Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha azt mondanám, hogy Isten...

Ha azt mondanám, hogy Isten vagyok, sőt Istenek vagyunk, akkor Istenkáromló lennék a kereszténység szerint?

Figyelt kérdés
2015. jan. 2. 17:21
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

"Istenkáromló (kis betűvel) pl. akkor leszel, ha TUDOD, hogy nem vagy Isten, mégis annak nevezed magad."

Tehát akkor a kérdező által írt kijelentés esetén akkor nem vagyok istenkáromló, ha TUDOM magamról, hogy isten vagyok?

2015. jan. 2. 23:17
 22/46 anonim ***** válasza:
Akkor természetesen nem.
2015. jan. 2. 23:42
 23/46 anonim ***** válasza:

Itt valaki idézte a Zsoltárok 82:6,7 versét.

Ezeket a verseket idézte Jézus, mikor a farizeusok Istenkáromlással vádolták, mert azt állította magáról hogy az Isten Fia.

Kérdezö, valóban itt a halandó embereket maga Jehova Isten nevezi "isteneknek".

Ezeknek az embereknek ugyanis hatalmuk volt. Ha elolvasod /ha van Bibliád és kedved az 1. verstöl akkor érthetö/

Ezek emberi birák voltak. Ugyanis az "isten" kifejezés hatalmasat jelent, akinek nagy befolyása van.

Te hatalmas vagy? :D Nem növésben és súlyban gondolom :D

Azt hiszem mindig szimpatikusabb, ha az ember szerény.

Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy aki nagy akar lenni közületek, legyen a többi szolgája.

2015. jan. 3. 07:20
 24/46 A kérdező kommentje:

"nem írhatom nagy betűvel?"

Nem, mert az a név már foglalt.

Viszont más isten sem lehetsz, mert nem felelsz meg a kritériumoknak."

Akkor a keresztnevemet sem írhatnám naggyal,mert az is foglalt már.

Miért,ki szabja meg a kritériumokat? Kié a mérvadó?

2015. jan. 3. 08:39
 25/46 A kérdező kommentje:

"Ha ez az alkotó teljes pompájával, hatalmával megjelenik előtted, szerinted egy ötöst adsz neki, és azt mondod, hogy csá haver?"

Hát,ha Isten a szeretet,csak nem venné zokon...persze elismerném,és csodálnám,ez tény.

2015. jan. 3. 08:44
 26/46 A kérdező kommentje:

"Mindenható teremtő Isten soha nem lehetsz bármilyen képességgel is rendelkezz némely embertársad felett.

Istennek nevezni magad pedig ezért semmi értelme, csak az látszik ebből, hogy a szerénységed igencsak hiányos az alázattal együtt."

Szia.

Mindenható nem lehetek.De nem is fontos,hogy az legyek.Teremtő az vagyok,mint ahogy mindenki más.Én abban hiszek,hogy Isten a mindenség,és mindenki ennek a része,ha úgy tetszik kis Istenek vagyunk a nagyban.

Azt mondod,hiányos a szerénységem,az alázattal együtt.Akkor talán lehetne mondani,hogy Jézus nagyképűségre,és az alázat hiányára buzdította az embereket?

"Jn 14.12. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek."

2015. jan. 3. 09:01
 27/46 Pusztai Pál válasza:
Üdvözlöm a fizika tanárodat !Visszaadhatja a diplomáját !
2015. jan. 3. 09:38
 28/46 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tartom vele a kapcsolatot.De mi a baj a diplomájával?
2015. jan. 3. 10:05
 29/46 A kérdező kommentje:

"Ezek emberi birák voltak. Ugyanis az "isten" kifejezés hatalmasat jelent, akinek nagy befolyása van.

Te hatalmas vagy? :D Nem növésben és súlyban gondolom :D"

Miért gondolod,hogy biztosan olyan hatalomra gondolok,mint a bíráké volt? Jó érzés ha az embert elismerik és tisztelik,de valahogy nem élvezném az olyan hatalmat,hogy embereket kínoztassak meg alaposan,és küldjek utána a halálba.

2015. jan. 3. 11:02
 30/46 anonim ***** válasza:

"Akkor a keresztnevemet sem írhatnám naggyal,mert az is foglalt már."

Nem, mert téged a teljes neved határoz meg. Ha az is egyforma, akkor az anyád nevével együtt.

2015. jan. 3. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!