Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel magyarazhato hogy a...

Mivel magyarazhato hogy a rank maradt "szent irasok" az istenek megjeleneset allandoan tuzzel, foldrengessel, fustel es larmaval hoztak kapcsolatba?

Figyelt kérdés
2013. jún. 4. 19:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy egyik sem létezik, az emberek meg szeretnek magyarázni. Minél egyszerűbb, annál jobb. És a tanár sem fog meghúzni föcin, oszt jó van.
2013. jún. 4. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert ha oda sétál és azt kiálltja, hogy "én vagyok az Isten" akkor te hinnél neki? Isten képes földrengésre, de ember nem. Vagy mire gondolsz?
2013. jún. 4. 20:21
 3/7 anonim ***** válasza:

A királyokról írt első könyv » 19. fejezet

9

És beméne ott egy barlangba, és ott hála. És ímé lőn az Úrnak beszéde ő hozzá, és monda néki: Mit csinálsz itt Illés?

10

Ő pedig monda: Nagy búsulásom van az Úrért, a Seregek Istenéért; mert elhagyták a te szövetségedet az Izráel fiai, a te oltáraidat lerontották, és a te prófétáidat fegyverrel megölték, és csak én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.

11

És monda: Jőjj ki és állj meg ezen a hegyen, az Úr előtt. És ímé ott az Úr volt elmenendő. És az Úr előtt megyen vala nagy erős szél, amely a hegyeket megszaggatta és meghasogatta a kősziklákat az Úr előtt; de az Úr nem vala abban a szélben. És a szél után földindulás lett; de az Úr nem volt a földindulásban sem.

12

És a földindulás után tűz jöve, de nem volt az Úr a tűzben sem. És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszék.

13

És mikor Illés ezt hallotta, befedé az ő arcát palástjával, és kimenvén, megálla a barlang ajtajában, és ímé szózat lőn ő hozzá, amely ezt mondá: Mit csinálsz itt Illés?

Egyébként a nagy energia jobban tetszene?

2013. jún. 4. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy nagyobb meteor becsapódást valószínűleg nem élt volna túl a "tóra tekercsek"!

De amúgy volt kénköves eső is, melyet a globális hulladék gazdálkodási problémának köszönhettek, mivel nem sok aktív tűzhányó volt azon a vidéken. ;)

2013. jún. 5. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Mert aki ugy álatja magárol vagy ugyjelenikmeg egy itsen hogy semi rendküvili nincs azt elfelejtik nem alapoznak rá vallásokat általába.

Viszont ha egy hoszú fény csik jelenik meg az égen és nagy fényesgkiséretében egy 5km sugarű kőrben letarolja ez erdőt és valakit a pusztitás kőzepén találtok mikor oda menetek vagy abaol az iiránybol jőn anak már kőnyeben elhiszik hogy osten főleg az okorban.

2013. jún. 5. 10:45
 6/7 A kérdező kommentje:

A kerdesem altal arra lettemvolna kivancsi kinek milyen otlete van, erre telyesen mas iranyba ment mindenki. Szoval ujra felteve a kerdest.

1. allitolag leteznek ugymond szent irasok es azokban sok helyen a fent leirt jelzokkel vannak lejegyezve az Isteni megnyilvanulasok.

2. mivel magyarazzatok ezt ?

3. ha Isten-rol beszelunk akkor hogy jonnek ide a modern vilaggal hasonlatos jarmuvek letenek az ismert jelzoi illetve jellegzetes kihatasai a kornyezetre ?

2013. jún. 5. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Talán azzal, hogy nem is olyan szentek azok az írások?

El gondolkodtató!

2013. jún. 5. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!