tanította, hogy "Arról ismerjék meg, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt". Szent Pál pedig ezt írta: "Ahogy az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke."

Nem muszáj ezt elfogadni és lehet hazugnak hívni a másikat (mint ahogy általában a tanúktól itt már megkaptam többször is), csak akkor ne nevezzétek magatokat kereszténynek.

2015. febr. 16. 22:32
 15/31 anonim ***** válasza:

félre értettél, az biztos, hogy meg kell mindenkinek bocsáájtani és szeretet az azonositó jel,

A válaszomat azrt irtam, valaki azt irta, hogy ezt kell csak tenni és ennyi...

Nem

2015. febr. 16. 23:28
 16/31 anonim ***** válasza:

Matematika:

Axióma: elkövetsz bűnöket. Ezen bűnök után leszel megítélve.

Függvény (Jézus ígérete):

Ha megbocsájtasz másoknak, neked is meg lesznek a bűneid bocsájtva.

Ha nem bocsájtasz meg, neked sem lesznek.

Következtetés:

Hiába teszel bármit is, járhatsz házról házra, nyelveken szólhatsz, csodákat tehetsz, ha nem bocsájtasz meg másoknak, neked sem lesznek megbocsájtva a bűneid.

Ha nem teszel mást, "csak" megbocsájtasz, akkor hiába nem tettél semmit, neked is meg lesznek bocsájtva a bűneid.

Üdvösség: Az örök élet elnyerése. Ha nincs bűnöm, mert a Mennyei Atya azáltal, hogy megbocsájtottam másoknak, nekem is megbocsájt, nem leszek megítélve, kvázi elnyertem az örök életet.

Kérdem én, mit is kell tennie egy kereszténynek? Azt, amit Jézus tett. Bocsásd meg vétkeiket.

2015. febr. 17. 08:25
 17/31 ceri ***** válasza:

"ezért nem minket zavarasz el hanem Őt Jézussal együtt"

No pl az ilyen kinyilatkoztatások miatt. Jézus nem szervezett be senkit -ezért mentek hozzá önként. Ő nem állt az utadba, hogy arcodba nyomja a füzetkéjét, a hitét. Pedig talán valamennyivel hitelesebb személyiség volt a témában, mint Russell, és az őt követők. Ők nem Jézust követik hanem Russell és társai beteges gondolkodását. Cselekedeteikkel éppen, hogy megtagadják Jézus szellemiségét, bár látszólag elismerik őt -ellentétben a zsidókkal. Bár nem alkalmaznak inkvizíciót -de gonosz istenükhöz hasonlóan fenyegetnek- rendszeresen világ végével, degradálnak mindenkit aki máshogy hisz. Igaz, hogy nem alkalmaznak inkvizíciót csak hívatlan kellemetlenkedők, mint a bolha vagy tetű, amiket a legtöbbünk szintén próbál távol tartani magától sztem. Nem biztos, hogy az jár el okosan -ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni- aki hagyja, hogy ezek a kellemetlenkedők rendszeresen részesei legyenek az életünknek. Ez mindenkinél egyéni dolog. Az az ő dolguk, hogy hogyan fér meg bennük a gonosz Jehova, a szeretetre tanító Jézussal. Az viszont az én illetékességem, hogy eltűrőm-e, hallgatom-e, vagy elhajtom őket, mint az említett kellemetlenkedőket, akik szintén nem értenek a szép szóból.

2015. febr. 17. 11:04
 18/31 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi nem fenyegetnek a világ végével mert nem a világnak lesz a vége,

más rész a Biblia ir erről, nem a Jehova Tanúi tlálták ki

Vgy más egyházak nem fenyegetőznek Isten nevében a véggel, vagy a pokol tüzében való kinnal?

Ezek nem betegesek?

Jehova Tanúi a bibliából meg mutatják konkrétan hogy benne van amit mondanak a Bibliában, ezért ha ez beteges, akkor Isten szavát nevezed annak, és ez a Te dolgod,

2015. febr. 17. 12:26
 19/31 anonim ***** válasza:

És mindezt elmondhatja az összes keresztény egyház. Mi a Bibliából mutatjuk meg, stb. És a szöges ellentétét is meg tudom neked mutatni mindannak, amit Ti megmutattok a Bibliából. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Biblia selejtes, hanem azt, hogy olyan nyelven íródott, amihez nem mindenkinek van füle. És kedves Tanúk bizony ezt a fület nem lehet beszerezni szervezett tanulással. Csak az Istentől jövő hallással. A hitet Istentől kapjuk, nem egy szervezettől.

Efézusbeliekhez írt levél 2. rész

8. Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

2015. febr. 17. 12:30
 20/31 ceri ***** válasza:

"Vgy más egyházak nem fenyegetőznek Isten nevében a véggel, vagy a pokol tüzében való kinnal?

Ezek nem betegesek? "

A betegesség magánügy. Én talán azt gondolom, hogy a hús evés mérgez, rombol. De mégsem teszem azt, hogy lépten-nyomon ezt a nézetemet az emberekkel el akarom fogadtatni. A baj azzal van amikor erőszakosan bekopogunk, csöngetünk ezzel másokhoz. Lenézve ezzel őket, hogy ők képtelenek tájékozódni, megmondani nekik, hogy nekik mi a jó.

De abban igazad van, hogy sztem minden az ószövetségen alapuló egyház annyira beteges, amennyire annak ez erkölcsiségét elfogadja. Szerencsére nem a középkorban élünk -nem irt már ki a katolikus egyház népeket, és terjeszti erőszakkal a tanait. JT ebben az irányban léptek vissza, bár kétségtelen, hogy a fizikai megsemmisítés nem szerepel a repertoárjukban. Szó sincs erről ! Szerencsére.

2015. febr. 17. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!