A pápa megtagadta Jézus tanait?
Szó szerint idézve (a pápa a Charlie Hebdo ügy kapcsán):
"If my good friend Dr Gasparri says a curse word against my mother, he can expect a punch. It’s normal. It’s normal."
"Ha jóbarátom, Dr. Gasparri káromkodást használ anyámmal kapcsolatban, ütésre számíthat. Ez normális. Ez normális."
Ezzel szemben:
“Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is” (Mt 5:39).
"Ne mondd: bosszút állok rajta" (Péld 20:22). "Ne mondd ezt: Amiképpen cselekedett énvelem, úgy cselekszem ővele" (Péld 24:29). "Ha éhezik, aki téged gyűlöl, adj enni néki kenyeret; és ha szomjúhozik, adj néki inni vizet" (Péld 25:21). "Mikor elesik a te ellenséged, ne örülj; és mikor megütközik, ne vigadjon a te szíved" (Péld 24:17).
Mózesről pedig Isten ezt irta a Bibliában ha egyáltalán elfogadod Isten szavának:
(4Mózes 12:2, 3) . . .. 3 Mózes messze a legszelídebb ember volt minden ember közül, aki a föld színén élt.
Pálról nem irt ilyet
Ennek ellenére sem mondott vagy tett olyat egyik sem a kinevezésük után ami azt sugalná, hogy ilyen megnyilvánulást egy Istennek tetsző ember kiejthet a száján,
amit tettek ha "rossz" is volt elhivatásuk előtt tették , nem utána...
mit jelent ez?
(Máté 5:43, 44) . . .« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
Talán Jézus ezzel azt tanitotta, hogy ha bántják a családodat vagy téged akkor pofozd meg az elkövetőt?
Kedves 36%! :(
"Mózesről pedig Isten ezt irta a Bibliában ha egyáltalán elfogadod Isten szavának:"
Már megint ítélkezel,és most az én személyem felett?
Miből gondolod,hogy nem fogadom el?
És hol írtam én olyant,hogy hivatásuk után tették azt amit tettek?
De ha már itt tartunk;
"Simon Péter pedig, a kinek szablyája vala, kirántá azt, és megüté a főpap szolgáját, és levágá annak jobb fülét. A szolga neve pedig Málkus vala."(Jn.18:10)
Mindegy,hogy mi volt az indíték,de megtette.
"Monda azért Jézus Péternek: Tedd hüvelyébe a te szablyádat;"(Jn.18:11)
És Péter szót fogadott..
Tökéletlenek vagyunk mindannyian,és Péter sem volt kivétel.
Olvasd vissza kérlek a válaszaidat és meglátod,hogy miről beszélek amikor felhozom a gyűlöletet meg az ítélkezést.
Üdv!
Elég sok válasz befutott, csak egy dologról nem esett szó: a kedves sajtó ferdítéséről!
Ha nagyon szó szerint vesszük a híradásokat, akkor a pápa a ferdültek pártjára állt, hiszen megmondta, hogy "… ki vagyok én, hogy elítéljem őket?" Ezt a mondatát pedig úgy mutatták be a sajtóorgánumok, hogy a pápa szerint nem elítélendő az azonos neműek kapcsolata. A baj csak az, hogy bár ettől a mondattól zengett a világsajtó, a pápa NEM ezt mondta! Hanem elmondta, hogy az azonos neműek kapcsolata nem megengedhető dolog, még kevésbé természetes dolog … de mindettől függetlenül nem szabad ítélkezni felettük! Márpedig a kettő messze nem ugyanaz!
Ugyanez a helyzet játszódott le az említett pofonos történetben is! A pápa nem azt mondta, hogy pofon kell vágni az elkövetőket, hanem azt, hogy természetes emberi reakció, ha az erőszakra erőszakkal válszolnak. A mondat elhangzott, mint PÉLDAMONDAT! Példa-mivoltából tette a sajtó fő-mondanivalóvá … kiragadva!
Off-ok!
A korbácsot tehát kb úgy használta Jézus, mint a mai rabló a géppisztolyt? Belengette … oszt' jóvan? Nekem ez így kissé kétséges!! Sokkal valószínűbb (ha a Biblia nem is mondja szó szerint), hogy HASZNÁLTA iscazt a kötélkorbácsot, méghozzá rendeltetés szerűen.
Nem kellene elfelejteni, hogy Jézusnak voltak "fura" cselekedetei is! Pl megátkozta, és elpusztította azt a fügefát, ami nem hozott termést, mikor nem volt a termésnek ideje!
Ezen jót kacagtam, hogy a jelenlegi pápa ateista :-)
A jelenlegi pápa Ember, sztárallűrök és misztikus füst nélkül...
És nekem személy szerint az ő vallásértelmezése jobban tetszik, mint azoké, akik a Tanításhoz betű szerint ragaszkodnak. Ő a tanítás értelmét magyarázza, és nem a betűjét.
Ő mer olyan rugalmas lenni mint Jézus, aki a házasságtörő asszonyt nem kövezte halálra...
"Ha egy jó barátom" szidja az anyámat, akkor felpofoznám.
Senki sem lehet a jó barátom, ha szidja az anyámat. A pofon egy figyelmeztetés a barátságunk megmentésére. Gondolom Jézus is felpofozta volna Pétert, hasonló esetben. Ez normális. Az a nem normális, aki ezt nem érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!