Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » MIért tagadják Istent a...

MIért tagadják Istent a legnevesebb tudósok?

Figyelt kérdés

Stephen Hawking, Richard Dawkins, és megannyi természettudós,fizikus,kozmológus,vegyész,orvos,stb...ők szerint más válasz is létezik az Isten kérdésre.

Ezek az esetleges válaszok a válaszadót minősítik: "Mert kell nekik a pénz.", "Mert gonoszak, tagadják Istent" "A biblia írja, Sátán világa ez,Itt uralkodik,mert fentről levetették, de eljön majd az utolsó óra,az armageddon", "Mert buták", "Mert vakok", "Mert a média nem jelentet meg ilyen nyilatkozatokat", nagyjából ennyi szalonképtelen szöveg jutott eszembe, kérlek próbálj meg logikusan válaszolni. :) Szóval ők szerint sincs semmi "erő", tényleg véletlenség az egész?

2015. jan. 12. 22:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

ha valaki továbbgondol a valóvilágnál,meg barátok köztnél,rájöhet magától is a válaszra.

de persze ez nem mindenkinek megy.nincs ezzel gond.kellenek ilyen emberek is.

2015. jan. 12. 22:16
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Azokból szokott nagy tudós lenni akik racionálisan gondolkodnak és kizárnak életükből minél több hátráltató és felesleges tényezőt.
2015. jan. 12. 22:16
 3/27 anonim ***** válasza:
49%
Sok vallásos is van, volt a neves tudósok között!
2015. jan. 12. 22:18
 4/27 anonim ***** válasza:
93%

Van egy vallásos tudós, akit Isten tagadott meg, és erről már általánosban tanul mindenki.

[link]

2015. jan. 12. 22:26
 5/27 anonim ***** válasza:
83%
Némelyik tudományterület sikeres művelése és a vallásos gondolkodás nem fér össze. Például egy génkutató nem gondolkodhat úgy hogy az élet Isten műve és nem kémiai önszerveződés. Megteheti, csak akkor nem lesz sikeres.
2015. jan. 12. 22:29
 6/27 anonim ***** válasza:
3%
sokaknak a munkája véget éren...
2015. jan. 12. 22:34
 7/27 A kérdező kommentje:

2., ezt értem, és eddig is tudtam,

én a vallás, egy, a körülöttünk lévő eseményeket/dolgokat végtelenül leegyszerűsítő emberi találmánynak tartom, egyszerűbb képet/identitást ad az egyszerűbb embereknek,

napokkal ezelőtt beszélt a rádióban egy nagy magyar onkológus, professzor,Dr. Kásler Péter,(a keresztnevére sajnos nem emlékezem), na, a professzor nyugdíjas, és elmondása szerint is vallásos családba született és a rokonai is ilyenek, de Ő ugye professzor, elképesztő nagy természettudományos tudással, nagyon logikusan és érezhetően racionálisan fogalmazott, de ő mégis Isten mellett állt ki,és azt mondta, hogy eleddig minden komolynak vehető természettudós eljutott Istenig.

erről mi a véleményed/-etek?

2015. jan. 12. 22:47
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Kásler Péter hazudik, azt szóljuk.

Amúgy egy alapvető félreértés/téves állítás: a kérdésben felsorolt tudósok nem tagadják istent, hanem az istenben való hit szükségességét tagadják, mivel semmiféle bizonyíték nem támasztja alá isten létezését.

Kispista meg egyedi esetként lehet istenhívő ÉS nagy tudós, de ez nem jelent se összefüggést, se tendenciát.

Ha megnézünk egy alapos és átfogó statisztikát, az már kimutatja hogy a magas tudományos rang és a vallásos hit ellentétben állnak egymással. Ez azt jelenti, ha nem eggyes eseteket emlegetünk, hanem veszünk 100 tudóst, annál kevesebb lesz köztük a vallásos, minél magasabb a tudományos fokozatuk. És ez bizonyított tény.

2015. jan. 12. 23:06
 9/27 anonim ***** válasza:
83%

Az a véleményem az ilyen vallásos tudósokról, hogy valószínűleg vallásos családban nőttek fel és a boldog gyerekkoruk, a szerető és gondoskodó szüleik jutnak eszükbe a vallásról.

Ez a magyarázat arra, hogy miért tartják magukat vallásosnak. Olyan ez, mint amikor 50 évesen megtalálod a plüssnyuszidat egy láda mélyén, amit már 40 éve nem láttál és eszedbe jutnak a régi szép emlékek, amikor anyuci vagy apuci játszottak veled és a nyuszival.

2015. jan. 12. 23:30
 10/27 A kérdező kommentje:

8/9. Igazad van, egyetértek, én is hasonlóan látom és olvastam, csak nem akartam bonyolítani a kérdést

Stephen Hawking-ot még nem olvastam, ellenben Richard Dawkins híres-hírhedt könyvét, "Az Isteni Téveszme"-t már igen. Érdekes könyv.

Igazából, nem is a vallásra vonatkozott a kérdésem, hanem inkább a minden emberitől független transzcendensre, amennyiben ez nem tartozik a vallás tárgykörébe(márpedig sajnos odasorolják).

És az ilyen emberek lelkében mi lesz, ha a halál szellője csapja meg őket?

2015. jan. 12. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!