Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nyomorultul szegény vagyok és...

Nyomorultul szegény vagyok és esélyem sincs jobbra. E miatt elvesztettem a hitem. Ez bűn?

Figyelt kérdés
Pedig tanultam, szorgalmas vagyok, alkalmazkodó, mások szerint értelmes, kedves és tudom, hogy alapos. Mégis, semmim sincs, sem szüleim, minimálbér feléből élek és hiába van párom, már esélyt nem látok arra, hogy legalább egy kis odúnk legyen. Úgy éreztem, hogy a gyülekezet csak szövegel, miközben nem változik semmi. Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk.
2015. febr. 2. 01:20
1 2 3
 21/26 pelgrim ***** válasza:
47%

Bocsánatot kérek előre a durva megfogalmazásért, de hát én ezt így látom:

«Nyomorultul szegény vagyok és esélyem sincs jobbra. E miatt elvesztettem a hitem. Ez bűn?»

Nem, ez nem bűn, hogy elvesztetted a hitedet, ez inkább egy esély. Bűn az, hogy nyomorult szegény vagy és esélyed sincs (se volt eddig) jobbra.

«Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk.»

Igen a vallás egy luxus cikk, a szegény ember ne foglalkozzon a vallással mert még szegényebb lesz. Maradj hű önmagadhoz, és ha az már meghozta a gyümölcsét, akkor foglalkozhatsz a vallással – akkor lehetsz csak helyesen vallásos.

A legszebb példa erre nekem Názáreti Jézus élete, saját szavai szerint nem volt egy köve se amire letegye fejét, mégse szűkölködött semmiben, felvirult az élet ahol megjelent, a betegek meggyógyultak, az éhezők eledelt kaptak, halottak feltámadtak. Mindezt csak azért tehette meg mert hű marad önmagához, a saját isteni kilétéhez.

2015. febr. 2. 14:45
 22/26 anonim ***** válasza:
Keress TB-re egy pszichológust, vagy pszichiátert, ő tud a lelki összeomlásodon segíteni! A hitedet majd visszanyered, de először magadban kell bíznod.
2015. febr. 2. 22:04
 23/26 anonim ***** válasza:
40%
"Pedig tanultam, szorgalmas vagyok, alkalmazkodó, mások szerint értelmes, kedves és tudom, hogy alapos".Az ilyenekre már sajnos nincs szükség ebben a szemét világban,csak a csalók ,gazemberek élnek flottúl nekik kedvez ez a világ.Nem te vagy a bűnös,hanem maga az Isten bűnös,hiszen bárkinél több vér tapad az ő kezéhez,mint bárkinek ezen a földön.
2015. febr. 3. 14:52
 24/26 anonim ***** válasza:

"Úgy éreztem, hogy a gyülekezet csak szövegel, miközben nem változik semmi. Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk."

Miért,mit vártál a gyülekezettől anyagiak terén?

A pénzt szereted,vagy valahol mocskos dolognak tartod,és elítéled?

2015. febr. 7. 07:50
 25/26 szp72 ***** válasza:
Ha nincs Isten akkor miért volna bűn, ha nem hiszel benne? Nem lesz ki számon kérje. Szerintem a hitetlenségeddel nem lesz jobb a helyzeted, nem kéne az utolsó mentőövet is eldobnod. Ki segít, ha Isten nem?
2015. febr. 7. 13:32
 26/26 anonim ***** válasza:

kedves kérdező!

szerintem nem.

2015. febr. 16. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!