Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Zuhanó repülőn tényleg nincs...

Zuhanó repülőn tényleg nincs ateista?

Figyelt kérdés

Ami engem illet, ezt még nem próbáltam.

Nekem fel sem kell szállni hozzá, még el sem indult a gép, már fohászkodok, csak sikerüljön felmenni, mert a lejövetel az nem probléma, legalább is nem hallottam olyanról, hogy akár egyetlen repülő fennmaradt volna.

Először jön egy hiszekegy, aztán ajvé, ajvé kiáltásokkal hajbókolok lehetőleg Mekka felé és azért, hogy jobban figyeljenek rám a légikisasszonyok, elmormolok egy 'Allah akbárt'.

A biztonság okáért mindvégig keresztben vannak az ujjaim, de nem babonából, csak így jobban lehet Konfúciuszra összpontosítani és a végén a nagyágyú: ' tudomány, ki vagy a lombikban, mérettessék meg a te neved...'

2015. jan. 22. 09:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

utolsó

A hívő tudja, hogy valaki tárt karokkal várja, pillanatok múlva megtörénik a nagy találkozás. Az élete egy küldetés volt, most következik a megpihenés és a megjutalmazás. Olyan ez mint a sportolóknak a dobogó.

2015. jan. 23. 22:07
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy egy zuhanó repülőn mindenkinek azon zakatol az agya, hogy Jézus milyen nagyszerű dolgokat tanított nekünk. Vagy hogy a szentkönyvek szerint mi a helyes és mi a helytelen. Abban a félelmetes szituációban sok minden kavaroghat az emberek fejében, és egyáltalán nem biztos, hogy az a valami éppen a jóisten.
2015. jan. 24. 05:17
 13/15 A kérdező kommentje:

"A hívő tudja, hogy valaki tárt karokkal várja, pillanatok múlva megtörénik a nagy találkozás. Az élete egy küldetés volt, most következik a megpihenés és a megjutalmazás. Olyan ez mint a sportolóknak a dobogó."

Közben meg megesznek a kukacok és vége a történetnek.

2015. jan. 24. 07:21
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: te, direkt felhergeled az embereket.

Tudom, mire akarsz rátérni: "zuhanó gépen, mindenki megtér, Istenhez imádkozik." - ez is, egy nagy baromság.

Ha egy, keresztény katolikus csinálja ezt, akkor tegye, de ő, nem tér meg, mert eleve hívő, vagy csak vallásos.

Másra ezt, tilos ráerőltetnie (nincs hozzá joga) - még példaként, vagy érvként sem szabadna felhoznia. Tudom, ezt teszik (én is találkoztam már ilyennel, itt a gyk.ju-n), de legyen ez az ő hibájuk.

A gép felszáll, de le is jön: nem mindegy, hogy hogyan jön le. Gondolom, te is, túl szetetnéd élni az utazást.

Megnyugtatásul hozzáteszem, hogy a repülés a legbiztonságosabb.

Az, hogy iszlám vallási szavakat mondassz, azzal is, csak provokálod a másikat: iszlám terroristák, miatt, nagyobb pánikot kelltenél.

A végén, a nagyágyú, csak a keresztény katolikus ima, szavainak kifordítását használod.

Na most: ha valóban megteszed, akkor tisztában vagy azzal, hogy provokálod a másikat (de egyén dolga, ki - hogy tesz: elkönyveli magában, hogy hülye vagy, vagy hangosan rád szól, vagy add egy pofont, stb.).

2015. jan. 24. 23:21
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Zuhanó repülőn nagyon valószínű, hogy nincsenek ateisták.

Amikor már csak a csoda segíthet, az ember száján óhatatlanul kicsúszik egy fohász.

Egyszerű pszichológiai jelenség.

2015. máj. 8. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!