Ateistáktól kérdezem: Hinnél Istenben, ha saját szemeddel látnál egy csodás gyógyulást?
Értem tzolko.
Isten létén kívül bármi elképzelhető.
"Isten létén kívül bármi elképzelhető"
Eddig már rengeteg dolog történt, amit kezdetben akár csodának is lehetett volna értékelni, de megszokottá vált, így az ember edzett lett.
Istenről kellene valami információ egyáltalán, valami elképzelés, de tessék, van egy beszélgetés. a 28. választ a figyelmedbe ajánlom, esetleg a korábbiakat is, ha nem olvastad volna, nem kopizom ide feleslegesen
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
eléggé passzolna ide is.
"Isten létén kívül bármi elképzelhető."
Isten is elképzelhető, de az, hogy elképzelhető, még nem bizonyítja a létét. A Chocapic teremtéstörténete is elképzelhető, de azért van más alternatíva is. :)
Egyébként ha már csodákról van szó: Ami nekem egyelőre "csodaszámba" megy, az néhány szent testének szinte tökéletes állapotban való fennmaradása többszáz éven keresztül. Egyelőre nem tudják biztosan a tudósok sem, hogy hogyan lehetséges. És mivel nem értjük, nevezhetjük csodának, csakhogy manapság már az érthetetlen dolgok nem Isten létét bizonyítják, hanem a tudatlanságunkat. Nem imára buzdítanak, hanem tanulásra és kutatásra. Régen egy napfogyatkozáskor még elhittük a papok hatalmát, ma már egy hasonló csodától inkább a kíváncsiságunk nő meg a fizikai magyarázat iránt.
Tegyük fel, hogy nem képzelődtem, nem csalás, nem ámítás... és nem is átmeneti, tehát a beteg 2 hónap múlva még mindig egészséges.
Tudod, az immunrendszer maga is képes csodákra.
Ez még nem cáfolja bármelyik isten létét - de nem is bizonyítja!
Alapvető dolgokat nem tudsz a tudományról, ha azt hiszed, hogy egy rendkívüli gyógyulás bármit is jelent.
Mert amúgy "csodás" gyógyulás az nincs. Senkinek sem nő ki a keze, lába vagy a feje, ha levágták.
"Értem tzolko.
Isten létén kívül bármi elképzelhető."
Hát ha neked tzolko válaszából mindössze ennyi jött le, ennyit sikerült megértened belőle, akkor neked tényleg az istenhit való bármiféle tudományos jellegű gondolat helyett.
"Hinnél Istenben, ha saját szemeddel látnál egy csodás gyógyulást?"
Akkor hinnék benne, ha nem lennének betegségek, amikből fel kell gyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!