Mit gondoltok a Medjugorjében történtekről? És mi a véleményetek a stigmákról, stigmatizáltakról?
MEDUGORJE!! A kedvenc helyem! 2008-ban voltam ott az ifjúsági világtalálkozón, július 31-től augusztus 8-ig, egy katarktikus élmény volt!
Nagyon hosszú lenne felsorolni azt a sok csodát, ami akkor és ott velünk és velem megtörtént.
A Szűzanya az első napi körmeneten személyesen üdvözölte a Érte elzarándokolókat. Nem látta mindenki, csak az olaszok, a magyarok közül meg csak én.
Ott volt a vérző Jézus-szobor, ott kaptam meg a kegyelmet, hogy hallhatom a szentelt szobornál (ami a medugorjei templom előtti téren lévő nagy Szűzanya-szobor pontos mása) a Szűzanya hangját, illetve kaptam egy háromszorosan szentelt gyertyát, amelyet minden szombaton meg kell gyújtanom a Szűzanya kérésére, pontosan annyi időre, amíg elmondok előtte egy Üdvözlégy Máriát.
A szentmisék, tanúságtételek, szentségimádások fantasztikusak voltak, különleges események történtek a szentmisén is, mindent fordítottak, ezt minden náció a saját hullámhosszán hallgatta a rádióban... stb, ehhez a 10 naphoz egy könyvet kellene írni, annyi csoda történt.
Utolsó nap a horvát tengerparton töltöttünk 1 napot, az is nagy élmény volt.
Tavaly sajnos nem jutottam el, de idén megint szeretnék menni az ifjúsági világtalálkozóra.
Higgy Medugorjének, fény ebben a világban!!
24/L rk. t.
jó esetben egzaltált képzelgés
de inkább megtévesztés
"gyümölcseiről ismerszik meg a fa"
nos, a Medjugorjával kapcsolatba került papok-szerzetesek közül nem egyet felfüggesztettek már engedetlenségért
az állítólagos látnokok sem élnek épp keresztényi egyszerűségben
a Szűzanya is teljesen jelentéktelen kérdésekről, általánosságokban nyilatkozik meg, nem egy esetben pedig a katolikus tanítással nehezen összeegyeztethető (ha nem egyenesen összeegyeztethetetlen) dolgokat mond- tehát vsz. nem ő az
Én hívő vagyok,(nem bigott vallásos)de amit az utolsó válaszoló írt,azon sokszor elgondolkodtam.Ha egy igaz Isten van,és ez valamilyen módon kiderül,tehát szemmel láthatóan is bebizonyosodik,mi lesz a többi vallással?!
Örülök a különböző véleményeknek,várok még válaszokat.A stigmatizáltakról,stigmákról milyen véleménnyel vagytok?
"tehát szemmel láthatóan is bebizonyosodik,mi lesz a többi vallással?! "
Hát vallás háború lesz! Ezért kell óvakodni a bigott vallásosoktól.
Én azt csodálom, hogy a szobor sosem akar vérezni egyetlen biológus előtt sem, meg azt h akinek "stigmája" ha elmegy egy orvoshoz és rendesen kivizsgáltatja magát kiderül h pl. valami ritka bőrbetegsége van.
Ha csodákat keresel találsz, csodák pedig azok amit racionális módon te nem tudsz megmagyarázni, ezért van az h a tudósok nem hisznek az ilyesfajta "csodákban".
a legtöbb kamu, a többi őrült ha engem kérdezel, mint a szerbiai "jézus". aki pedig állítja h pl látta és beszélt Jézussal személyesen (mint a legtöbb megtért drogos) az szerintem hallucinál, valahol sajnálatra méltó emberek.
Ha isten létezne/létezik egzaktabb módot választana ahhoz bebizonyítsa azt. Ha pl a Bibliában benne lenne hogyan kell gyógyszer gyártani, vagy meg lett volna jósolva benne pl a Haiti földrengés én sem kételkednék benne.
Én 3 éve jártam Medjugorjében. Barátaimmal mentünk, a Szűzanya kedélyesen fogadott bennünket, még borral is megkínált minket. Órákig beszélgettünk vele a világ dolgairól. Elmondta, hogy aggódik az emberiségért, és megkért minket, hogy terjesszük Isten igéjét. Egyik barátomnak volt néhány tyúkszeme, azt meggyógyította valamilyen borogatással. Búcsúzóul kaptunk tőle 1-1 megszentelt ajándék naptárt, valamint vettünk tőle szentképeket és képeslapokat a városról.
Jövőre újra szeretnénk menni, ilyen élményben ritkán lehet része az embernek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!