Ha azt mondanám, hogy Isten vagyok, sőt Istenek vagyunk, akkor Istenkáromló lennék a kereszténység szerint?
"Istenkáromló (kis betűvel) pl. akkor leszel, ha TUDOD, hogy nem vagy Isten, mégis annak nevezed magad."
Tehát akkor a kérdező által írt kijelentés esetén akkor nem vagyok istenkáromló, ha TUDOM magamról, hogy isten vagyok?
Itt valaki idézte a Zsoltárok 82:6,7 versét.
Ezeket a verseket idézte Jézus, mikor a farizeusok Istenkáromlással vádolták, mert azt állította magáról hogy az Isten Fia.
Kérdezö, valóban itt a halandó embereket maga Jehova Isten nevezi "isteneknek".
Ezeknek az embereknek ugyanis hatalmuk volt. Ha elolvasod /ha van Bibliád és kedved az 1. verstöl akkor érthetö/
Ezek emberi birák voltak. Ugyanis az "isten" kifejezés hatalmasat jelent, akinek nagy befolyása van.
Te hatalmas vagy? :D Nem növésben és súlyban gondolom :D
Azt hiszem mindig szimpatikusabb, ha az ember szerény.
Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy aki nagy akar lenni közületek, legyen a többi szolgája.
"nem írhatom nagy betűvel?"
Nem, mert az a név már foglalt.
Viszont más isten sem lehetsz, mert nem felelsz meg a kritériumoknak."
Akkor a keresztnevemet sem írhatnám naggyal,mert az is foglalt már.
Miért,ki szabja meg a kritériumokat? Kié a mérvadó?
"Ha ez az alkotó teljes pompájával, hatalmával megjelenik előtted, szerinted egy ötöst adsz neki, és azt mondod, hogy csá haver?"
Hát,ha Isten a szeretet,csak nem venné zokon...persze elismerném,és csodálnám,ez tény.
"Mindenható teremtő Isten soha nem lehetsz bármilyen képességgel is rendelkezz némely embertársad felett.
Istennek nevezni magad pedig ezért semmi értelme, csak az látszik ebből, hogy a szerénységed igencsak hiányos az alázattal együtt."
Szia.
Mindenható nem lehetek.De nem is fontos,hogy az legyek.Teremtő az vagyok,mint ahogy mindenki más.Én abban hiszek,hogy Isten a mindenség,és mindenki ennek a része,ha úgy tetszik kis Istenek vagyunk a nagyban.
Azt mondod,hiányos a szerénységem,az alázattal együtt.Akkor talán lehetne mondani,hogy Jézus nagyképűségre,és az alázat hiányára buzdította az embereket?
"Jn 14.12. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek."
"Ezek emberi birák voltak. Ugyanis az "isten" kifejezés hatalmasat jelent, akinek nagy befolyása van.
Te hatalmas vagy? :D Nem növésben és súlyban gondolom :D"
Miért gondolod,hogy biztosan olyan hatalomra gondolok,mint a bíráké volt? Jó érzés ha az embert elismerik és tisztelik,de valahogy nem élvezném az olyan hatalmat,hogy embereket kínoztassak meg alaposan,és küldjek utána a halálba.
"Akkor a keresztnevemet sem írhatnám naggyal,mert az is foglalt már."
Nem, mert téged a teljes neved határoz meg. Ha az is egyforma, akkor az anyád nevével együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!