Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nyomorultul szegény vagyok és...

Nyomorultul szegény vagyok és esélyem sincs jobbra. E miatt elvesztettem a hitem. Ez bűn?

Figyelt kérdés
Pedig tanultam, szorgalmas vagyok, alkalmazkodó, mások szerint értelmes, kedves és tudom, hogy alapos. Mégis, semmim sincs, sem szüleim, minimálbér feléből élek és hiába van párom, már esélyt nem látok arra, hogy legalább egy kis odúnk legyen. Úgy éreztem, hogy a gyülekezet csak szövegel, miközben nem változik semmi. Kiábrándultam, hogy az egész vallás csak a gazdagok játékszere és a szegény nincstelenek altatására jó, hogy ne lázongjunk.
2015. febr. 2. 01:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

pedig a bibliában Isten elmondja, hogy lesz egy olyan időszak amit a nemzetek meghatározott idejének, más forditás szerint pogányok idejének neveznek, amikor is nem szól bele az emberek dolgaiba,

Mivel a valamikori nemzet megölte Jehova felkentjét Maga is elvetette a Zsidó nemzetet.

Az biztos, hogy voltak emberek akik igyekeztek Isten szerint élni, de ezek oly kevesen voltak, hogy mint nép hogy nemlehetett azt mondani rájuk, hogy Isten által irányitott nép.

Nabukodonozor álmában lévő fa melyet Dávid Isten által megértetett a királlyal azt jelenti:

a Fa uralkodást jelent, és ezt kivágják, ennek két beteljesedése van

Az egyik magára a királyra vonatkozik, a másik Isten királyságát uralkodását jelenti.

az hogy kivágják, és lebilincselik azt jelenti hogy Isten nem választ magának Földi képviseletet királyt, addig mig a pogányok ideje nem jár le,

az utolsó király aki Jehova a földre kinevezett Sedékiás volt, onnantól nem volt Izraelnek királya.

s 7 időnek kell eltelnie amikor is megjelenik SILÓ akinek Jehova a királyságot adja.

A siló szo azt jelenti= az akié a jog

Jehova Jézusnak adta a jogot, aminek az ideje a Bibliai kronológ szerint a Gergely naptár alapján 1914 re vonatkozik több bibliai jövendölés beteljesedésének jelzésével jelezte.

A hét idő 2520 évet tesz ki.

A Jövendölés szerint a pogányok meghatározott ideje i.e 607 ben kezdődött amikor is az utolsó kirélyt megölték, a fiaival együtt, és Izraelt Babilonba hurcolták.

Dániel leirta, hogy mennyi évhétnek kell eltelnie a messiás megjelenéséig, és Jézus a megkeresztelkedésével bizonyitotta hogy eljött az idő a rá vonatkozó próféciák beteljesitésére.

amikor megölték és vissza tért az atyjához, várnia kellett mig a pogányok meghatározott idő letelik és akkor beiktatja az égben a királyságot, ami az Ördög földre való levettetésével kezdődött,

Ez az égben öröömre adott okot, a földre pedig Jajokat bajt eredményezet tehát beléptunk az ugy nevezett "utolsó napokba"

ezeket kilehet a bibliádból számolni

ezek a versek vonatkoznak ide, ha akarod megnézheted a saját Bibliádból:

2015. febr. 2. 10:46
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Mi az a „hét idő”?

A Szentírásban a fák egyéneket, uralkodókat és királyságokat szemléltethetnek (Zsoltárok 1:3; Jeremiás 17:7, 8; Ezékiel 31. fejezet)

A próféciákban egy év átlagosan 360 napból, vagyis 12 harmincnapos hónapból áll. (Vesd össze: Jelenések 12:6, 14.) A „hét idő”, vagyis hét év a király esetében tehát hétszer 360 nap, vagyis 2520 nap volt. Mit mondjunk azonban álmának fő beteljesedéséről? A prófétai „hét idő” sokkal tovább tartott 2520 napnál. Ezt jelezték Jézus szavai is: „Jeruzsálem megtapodtatik a pogányoktól, míglen betelik a pogányok ideje [a nemzetek meghatározott ideje, NW  ]” (Lukács 21:24). Ez a ’megtaposás’ i. e. 607-ben kezdődött, amikor lerombolták Jeruzsálemet, és többé nem létezett Júdában Isten előképi királysága. Mikor kellett véget érnie a megtaposásnak? A „mindenek helyreállításának idején”, amikor újra megnyilvánul az isteni szuverenitás a föld irányában a jelképes Jeruzsálemen, Isten Királyságán keresztül (Cselekedetek 3:21, Vida fordítás).

 Ha Jeruzsálem i. e. 607-ben történt elpusztításától 2520 szó szerinti napot számolunk, akkor csak i. e. 600-hoz jutunk, egy olyan évhez, amelynek a Szentírás szempontjából semmilyen jelentősége sem volt. Jehova szuverenitása nem nyilvánult meg a földön még i. e. 537-ben sem, amikor a felszabadult zsidók visszatértek Júdába. Ez azért van így, mert Zorobábelt, Dávid trónjának örökösét, nem királlyá, hanem csak a perzsa tartomány, Júda kormányzójává tették.

 Mivel a „hét idő” prófétai jelentőségű, a 2520 napra alkalmaznunk kell ezt a szentírási szabályt: „egy-egy napot egy-egy esztendőül.” Ezt a szabályt egy olyan prófécia határozza meg, amely Jeruzsálem babiloniak általi ostromáról szól (Ezékiel 4:6, 7; vesd össze: 4Mózes 14:34). Az a „hét idő” tehát, amelyben nem zsidó hatalmak anélkül uralkodtak a földön, hogy Isten Királysága akadályozta volna őket, 2520 évig tartott. Júda és Jeruzsálem kifosztásával kezdődött i. e. 607-ben, a hetedik holdhónapban (tisri 15-én) (2Királyok 25:8, 9, 25, 26). Ettől az időponttól i. e. 1-ig 606 év van. A fennmaradó 1914 év pedig i. sz. 1914-ig tart. A „hét idő”, vagyis a 2520 év tehát i. sz. 1914. tisri 15-én, vagyis október 4/5-én telt le.

Az egyház nem lehetett Isten "népe, mivel olyan dolgokat tettek amik emberek halálához megkinzásához vezetett

2015. febr. 2. 10:51
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Az egyház nem lehetett "Isten népe, mivel Isten ellenes dolgokat tettek amik emberek kegyetlen kinzását és halálát idézték elő.

az tény hogy voltak személyek akik ellene voltak ezeknek, de nem alkottak népet a Zsidó nemzet pedig mint nép megszünt Isten népe lenni már a messsiás halálától.az emberek nem Isten egységes irányitása alatt hanem az egyházak kegyetlen uralkodása alatt éltek, amire Isten nem adta a jóvá hagyását.

igy a pogányok idejét nem véletlen nevezik sötét középkornak, mert nem a krisztusi szeretet világossága vezette a magukat Jézus követőinek vallókat,

2015. febr. 2. 10:55
 14/26 anonim ***** válasza:
69%

Ne veszítsd el a hitet. Jézus is szegénynek született egy istállóban és a Szent Családnak nem volt helye, ahol megszállhasson.

De emellett tenni is kell. Javaslom, hogy válts gyülekezetet, mert kicsit biznisz szekta szagú ez így nekem. Én katolikus vagyok és a mi egyházközségükben is van lehetőség a szegényebbeknek is vállalni alkalmi munkákat, de segítünk is egymásnak a munkakeresésben.

2015. febr. 2. 10:56
 15/26 A kérdező kommentje:

Kicsit hányingerem lett jó pár hozzászólástól, amiért ezt a felületet és a gondom arra használják, hogy a saját hitüket propagálják. Undorító dolognak érzem, hánynom kell tőle. Tényleg émelyeg a gyomrom.

Az is meglepő, hogy milyen sok előzetes feltételezést belefogalmaztok a mondandótokba (nem mindenki). Mintha a Bibliátokban az lenne írva, hogy "legyetek gyorsak a szólásra és lassúak a hallásra"...

Nem ölbe tett kézzel ülve vártam a csodát. Nem akarom elismételni amiket a felső, zöld részbe írtam. Akinek abból nem érti, akkor sem fogja felfogni, ha újra, más szavakkal leírom.

Mindent, de mindent megtettem, hogy változzon a helyzetem. Az elmúlt 20 év minden egyes napján harcoltam és küzdöttem, de nem jutottam előrébb. Egy rohadt odú nem sok, de annyi sincs és olyan távol vagyok tőle, mint éppen 20 éve. Lassan már arról is le kell mondjak, hogy gyerekeink lehessenek, mert kifutok a korból. A semmi közepébe meg nem akartunk szülni, de nyilvánvalóan én vagyok ebben is a hibás.

2015. febr. 2. 12:47
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

Igazad van. Panaszkodsz arról, hogy nyomorogsz, erre a vallásos megmondók egyből értik mi a bajod és lenyomnak a torkodon egy-két PR-szöveget. Ez az őszinte hívőket is meggyalázza, ne ez alapján ítélj meg mindenkit, aki hisz.

Ontopic szeretnék lenni. Szerintem felébredtél, lelki és szellemi értelemben. Megláttál valami olyat a valóságból, amit sokan nem. A hitem szerint ezt akkor látja meg az ember, ha feladata ezen változtatni. Te is egy ilyen ember vagy. Ki tudja, talán úgy alakul az élet, hogy majd együtt fogunk küzdeni az ellen a teljesen igazságtalan logika ellen, ami ilyen sorsba taszít embereket. Talán együtt fogjuk majd lebontani, ki tudja. Ha jól értem a szavaid, akkor egy cselekvőképes, aktív ember vagy, a szöveged alapján értelmes is.

Amin átmész, az egy ébredés. Fájdalmas. Magam is átmentem rajta és még nem látom a végét. Azt tudom tanácsolni, hogy amint látsz cselekvési lehetőséget, ragadd meg. Aztán talán sarkából forgatjuk meg ezt a rendszert...

2015. febr. 2. 13:10
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: miért lenne igaza? Talán nem a vallás kategóriába kellett volna akkor kiírnia a kérdést, nem???
2015. febr. 2. 13:59
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán nem bűn.

Istent le kell győzni, mert megtehetné, hogy tökéletes világot teremt nekünk egy fél másodperc alatt, mégsem teszi meg, mivel gonosz. Tehát teljes mértékben alkalmatlan a világ irányítására.

Ez minden normális ember számára világos.

2015. febr. 2. 14:21
 19/26 anonim ***** válasza:
22%
"igy a pogányok idejét nem véletlen nevezik sötét középkornak, " - Ugye tudod, kedves üresfejű hülye, hogy olyan emberek érvét és szóhasználatát puffogtattad most, akik halomra öltek papokat a francia forradalomban? Nem filmekből kéne a történelmet tanítani.......persze, "sötét középkor", mert a 20. század olyan fényes volt, mi???? 2 világháború maga a vakító fényesség!!! hülye
2015. febr. 2. 14:25
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Akkor menjél disznóganéjban turkálni szakadt rongyokban, miközben rühes az egész tested és fosol a kolerától, ha szerinted annyira jó volt a sötét középkor.
2015. febr. 2. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!