Milyen módszerekkel dorgálhatjuk meg a gonoszt, ördögöt, démonokat, Sátánt?
Semmilyen, mert nem az ember feladata.
Az ember feladata csak annyi, hogy válasszon jó é rossz között, azaz jelen esetben álljon ellen a gonosz, az ördög, démonok, Sátán csábításának.
Milyen okos emberek jöttek fel a GYK-re amíg távol voltam az eszem eldobom. Ti kis "kicsiny hitűek".
Ha a Szent Lélek-el vagyok betöltekezve akkor csak feljebb valóbb vagyok a gonosznál nem? Ilyeneken érdemes lenne elgondolkozni.
Még hogy ők engem. Vicc, hogy ti nevezitek magatokat keresztényeknek. Vagy legalábbis "hívőknek".
Ez nem a Van Helsing.
Nem így működik a világ.
Olvass Bibliát!
Magamat nem mondanám hívőnek. Agnosztikusnak inkább. Úgyhogy csak feltételezések szintjén mondom azt, amit.
Isten természetesen erősebb a Sátánnál. De nem osztogatja a hatalmát az embereknek, hogy na akkor dorgáljátok meg a démonokat.
És akkor most kicsit továbbmegyek a fantáziálgatásban.
Nos ugye, a Biblia szerint a démonok angyalok voltak, szóval kb. velük vannak egy szinten. Mondjuk Dragonball-osra véve a témát, tízezer harci egységgel teremtette őket az Isten. Na most ugye a démonoknak ennyi maradt, az angyaloknak meg annyi, amennyit az Úr éppen ad nekik.
Az ember meg egyrészt gyengébb is, másrészt nincs annyi ideje, hogy felfejlődjön a démonok szintjére.
Na kíváncsi leszek, ehhez az agymenéshez mit szólnak a tisztelt fórumozók. :D
A Szent Szellem majd segít...
Egyébként az igazság "szolgálatával", és a bűn megtagadásával.
tattilaboy
"Az én Uram legyőzte a gonoszt, hát nem lennék akkor a gonosz felett én is, mint szolgája az én Uramnak?"
Khm, elnézést, javíts ki, ha tévedek...de nem ezt hívják vallási fanatizmusnak?
Amúgy nem tudom. Gondolom "szentelt" vízzel vagy olvasd fel hangosan a bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!