Isten miért engedi garázdálkodni a gonoszt?
Jól tudom, hogy gyakoriak az ilyen kérdések, de szerintem még nem válaszolták meg normálisan.
Ugye adva van a világban a rossz, de azért nem Isten felel, hanem a sátán, akit ő teremtett és ő ruházott fel számunkra megdönthetetlen hatalommal. Azt szokták mondani, azért nem veszi el a hatalmát, mert esélyt akar adni, hogy sokan megtérjenek, megjavuljanak.
Csakhogy ezzel inkább a romlásra ad esélyt, mert a gonosz behálózhat rengeteg embert.
Ugyan mi akadálya lenne, hogy eltüntesse a sátánt, akit rajta kívül más le sem győzhet és aztán kivárjon, megnézze mire képes az emberiség a saját jóságából, vagy rosszaságából, az ördögtől immár nem zavartatva?
Hát nem ez lenne az értelmes, meg az igazságos?
Miként ítélhet meg bármilyen rosszat, ha azt az ördög kavarta, az az ördög, akit ő szabadított a nyakunkba és nem veszi le onnét?
Ennek így semmi értelme...
Egyszerű a válasz. Mert egyik sem létezik.Amit rosszként élünk meg,vagy annak értékelünk,csak a saját szubjektív élményünk/véleményünk a külvilág eseményeiről.
A jó és rossz közötti határ attól függ melyik kontinens mely közösségébe születtél.Nálunk pl. gonosz és büntetendő dolognak számít,hogy ellenséged fejét levágd és karóra tűzd.A világ sok helyén ez olyan normális,mint hogy megiszod minden reggel a kávéd és senki nem botránkozik meg.
Ádámnak őriznie kellett volna a kertet. Világos parancsot kapott rá és szerintem tisztában volt a következményekkel, ha ellenszegül az Atya parancsának.Isten gyűlöli a sátánt, és nem engedi garázdálkodni. A sátánnak minden vágya, hogy visszakerüljön a mennybe, de tudja, hogy ezt régen elbaltázta. Isten nem akarja elpusztítani, mert akkor az embereket is el kellene pusztítania. Az emberek azért gonoszak, mert eltanulták magától a gonosztól annak idején és egymásnak adják tovább a "tudást".
A betegség pedig a bűn következménye, de mindenkinek van esélye a gyógyulásra. A sátán most háziőrizetben van, képzeld el, mi lesz, ha kiszabadul.
"Ádámnak őriznie kellett volna a kertet"
Mert még nem volt kutyája?
".Isten gyűlöli a sátánt, és nem engedi garázdálkodni."
Ne már, hiszen engedi.
"A sátánnak minden vágya, hogy visszakerüljön a mennybe"
Szerintem meg nem. Minek menne oda, ha egyszer szeret gonoszkodni, de ott csak stikában ármánykodhat? Itt a Földön meg kitombolhatja magát, kedvére.
"tudja, hogy ezt régen elbaltázta"
Biztos? Biztos hogy tudja és tényleg elbaltázta? Na és ha Isten eszköze?
"Isten nem akarja elpusztítani, mert akkor az embereket is el kellene pusztítania."
Ennek nincs értelme. Miért jár nálad ez a kettő együtt?
Még a gyarló emberek is arra törekszenek, hogy túszejtéskor megmentsék a túszokat és elfogják a túszejtőt, vagy ártalmatlanná tegyék. Egy mindenhatónak ez nehéz lenne?
"A sátán most háziőrizetben van, képzeld el, mi lesz, ha kiszabadul."
Nocsak, hát nem ő uralkodik? Mégse ő ülteti el a szívekben a gonoszság magját?
Mikor, hol és ki csípte nyakon?
Gratulálok!
Hát ez örvendetes és magam is azt tapasztalom, hogy minden egyre szebb és jobb, de hát ez világos, ha már nem tombol a sátán, akkor minden nemzedékkel javul a helyzet és kilábalunk a rosszaságból.
Mikor ki és hol csípte nyakon? Az angyalok csípték nyakon, amikor láthatták, hogyan pusztítja el a Krisztust, az egyetlen bűntelen embert, amihez finoman szólva nem volt joga.
Azóta van láncra verve. Imádkozz, hogy úgy is maradjon. Az idő halad.
"Az angyalok csípték nyakon, amikor láthatták, hogyan pusztítja el a Krisztust, az egyetlen bűntelen embert, amihez finoman szólva nem volt joga."
Príma!
Azt még nem mondtad, hogy mikor volt ez és hol?
Hol van a megláncolt sátán?
Ki kavarja akkor mostanság a dolgokat?
Na és te ezt honnét tudod? Mi alapján állítod?
Feleslegesen tiltottál le, mert én nem írtam neked semmit.
Mással sem kezdeményeztem soha privát levelezést, válaszolni azt néha szoktam, de mindig elakad a beszélgetés, mert sokszor nem is jut rá időm, meg én nem szeretem az ilyen kommunikációt, szeretek az emberek szemébe nézni, látni az apró jeleket, hogy komolyan gondolja e, amit mond, vagy bizonytalan, esetleg csak ugrat, vagy éppen bosszankodik.
A leírás amúgy is túl rövid és nem igazi beszélgetés, eltolódnak az arányok.
Pusztán egy-egy gondolat felvetésére jó.
Azt azért okosan tetted, hogy letiltottál, mert az ördög nem alszik, hátha ír a nevemben neked és akkor itt a vég, elérkezett, semmi kétség már hallom is a harsonákat, c dúrban zengedezni.
Hát csak tiltogass kedvedre, engem nem zavar, felőlem a laptopod is kidobhatod, csak ne az én fejemre, légy szi, mert nem én vagyok a gonosz, aki garázdálkodik, bármennyire is feltételezed rólam a letiltással.
Nyugi, nyugi, távozok tőled, még akkor is, ha nem én vagyok a sátán.
Huhhh!
(Most megijedtél, mi?)
:)
Tzolko, hogy félek-e? :D
Tényleg nem írtál? Akkor bocsánat, de töled jött üzenetet közvetítettek nekem.
A baj az volt, hogy akartam visszaírni /ki tudja akkor hogy kinek/, és azt jelezte hogy vagy nem létezel, vagy letiltottál.
No most mit gondolhattam? Csakis azt, hogy küldtél egy üzenetet és hogy ne tudjak felelni, utána letiltottál.
Az üzenet olyan fajta volt amit nem szeretek. Nem szeretem amikor azokat a véget nem érö "agymosott" valahonnan átkopírozott sületlenségeket küldik az emberek, szeretem ha valakinek meg van a saját nézete, akármilyen is legyen.
De ha tényleg nem te voltál az üzenet küldöje, akkor még egyszer elnézést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!