A Biblia írói komolyan gondolták, hogy soha nem fog kiderülni, hogy helyeként nem a bölcs Isten vezetésével írtak?
Mert ha igaz bölcsesség lenne minden a Bibliából,akkor nem lehetnének benne ilyen hibák:
"A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett."
Na most,akkor miért büntette meg a kígyót? Nem tudta elviselni,hogy nem jót teremtett,és inkább megvádolta a teremtményét önnön butaságáért,mert égett az arcán a bőr?
Kedves 68-as :D
Nem, éppen úgy mint ahogyan a hasbeszélö sem változik át a figurájává szószerint, csak felhasználja.
Az átok így szól: a hasadon fogol csúszni és port fogsz enni életed minden napján...
Ez nem a szószerinti kígyóra vonatkozik. Mit tehetett ö arról, hogy a gonosszá vált angyal mit tesz.
Ez is a szimbólikus gonosz "öskígyóra" a sátánra vonatkozik.
A kígyó egy érdekes állat. Szépen, óvatosan tud csúszni a fára, biztosan egy másik állattal ez a csalásnak nem lett volna ilyen effektusa.
A Bibliában az átok, hogy hasadon csússz és port egyél, a megalázás jele.
Például a Zsoltárok 72:9 ".....ellenségei a port fogják nyalni"
#11: igen, valóban úgy tűnik, hogy a kígyó egészen jól elvan azzal, hogy a földön csúszik. Vagyis az átok láthatóan nem rá vonatkozik. Ahogy az az átok sincs összhangban a mindennapi tapasztalattal, miszerint a munka mindig kínszenvedést jelent, vagyis ez az átok meg mintha nem vonatkozna általábosságban az emberre.
Egyébként lehet, hogy én vagyok a hihetetlen egyesek szerint, de számomra meg az a hihetetlen, hogy mennyien nem fogják fel a problémát, amit már tucatszor kifejtettem, és sokadszorra is ugyanazokat a közhelyeket írják le anélkül, hogy észrevennék, mindaz nem válasz az általam írtakra.
Ne csináld már Katy, most van lába a kígyóknak, vagy nincs?
Hason csúszik, vagy nem?
Szerintem nem a hátán közlekedik a szegény árva, mert Isten bekajálta a sátán sumákságát a Biblia szerint, Tisztára olyan a Jehova, mint egy ötéves gyerek, aki nem lát tovább az orránál.
Ez lenne a mindent tudó hatalmas entitás, akit úgy vesz palira egy ravasz kis sátánocska, ahogy csak akar?
Szerintem az utolsó ítéletkor megteszi a sátánt főbírónak, amilyen mafla...
Nem lennék meglepve, ha a Biblia majd így folytatódna:
- aztán a sátán leszámolt az angyalokkal és a jókkal, majd a saját híveivel töltötte meg a világot, halálra kínozva az Istent, akinek bemesélték, hogy az neki jó. -
Különben meg nincs is Isten és a kígyó evolúcióval alakult olyanná, amilyen.
Sátán sincs és nem volt bűnbeesés, meg végítélet sem lesz és nincs a halál után semmi.
A kígyó szimbolikus jelképe a ravaszságnak, rosszra csábításnak és a bűnnek.
Van aki komolyan veszi? Hogy egyszer ott az édenkertben majd elkezd beszélni egy kígyó, bűnbe csábít, majd megnyílik az ég, és egy szakállas fazon a gondolatának erejével kiröpíti onnan a sárból készült emberkéket?
Még ma is sok egyház vezetői gondolják úgy, hogy mindig az Úristen vezeti őket, pedig...
Abban a környezetben tényleg nem szúrt szemet, ha például a zsidó honfoglaláskori népirtást Isten utasításának tulajdonították. Olyan volt a társadalmi környezet.
"A Biblia nem írja sehol sem, hogy a kígyó lábon járt volna valaha is."
Akkor az én Bibliám hazudik,sima ügy.
"Figyeld meg kérlek, mit ír ez a vers a sátánról: ama régi kígyó
Ez Sátán, nem az a szegény állatka, aki éppen odakerült fára.....
Ezt használta fel a gonosszá vált angyal, mint egy hasbeszélö a figuráját."
Máté evangéliuma is ír olyat,hogy legyetek ravaszak,mint a kígyó,szóval...gondolom,nem a szegény állatkára gondolt.
De a kérdésem az,hogy a TEREMTÉSTÖRTÉNETBEN hol írnak egy kukkot is arról,hogy meg lett teremtve az az angyal,aki majd a kígyót felhasználva átveri az embert?
Kérek erről idézetet.
"A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett."
Na és akkor szerintetek ezt is képletesen kell érteni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!