Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistáktól kérdezem: Hinnél...

Szp72 kérdése:

Ateistáktól kérdezem: Hinnél Istenben, ha saját szemeddel látnál egy csodás gyógyulást?

Figyelt kérdés
Vagy azt mondanád: Ez nem tudományos megfigyelés, mivel nem lehet megismételni. Valószínűleg képzelődtem, s mindenki, aki együtt látta velem.

2015. jan. 20. 21:39
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

hollófernyiges-nek

Az én hitemmel nem ellentétes, hogy adott esetben a moszlimoknál is tehet Isten (vagy ellenséges erő) csodát. Nagyobb ideológiai válságot csak akkor okozna, ha ott jóval több történne, mint a keresztények körében.

2015. jan. 21. 11:01
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Csodás reggelre ébredtem ma.

Egy kis csodálatos dobozkából halk muzsika lágyan ringat, de az oldalán figyelmeztetően világít a pontos idő. Kimegyek a fürdőhelyiségbe, ahol egy kar felemelése után víz ömlik egy csőből. Csoda. Balra fordítom, forró, jobbra, hideg, mint a helyi patak. Csodák csodája. Nem bajlódok a a csodás borotválkozó sokpengés műszeremmel, csak a fogaimat birizgálom meg egy csodás elektromos kis ketyerével, meg a szutykos göncöt dobálom be egy masinába, ami csodásan kimossa és meg is szárítja. Kimenve a konyhába, elfordítok egy kis csapot, majd egy gomb megnyomásával szikrát csiholok, lám, kékes láng árad egyszeriben egy kerek kis csodából. Egy serpenyőt előkerítek és csak úgy zsiradék nélkül egy csodás reggeli készítéséhez kezdek. Egy kis fehér szekrény ajtaját kinyitva megcsap a fagyos levegő és mindenféle csodás alapanyag van előttem, friss zöldség, gyümölcs, sajt,, tej, de engem csak az érdekel, tojtak e már a tyúkok és lám. Néhány mehet a serpenyőbe, de kinyitom a szekrényke felső ajtaját, atyavilág, deres zimankó, csontra fagyott dobozok és zacskók, jó, ha délre kiolvad valahogy az ebédrevaló, csoda lesz. Reggelizés közben böngészem az autósmagazint, az új Audi, az valami csoda. Kukorékolás, aha a csodás kis okoska mobilom zengedez, berendelnek a melóba, pedig szabin vagyok, na mondjuk, ez nem csoda, ilyen dögök ezek. Ki a kecóból, belépek egy pici kis szobába és lám, egy gombnyomásra elkezd felfelé menni a ház, ezt mindig megcsodálom. Az irodában egy lapos kis csodás képernyő elé zökkenek, majd egy gombnyomásra átröppentem a kívánt adatokat egy másik csodás komputerbe, tisztára csoda, egyúttal feltöltöm egy csodás hálózatra is, hogy majd a csodás kis laptopommal otthon levarázsoljam onnan. A főnököm barátságos, ez is egy csoda, mert mogorva szokott lenni. Azért a fali csodás kis automatából vételezek egy csodás moccát, ingyen van én meg szeretem, mert csoda jó. A csodás edzőcipőmben inkább kocogok egy kicsit, mert odafelé egy csodás taxival vitettem magam, amúgy is egy csodás német jogging van rajtam, bele sem lehet izzadni, mert csodásan kiereszti a levegőt, de mégis pont annyira melegít, amennyire kell. A sarkon belerohanok a csodás szomszédasszonyba, akinek csodásan kaméleon a hajazatja, egyszer sárga, egyszer vörös, de szerencsére megakadok az ütközőin, amik csodásan domborodnak, de csak egy éve, mióta nagy csodálkozásomra a duplájára nőttek. Egy kicsit heccelem - csodásan nézel ki - mondom és tényleg, nem hiába varázsolja magát egy órán keresztül a csodás sminkasztalánál, mert egyébként még csinoskának is alig mondható, de most nyomatja a bombázót. Búcsúzóul még egy huszárosat ráhúzok a gömbölyűre, hogy tudja, még barátok vagyunk, számíthat rám. A pici szobában most meg lefelé megy a ház és hazaérve előszedem a csodás laptopomat, mert dolgozni kell, szabi ide, vagy oda. A tiszta és száraz ruhákat majd elteszem, de azért egy pillanatra elgondolom, az lenne a csoda, ha nem találkoznék lépten - nyomon csodákkal, talán majd nyáron, ha egy csodás campingban a csodasátrammal, meg a csodapecacájgommal pár csodás napot eltöltök a közeli óceánnál, pár ezer km cirka másfél óra egy csodás repülő szerkentyűvel, amit csodás sztuvik fogdosásával is szórakoztatóvá lehet tenni, egyszer bejött, hátha megint papsajt.

Hiába, - csodás ez a nap és nem az első.

2015. jan. 21. 11:25
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
#22: És azt sem árt hozzátenni, hogy ennek az egész csodaszámba menő történéssorozatnak a hatására, valamint a reggelid mellé elfogyasztott apró, A betűvel kezdődő nevű, puha fehér kavics elfogyasztását követően milyen csodásan kigyógyultál a tegnap esti bulit kísérő enyhe másnaposságodból ;)
2015. jan. 21. 13:54
 24/26 anonim ***** válasza:
Ebben tévedsz, mert tíz év alatt sem iszok meg egy üveg pezsgőt
2015. jan. 21. 14:47
 25/26 anonim ***** válasza:
#24: Nem azért írtam. Láss a sorok közé :)
2015. jan. 21. 15:52
 26/26 anonim ***** válasza:

Csodás gyógyulás- ha valaki felépül a rák végső fázisából az is csodás gyógyulás és előfordul jó párszor de nem és ha valaki csodásan meggyógyul az mégis milyen bizonyíték isten létezésére

Amúgy én bélproblémáim miatt már 3 életmentő műtéten túl vagyok amiből az utolsón nem volt túl nagy esélyem a felépülésre és a műtét előtt közvetlen azt kértem rokonaimtól/barátaimtól (akik között van egy pár hívő) hogy egy dolgot NE tegyenek méghozzá ne imádkozzanak értem és elvileg be is tartották és élek és virulok

2015. márc. 25. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!