Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért engedi garázdálkod...

Isten miért engedi garázdálkodni a gonoszt?

Figyelt kérdés

Jól tudom, hogy gyakoriak az ilyen kérdések, de szerintem még nem válaszolták meg normálisan.

Ugye adva van a világban a rossz, de azért nem Isten felel, hanem a sátán, akit ő teremtett és ő ruházott fel számunkra megdönthetetlen hatalommal. Azt szokták mondani, azért nem veszi el a hatalmát, mert esélyt akar adni, hogy sokan megtérjenek, megjavuljanak.

Csakhogy ezzel inkább a romlásra ad esélyt, mert a gonosz behálózhat rengeteg embert.

Ugyan mi akadálya lenne, hogy eltüntesse a sátánt, akit rajta kívül más le sem győzhet és aztán kivárjon, megnézze mire képes az emberiség a saját jóságából, vagy rosszaságából, az ördögtől immár nem zavartatva?

Hát nem ez lenne az értelmes, meg az igazságos?

Miként ítélhet meg bármilyen rosszat, ha azt az ördög kavarta, az az ördög, akit ő szabadított a nyakunkba és nem veszi le onnét?

Ennek így semmi értelme...

2015. jan. 18. 01:45
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

El van nézve.

Még letiltani sem tiltottam le senkit, de mint már írtam, eddig nem láttam okát annak, hogy valakinek privit küldjek.

A beszélgetéseim is két ok miatt érnek véget, vagy kitárgyaljuk a témát, ez a gyakoribb és fordult már elő néhányszor, hogy túl érdekes, ígéretes volt, amit egy ültömben nem tudtam megválaszolni. Ekkor egy darabig próbálkoztam rendesen megfogalmazni a gondolataimat, de a válasz küldését elnapoltam és addig, addig halasztgattam, amíg kifutottam az időből, el is felejtettem esetleg, illetve akkor jutott az eszembe, amikor mással foglalkoztam, így egy idő múlva elvesztette aktualitását.

Lehet, hogy a partnerem meg is sértődött és hetek múlva válaszolni meg olyan cikis, meg aztán már kizökken az ember a gondolatmenetből, újra belebonyolódni nem könnyű.

Szóval nem írtam neked és le sem tiltottalak, elég időt elrabol tőlem ez a netezés így is, most is lenne egy csomó dolgom.

Megnyugtatlak, amúgy is erősen azt tervezem, hogy más komputeres szórakozásra adom a fejem.

Minek beszélgessek én Istenről, ha magam is az lehetek, csak be kell szereznem a Sims4-et, amit azért halasztgatok, mert a 2 és a 3 verziókra egy vagyont költöttem, de már röpke félmillió óra után meguntam őket.

A csajozás titkait azért végre megtanultam belőlük, mert az összes gyereknek én voltam az apja a faluban és azzal a karakterrel, ami valóban vagyok, sehogy sem boldogultam a játékban, ami több, mint fegyelmeztető jel.

A legjobban eddig a Sims Medievel játékot szerettem, abban is a pap feladatát, mert én megtérítettem fűt, fát, aztán a konkurens felekezettel meg vissza, egy nyavalyás ateista, meg más vallású sem maradt a birodalmamban.

(Figyelmedbe ajánlom gyakorlásképpen)

:)

2015. jan. 19. 15:29
 32/38 A kérdező kommentje:

"Tzolko, bocsi hogy ide írok, de nem olvastam el a privát üzenetedet, mert akartam írni, hogy légyszíves ha írsz nekem akkor a saját szaviddal írd le a saját nézetedet,"

Katy, Katy, te hamukázol, pedig hazudni bűn!

Ha nem olvastad el az üzenetet, akkor honnét tudod, hogy a saját, vagy a nem saját 'szavimmal' írtam le?

2015. jan. 19. 16:32
 33/38 anonim ***** válasza:

Tzolko, :)

Ismered azt a közmondást, hogy az ember saját maga szerint itéli a másikat?

Tudod mit mondanak a pszichológusok? Mikor másokról vonjuk le a következtetést, magunkból indulunk ki. Példa: az írígy ember azt mondja a másik az írígy.

Én elnézést kértem töled a félreértésért , most Te mit mondasz? :)

A legjobban mulat az üzenet küldöje, akit én valamilyen módon veled tévesztettem össze. Habár hiába mulat :D

Az hiszem okos emberek módjára abba hagyjuk ezt a vitát, mit szólsz hozzá?

2015. jan. 20. 06:21
 34/38 A kérdező kommentje:

Oké, csak furcsa volt nekem, hogy nem olvasol el egy üzenetet, de tudod a tartalmát, biztos sugallat volt...

Jó, jó lelővőm magam.

2015. jan. 21. 00:31
 35/38 szuperpocok ***** válasza:

Teljesen jogos az emberek kiábrándulása...

De pár dolgot tegyünk tisztába:

A Bilblia számos helyen megemlíti (2Kor. 4:4) (János 14.30), hogy ennek a világnak az ura a Sátán.

Hogy alakult ez így?

Amikor Lucifer megkérdőjelezte Isten jogát az uralkodásra, akkor Isten nagylelkűen átadta neki a stafétát, és azt mondta neki: "nesze, akkor csináld te ha szerinted neked jobban megy."

Nos, amint látjuk, elég sz@rul megy neki, de ő túl büszke ahhoz, hogy ezt beismerje, és inkább lezülleszt, szellemileg megnyomorít minket, hogy magával rántson valamennyiünket a pokolba, hogy együtt osztozzunk szánalmas agóniájában.

Isten természetesen beavatkozhatna, de nem teszi, mert tartja magát ahhoz amit akkor mondott. De természetesen nem tart örökké ez a sz@rság. 6000 évben állapodtak meg, és napjainkban érünk a végső szakaszba. De még nagyon sok szenvedés áll előttünk.

Na remélem ez kielégítő válasz volt :)))))))))))

2015. jan. 31. 20:24
 36/38 Ozmium42 ***** válasza:

A kérdés: "Isten miért engedi garázdálkodni a gonoszt?"

Erre nem válaszoltál. A 6000 évig miért garázdálkodhat a Sátán? Isten nemet is mondhatott volna neki, helyette a mi bőrünket viszi a vásárra.

2015. jan. 31. 20:40
 37/38 szuperpocok ***** válasza:
0%
Szerintem meg meg lett válaszolva. Kapott 6000 évet, addig azt csinál amit és ahogyan akar. Pont.
2015. febr. 1. 12:32
 38/38 A kérdező kommentje:

Nincs pont, mert a gondolatmeneted szerint akkor Isten a felelős a gonoszságokért.

Mit szólnál, ha látnál egy orvost, aki a műtőasztalon fekvő beteget otthagyja és szemrebbenés nélkül leül a fotelba, felteszi a lábát és a beteg meg közben elvérzik, pedig mindene meglenne, hogy megmentse?

Mi a véleményed azokról a körökről, akik felfegyvereznek és felbujtanak egy bandát és érdeklődve figyelik, amint azok halomra ölik a népüket, majd amikor nagy sokára megelégelik, könnyedén legázolják őket, mert minden hatalmuk megvolt már korábban is hozzá, csak nem tartották az érdeküknek?

A sátán is Isten találmánya és azt honnan veszed, hogy egyszer majd leszámol vele, ha eddig nem tette?

A kérdés továbbra is fennáll:

Isten miért engedi garázdálkodni a gonoszt?

2015. febr. 1. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!