Ha azt mondanám, hogy Isten vagyok, sőt Istenek vagyunk, akkor Istenkáromló lennék a kereszténység szerint?
"eggyé váljak Istennel."
Szeretem az ilyen kézzel fogható, hétköznapi életben is értelmezhető állításokat.
"Nem vagy Isten, és ha ezt tartod magadról, akkor nem ismered a fogalmakat."
Miért,te,hogyan definiálnád Istent?
Így, nagy betűvel ő a keresztények istene.
Szerinted te ő vagy? Nem hinném!
Eggyé válni? A keresztény hit szerint ez nem probléma!
27. ... jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
28. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk...
Apcsel 17
Bár a kérdés az, hogy Te mit értesz az alatt, hogy eggyé válni Vele!
Egyenrangúvá lenni? Örökkévalóvá válni? Mindenhatóvá lenni? Mert ha gonoszra és jóra egyaránt felhozod a szeretetedet, ha arra is, aki megérdemli és arra is, aki nem, adsz éppen úgy magadból, javaidból, stb, akkor éppen úgy leszel tökéletes, ahogy a teremtő Isten, aki felhozza napján mindannyiunkra, és esőt ad mindenkinek, és akiknek a kegyelmet ingyen adja, mindenkinek, aki kéri Tőle szívből.
"Így, nagy betűvel ő a keresztények istene.
Szerinted te ő vagy? Nem hinném!"
Én nem vagyok másnak az istene,mert nem kérem,hogy imádjanak.Nem is szeretnék ilyen Isten lenni.De akkor nem írhatom nagy betűvel?
"Egyenrangúvá lenni?"
Igen.Értem ezalatt,hogy úgy tekinteni rá,mint legjobb barátomra,akire mindig számíthatok,és nem kell úgy beszélnem vele,mint egy alattvalónak a királyával,nincs mellette semmilyen kisebbségi érzésem.
"Örökkévalóvá válni?"
Igen.Hiszen nagyon fontos tudni és hinni,hogy az életnek soha nincs vége.
"Mindenhatóvá lenni?
Mert ha gonoszra és jóra egyaránt felhozod a szeretetedet, ha arra is, aki megérdemli és arra is, aki nem, adsz éppen úgy magadból, javaidból, stb, akkor éppen úgy leszel tökéletes, ahogy a teremtő Isten, aki felhozza napján mindannyiunkra, és esőt ad mindenkinek, és akiknek a kegyelmet ingyen adja, mindenkinek, aki kéri Tőle szívből."
Igyekszem a szeretet útján járni.Amit írsz,ezt még így nem tudom megcsinálni.
„Értem ezalatt,hogy úgy tekinteni rá,mint legjobb barátomra,akire mindig számíthatok,és nem kell úgy beszélnem vele,mint egy alattvalónak a királyával,nincs mellette semmilyen kisebbségi érzésem.”
Ezt akár meg is teheted, de ha belegondolsz, hogy mekkora a világ, mekkora hatalmas az univerzum, milyen sokszínű, változatos az élővilág, hány milliárdszor milliárd csillag ragyog az égen, melyet nincs ember, aki megszámlálhatna, mekkora ereje van egy napkitörésnek, egy tornádónak, egy cunaminak, vagy akár csak a víznek, mikor megfagy, ezer tonnányi roppantó erejének. És ez még csak az alkotás ici-pici szeglete. Mekkora lehet az alkotó, ha alkotása ilyen rettenetes, csodálatos és hatalmas? Ha ez az alkotó teljes pompájával, hatalmával megjelenik előtted, szerinted egy ötöst adsz neki, és azt mondod, hogy csá haver?
Mózes népéhez még csak épp elkezdett beszélni, és a nép ezt mondta Mózesnek:
„de az Isten ne beszéljen velünk, hogy meg ne haljunk.”
Az örökkévalóság nagyon fontos, igen. Hiszen az örökkévalóság nem más, mint az élet örökké való birtoklása, amit Istentől kapunk.
"nem írhatom nagy betűvel?"
Nem, mert az a név már foglalt.
Viszont más isten sem lehetsz, mert nem felelsz meg a kritériumoknak.
szia
Mindenható teremtő Isten soha nem lehetsz bármilyen képességgel is rendelkezz némely embertársad felett.
Istennek nevezni magad pedig ezért semmi értelme, csak az látszik ebből, hogy a szerénységed igencsak hiányos az alázattal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!