Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa megtagadta Jézus tanait?

A pápa megtagadta Jézus tanait?

Figyelt kérdés

Szó szerint idézve (a pápa a Charlie Hebdo ügy kapcsán):

"If my good friend Dr Gasparri says a curse word against my mother, he can expect a punch. It’s normal. It’s normal."

"Ha jóbarátom, Dr. Gasparri káromkodást használ anyámmal kapcsolatban, ütésre számíthat. Ez normális. Ez normális."

Ezzel szemben:

“Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is” (Mt 5:39).

"Ne mondd: bosszút állok rajta" (Péld 20:22). "Ne mondd ezt: Amiképpen cselekedett énvelem, úgy cselekszem ővele" (Péld 24:29). "Ha éhezik, aki téged gyűlöl, adj enni néki kenyeret; és ha szomjúhozik, adj néki inni vizet" (Péld 25:21). "Mikor elesik a te ellenséged, ne örülj; és mikor megütközik, ne vigadjon a te szíved" (Péld 24:17).

2015. jan. 30. 18:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Mózesről pedig Isten ezt irta a Bibliában ha egyáltalán elfogadod Isten szavának:

(4Mózes 12:2, 3) . . .. 3 Mózes messze a legszelídebb ember volt minden ember közül, aki a föld színén élt.

Pálról nem irt ilyet

Ennek ellenére sem mondott vagy tett olyat egyik sem a kinevezésük után ami azt sugalná, hogy ilyen megnyilvánulást egy Istennek tetsző ember kiejthet a száján,

amit tettek ha "rossz" is volt elhivatásuk előtt tették , nem utána...

2015. jan. 31. 13:05
 32/37 anonim ***** válasza:

mit jelent ez?

(Máté 5:43, 44) . . .« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,

Talán Jézus ezzel azt tanitotta, hogy ha bántják a családodat vagy téged akkor pofozd meg az elkövetőt?

2015. jan. 31. 13:07
 33/37 anonim ***** válasza:

Kedves 36%! :(

"Mózesről pedig Isten ezt irta a Bibliában ha egyáltalán elfogadod Isten szavának:"

Már megint ítélkezel,és most az én személyem felett?

Miből gondolod,hogy nem fogadom el?

És hol írtam én olyant,hogy hivatásuk után tették azt amit tettek?

De ha már itt tartunk;

"Simon Péter pedig, a kinek szablyája vala, kirántá azt, és megüté a főpap szolgáját, és levágá annak jobb fülét. A szolga neve pedig Málkus vala."(Jn.18:10)

Mindegy,hogy mi volt az indíték,de megtette.

"Monda azért Jézus Péternek: Tedd hüvelyébe a te szablyádat;"(Jn.18:11)

És Péter szót fogadott..

Tökéletlenek vagyunk mindannyian,és Péter sem volt kivétel.

Olvasd vissza kérlek a válaszaidat és meglátod,hogy miről beszélek amikor felhozom a gyűlöletet meg az ítélkezést.

Üdv!

2015. jan. 31. 20:35
 34/37 anonim válasza:
A jelenlegi pápáról elég régóta egyértelmű, hogy ateista.
2015. febr. 1. 15:09
 35/37 Prókátor ***** válasza:

Elég sok válasz befutott, csak egy dologról nem esett szó: a kedves sajtó ferdítéséről!

Ha nagyon szó szerint vesszük a híradásokat, akkor a pápa a ferdültek pártjára állt, hiszen megmondta, hogy "… ki vagyok én, hogy elítéljem őket?" Ezt a mondatát pedig úgy mutatták be a sajtóorgánumok, hogy a pápa szerint nem elítélendő az azonos neműek kapcsolata. A baj csak az, hogy bár ettől a mondattól zengett a világsajtó, a pápa NEM ezt mondta! Hanem elmondta, hogy az azonos neműek kapcsolata nem megengedhető dolog, még kevésbé természetes dolog … de mindettől függetlenül nem szabad ítélkezni felettük! Márpedig a kettő messze nem ugyanaz!

Ugyanez a helyzet játszódott le az említett pofonos történetben is! A pápa nem azt mondta, hogy pofon kell vágni az elkövetőket, hanem azt, hogy természetes emberi reakció, ha az erőszakra erőszakkal válszolnak. A mondat elhangzott, mint PÉLDAMONDAT! Példa-mivoltából tette a sajtó fő-mondanivalóvá … kiragadva!

Off-ok!

A korbácsot tehát kb úgy használta Jézus, mint a mai rabló a géppisztolyt? Belengette … oszt' jóvan? Nekem ez így kissé kétséges!! Sokkal valószínűbb (ha a Biblia nem is mondja szó szerint), hogy HASZNÁLTA iscazt a kötélkorbácsot, méghozzá rendeltetés szerűen.

Nem kellene elfelejteni, hogy Jézusnak voltak "fura" cselekedetei is! Pl megátkozta, és elpusztította azt a fügefát, ami nem hozott termést, mikor nem volt a termésnek ideje!

2015. febr. 1. 22:53
 36/37 anonim ***** válasza:

Ezen jót kacagtam, hogy a jelenlegi pápa ateista :-)

A jelenlegi pápa Ember, sztárallűrök és misztikus füst nélkül...

És nekem személy szerint az ő vallásértelmezése jobban tetszik, mint azoké, akik a Tanításhoz betű szerint ragaszkodnak. Ő a tanítás értelmét magyarázza, és nem a betűjét.

Ő mer olyan rugalmas lenni mint Jézus, aki a házasságtörő asszonyt nem kövezte halálra...

2015. febr. 19. 00:03
 37/37 szp72 ***** válasza:

"Ha egy jó barátom" szidja az anyámat, akkor felpofoznám.

Senki sem lehet a jó barátom, ha szidja az anyámat. A pofon egy figyelmeztetés a barátságunk megmentésére. Gondolom Jézus is felpofozta volna Pétert, hasonló esetben. Ez normális. Az a nem normális, aki ezt nem érti.

2015. máj. 26. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!