Nyomorultul szegény vagyok és esélyem sincs jobbra. E miatt elvesztettem a hitem. Ez bűn?
Bocsánatot kérek előre a durva megfogalmazásért, de hát én ezt így látom:
«Nyomorultul szegény vagyok és esélyem sincs jobbra. E miatt elvesztettem a hitem. Ez bűn?»
Nem, ez nem bűn, hogy elvesztetted a hitedet, ez inkább egy esély. Bűn az, hogy nyomorult szegény vagy és esélyed sincs (se volt eddig) jobbra.
«Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk.»
Igen a vallás egy luxus cikk, a szegény ember ne foglalkozzon a vallással mert még szegényebb lesz. Maradj hű önmagadhoz, és ha az már meghozta a gyümölcsét, akkor foglalkozhatsz a vallással – akkor lehetsz csak helyesen vallásos.
A legszebb példa erre nekem Názáreti Jézus élete, saját szavai szerint nem volt egy köve se amire letegye fejét, mégse szűkölködött semmiben, felvirult az élet ahol megjelent, a betegek meggyógyultak, az éhezők eledelt kaptak, halottak feltámadtak. Mindezt csak azért tehette meg mert hű marad önmagához, a saját isteni kilétéhez.
"Úgy éreztem, hogy a gyülekezet csak szövegel, miközben nem változik semmi. Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk."
Miért,mit vártál a gyülekezettől anyagiak terén?
A pénzt szereted,vagy valahol mocskos dolognak tartod,és elítéled?
kedves kérdező!
szerintem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!