Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » MIért tagadják Istent a...

MIért tagadják Istent a legnevesebb tudósok?

Figyelt kérdés

Stephen Hawking, Richard Dawkins, és megannyi természettudós,fizikus,kozmológus,vegyész,orvos,stb...ők szerint más válasz is létezik az Isten kérdésre.

Ezek az esetleges válaszok a válaszadót minősítik: "Mert kell nekik a pénz.", "Mert gonoszak, tagadják Istent" "A biblia írja, Sátán világa ez,Itt uralkodik,mert fentről levetették, de eljön majd az utolsó óra,az armageddon", "Mert buták", "Mert vakok", "Mert a média nem jelentet meg ilyen nyilatkozatokat", nagyjából ennyi szalonképtelen szöveg jutott eszembe, kérlek próbálj meg logikusan válaszolni. :) Szóval ők szerint sincs semmi "erő", tényleg véletlenség az egész?

2015. jan. 12. 22:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert ők jobb válaszokat keresnek.
2015. jan. 13. 10:37
 22/27 A kérdező kommentje:
Jóstra Pista... szerintem jól is teszed hogy imádod, mert ha igazából fingod sincs a témáról, nem ismered például a történelmi hátteret, a skolasztikusokat, a felvilágosultakat, a rációban nyilatkozókat, és úgy - en bloc- az egészet, és ehelyett sablonos marhaságokat írsz, akkor ez esetben sokkal hasznosabb, ha imádod a kereszt vallást...
2015. jan. 13. 12:28
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább te beszélsz sablonos baromságokat, miközben én gondolkodom.

De magyarázd már el nekem kérlek, hogy mi köze van a keresztények emberközpontú istenképének egy olyan istenhez, aki az egész Világegyetemünket megteremtette, amiben olyan jelentéktelen még a hatalmas Tejútrendszer is, mint egy csepp víz a Csendes-óceánban.

Persze, hogy nem tudod megmagyarázni. Inkább leírsz válaszként 4-5 sort a nagy semmiről csak azért, mert valamit kell írnod a hited védelmében, hiszen csak nem hagyhatod szó nélkül, ha valaki belegázol a világképedbe.

2015. jan. 13. 13:33
 24/27 anonim ***** válasza:
32%

Jánosegytizenkettő

A te hozzászólásod már önmagában is inkonzisztens.

2015. jan. 13. 13:47
 25/27 A kérdező kommentje:

ejnye Pista... hány éves vagy? Az ilyen kérdéseket célszerűbb középsulis vitafórumon megvitatni,mármint, a vallás filozófiáját. Én, amikor még kiskorú voltam, olyan 16-17 éves, kigyűjtöttem az összes híres istenérvet és ellenérvet a saját és könyvtári könyvekből, például az ontológiai istenérv(már nemtudom ki mondta/írta), Russell-teáskanna, Boeing-jelenség(vagy mi, már nem tudom),meg sok egyéb érdekesség.

Nekem a legjobban Feuerbach szövege tetszett, hogy Isten az ember tudattalan "kivetülése".(na, vagy 400 oldal erről szól).

Szóval ez jó játék,ha unatkozol, és épp magányosfarkas-szindrómában tengődsz...

Szóval én nem vagyok hívő, én ember vagyok. :D

2015. jan. 13. 15:31
 26/27 pelgrim ***** válasza:
39%

«MIért tagadják Istent a legnevesebb tudósok?»

Hogy a „szalonképtelen szöveget” még egy parányit bővítsük: Azért mert tudatlanok. Ám legyen, próbáljuk meg szalonképesen a logikával.

Talán azért tagadják Istent, mert a vallások tanításaiból indulnak ki, amelyek egy vagy több személyes Istent imádnak. És abban igazuk is van, Isten nem egy személy, nem egy valaki. Isten egy valakinél minden tekintetben végtelenszer több. Vannak akik Istent egy erőforrásnak tekintik, némely neves tudósok ezt is tagadják, és ebben is igazuk van, mert ez is csak egy része az igazságnak. Szerintem abban azonban tévednek, hogy az egész csak véletlen dolga lenne.

Közelebb járunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el, mintha az eredeti önfejlesztő ihlet lenne, melyből minden kifejlődött, az erőforrás is. Az ihletre ugyanis a kezdeményező és közlési hajlam, a tevékenység a jellemző. Ebben az ábrázolásban az eredeti önfejlesztő ihlet a forrása mindennek, minden erőnek, hatalomnak, bölcsességnek, szeretetnek, továbbá minden anyagnak, és minden életnek.

Az, hogy minden ebből az eredeti ihletből fejlődött ki, igazolja azt amit a vallások tanítanak, hogy Isten jelen van mindenben mindenütt, és egyúttal cáfolja azt a tanítást, hogy Isten mindent teremtett. Isten nem teremtett semmit, de jelen van fejleményeiben. Jelen van az élettelen anyagban, mint a rend amely szerint felépült, jelen van az élőlényekben mint egy vezérlő alapelv, az emberben azon felül jelen van mint a személytelen öntudata vagy lelke, az Én Vagyok, az Isten egyszülött fia/leánya, a Krisztus minden emberben.

Az eredeti ihlet fejleményei szükségleteikhez és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az eredeti önfejlesztő ihlet minden kiáradásához. Az ember értelmi képessége révén szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, ezt a hozzáférhetőséget csak érdeklődése határolja meg. Ez lehetővé teszi azt, hogy isteni kilétére ébredjen, hogy a Krisztust hozza kifejezésre.

Én vagyok, kell tehát hogy Isten legyen, hiszen én utolsó fejleményeinek egyike vagyok

A neves ateista tudós tudatlan e dolgok felől, következetesen tagadja Istent.

2015. jan. 13. 16:05
 27/27 anonim ***** válasza:
42%
Nyilván nincs errõl statisztika, hogy hány tudós hívõ és mennyi ateista, de Dawkinson tùl is vannak tudósok és számos hìvõ is volt köztük. Ha már szóbakerült a "vallással összeegyezhetetlen" genetika: a génkutatás atyjaként is hívott Georg Mendel például bencés szerzetes volt, de az itt levõ válaszokat elnézve ez új információ lesz, pedig alaptalan vádak helyett csak az internetet kéne tudni használni hozzá..
2015. jan. 14. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!