Isten miért nem segít az embereken? Minek hozta egyáltalán létre őket ha egyáltalán nem törődik vele? Nem kérek szent beszédet mert nem vagyok rá kíváncsi, csak egy értelmes választ szeretnék.
Szia!
Nem tudom, hogy ezt az állításodat mire alapozod, én például naponta tapasztalom az Isten segítségét az életemben, és vagyunk még jó páran így ezzel. Ha Isten nem törődne velünk már rég nem élne ember a Földön... De szívesen meghallgatom a te érveidet is, mert érdekel, hogy hogyan jutottál erre a - véleményem szerint alapvetően téves - következtetésre.
Üdv. Péter
Hittel kérdd, és segít! Istent káromlod, és úgy kéred, bár lehet, hogy akkor is segít, de hit nélkül nem lehet Istenhez közeledni. Az ide vonatkozó helyeket a Bibliából nem idézem, mert azt kérted, hogy a szent beszédet nem kéred.
Az arany is tűzön megy keresztül, az ember sem jut semmilyen magaslatokra, ha nem alulról megy felfelé. Szerinted melyik gyereked lesz "tökösebb", amelyiknek mindent megadsz, és minden az ölébe hullik, és minden szavára ugrasz, vagy az, amelyiknek küzdenie kell? Melyiket szereted jobban? Melyik gyerekedet szereted jobban, amelyiknek te adsz pofont, hogy tanuljon, vagy azt, akinek mindent megengedsz, hogy még beléd is rúgna a nagy arca miatt, és szapul téged, hogy milyen rossz szülő vagy?
Minek szülöd a gyerekedet, ha lekeversz neki egy pofont, és szidod, és kiabálsz vele, hogy tanuljon meg dolgokat és tudja a helyét?
Csatlakozva Péterhez magam is naponta érzem a Támogatását.
Egy valamit azért tudj.
Ha nem a bibliában leírt útmutató szerint éled az életedet, akkor nem tud mit megáldani, ezért esetleg nem sikerülnek dolgok.
Másrészt Jézus soha nem mondta, hogy a követőinek, Hawai DJ napfény lesz az életük.
Sőt pontosan azért mert szeretnének úgy élni, ezért sok sérelem éri majd őket, mint ahogy Őt is.
Sátán világában még is mit gondolsz, hogyan lehetne egy kereszténynek fenékig Tejföl az élete?
Nem bántásként írtam, csak elmondtam miért tűnik úgy mint ha nem törődne velünk.
Lehet, hogy mást akarsz mint amit Ő kér.
Katy Weaver
Sziasztok!
A válaszom egyszerű: abban, hogy jobb emberré váljak! Mert az emberi természetem minden nap minden percében arra ösztönöz, hogy a magam önző emberi kívánságait helyezzem előtérbe, Isten pedig abban, hogy a mások javát keressem mindenben, mert ez az igazi boldog és teljes élet egyetlen titka. És működik! Ha az élet apró döntéseit nem a jó Isten segítségével hoznám meg, közel sem lenne ilyen boldog és kiegyensúlyozott életem. Ennyire egyszerű!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!