Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok hívő kereszténytől kérdezt...

Sok hívő kereszténytől kérdeztem már, hogy. (? )

Figyelt kérdés
...hogy miért van az, hogy mondok valamit, amit nem hisznek el (lehet szó az életben elért eredményeimről, vagy csupán arról, hogy a szomszéd Marika néni kiugrott az ablakon), de Istenben hisznek. Mi a különbség a között, amit én, húsvér ember mondok, és amit a Bibliában, rég elmúlt emberek mondtak? Miért van az, hogy elhiszik azt, amit ír egy százées könyv (Biblia), de azt nem hiszik el, amit én mondok? (jó, itt nem úgy kell elképzelni, hogy "sosem" hiszik el az emberek egymás szavát. csak én meglepődtem, mert azt hittem, hogy egy hívő keresztény könyebben elhisz valamilyen különleges, szokatlan dolgot...

2014. dec. 28. 18:25
1 2 3
 11/25 Salx Narval ***** válasza:
Én mindenkinek mindent elhiszek, ti is higgyétek el nekem, ezt.:D Én elhiszem, hogy te hiszel az agykontrollban, miért ne tenném, még azt is elhiszem, hogy van akin így, vagy úgy segít. Azt is elhiszem, hogy az előttem szóló, jobban mondva író idegen lényekkel álmodik, szerintem ezt a keresztények is minden további nélkül elhiszik. Én pl ma delfinekkel úsztam és simán lélegeztem a víz alatt, mi hihetetlen van ebben?. Ja, ha ezt valaki tényként és nem álomként magyarázza akkor már necces a dolog.:D Kedves kérdező jobb, ha nem tényként beszélsz olyan dolgokról ami vitatható, mármint ha zavar téged mások kételkedése. Ne keverd össze azt amit hiszel, azzal amit biztosan tudsz és még ha igaz is, nem biztos, hogy mindenkire érvényes. Egy kicsit megfontoltabban add elő a mondandódat és meglátod az esetleges elutasítás sem lesz sértő.
2014. dec. 29. 06:12
 12/25 anonim ***** válasza:
2014. dec. 29. 13:48
 13/25 anonim ***** válasza:
Ja, nem lényeket, hanem magát az ufót (járműt) láttam többször.
2014. dec. 29. 14:12
 14/25 anonim ***** válasza:

"...van egy nagyon kedves, hívő ismerősöm, akinek meséltem az agykontrollról, és hülyeségnek vélte. Miért? és ez nem Marika nénis dolog. Azt mondta az ismerősöm, hogy az agykontroll isten-ellenes dolog, holott távolról még hasonlítanak is egymásra. (értsd: ha imádkozol Istenhez azért, hogy teljesítse egy vágyadat, az majdnem olyan, mintha csak simán sokat álmodoznál arról, amit szeretnél)"

Igen,ez elég általános.A keresztények szándékosan le vannak butítva a vallásuk által.A vallási vezetők nem akarnak önálló,bátor,széles látókörű,tanulni vágyó híveket látni maguk körül,mert ugye ez együtt jár a tágabb szintű tudással is,ez pedig veszélyes rájuk nézve,mert rájöhetnek a hívek,hogy,hogyan vezetik őket félre,hogyan titkolnak előlük dolgokat.És akkor beintenek az egyháznak.

Ezért veszélyes és rossz minden,amit a vezetők annak mondanak nekik.Ezért van az,hogy olykor kényes,és néha humoros szituációkba kerülnek,mert még a Bibliának is ellent mondanak,de csak hajtogatják,amit a fejükbe ültettek.Egy példa:

"Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi majd végbe, amelyeket én teszek, sőt nagyobbakat is tesz majd azoknál, mert én az Atyához megyek."

Ezek Jézus szavai,a Bibliából.De hány keresztény hinné ezt el? El sem merik képzelni,hogy ugyanarra képesek lennének,hiszen akkor nem kellene többé hajlonganiuk Jézus előtt,azt meg még csak a szájukra sem merik venni,hogy "Jézusnál nagyobb dolgokat tenni" Mindkettő hatalmas Istenkáromlás a szemükben,mert ez van beléjük vésődve.A vallási vezetők pedig nyugodtan hátradőlnek,mert tudják,hogy a hívek úgysem hiszik ezt el,átugornak fölötte.Jó munkát végeztek,a bűntudat,és a félelem elültetése megtette hatását.Így már együtt marad a birkanyáj,senki sem fogja igazán megismerni önmagát,nem fog önállósodni,nem lesz okosabb,így nem kell tőlük tartani.

2014. dec. 29. 16:47
 15/25 anonim ***** válasza:
Sajnos sokan azt hiszik, hogy a hívők hiszékenyek. Pedig a hit nem egyenlő a hiszékenységgel.
2014. dec. 29. 16:52
 16/25 anonim ***** válasza:
9: Kérdező, hogy megértsd, hogy miért van az, amit említettél olvasd el azt a nagyon régi könyvet. De röviden és tömören egy hívő, keresztény ember nem ülhet meg két lovat egyszerre.
2014. dec. 29. 17:50
 17/25 Betonfagyi válasza:
10%

Azért mert szeretnék elhinni, így gondolkodnak ... Nem szerettem magam ... teljesülnek valaha az álmaim? ... Senki se szeret ... Szörnyeteg vagyok ... Pocsék az életem ... Valaki segítsen! - És ekkor jön a kereszténység elmondja, hogy megmenthetnek de akkor el kell fogadnod a megváltott és a tetteit igaznak. Beveszik az ígéretet, hiszen milyen jól hangzik, hogy elérted a teljes megvilágosodást azzal, hogy megvetetted a régi életedet. De ezután jön csavar, a keresztények kiforgatják mindazt amit mondasz ... Arra kényszerítenek, hogy tagad meg önön természetes vágyaidat a szexualitásodat, a személyiségedet, azt hogy jobb legyél másoknál, azt hogy jobb legyél magadnál, az álmaidat, a pénzt mindent ami nem illik Isten "tervébe". Azt hiszed túlzok? Egyes vallások évekig betiltották a táncot a hívőknek, nem kell sok idő míg tilos lesz az öröm és a nevetés is ... Aztán ha ellenkezel, ha másként gondolkodsz, ha felfedezel valami logikai csavart az egészbe lehordanak ... Micsoda te önmagad fejével gondolkodsz? Saját erkölcsi világot tulajdonítasz magadnak? Azt hiszed van erőd bármit is tenni Isten nélkül? Ha? Na? Mond! Mégis ki vagy te? (nehéz ilyen helyzetbe ésszerűnek lenni) ... Aki szerencsés azt mondja erre: menjetek a én leléptem! De, akik hisznek egy hataloméhes, sértődékeny, féltékeny Istenben azok bizony félnek bármit is tenni. Mert alapvetően két feladatuk, van ezeknek a felekezeteknek: első elérni, hogy megkérdőjelezze a saját énjét az ember, majd pedig mikor ez megvan elhinteni Isten szavát, hogy csak azt fogad el igaznak. Míg végül mindenki robottá válik és nem gondolkodnak, félredobják a legmélyebb érzelmeiket, és csak azokat a dolgokat mondják vissza amit hallottak, mondva elvesszünk ha nem így teszel. (mindez persze tudat alatt zajlik) Így bármit elhisznek, mert megszűntek önálló egyéneknek lenni. Így válik az életük egy fajta harccá amiben bizonyítaniuk kell - de kitudja kinek? Ne gondoljál valami drámai dologra, nem fognak embereket gyilkolni halomra, helyette a legrosszabb dolgokat tanítják a gyermekeiknek:

- Bűnben élsz bűnben születtél és bűnben is fogsz meghalni ha nem vigyázol

- Tökéletlen vagy!

- Az olyan ami könnyű, boldog, buja, haszonhoz vagy hírnévhez juttat, szeretethez, beteljesülés - ez mind az ördög ne higgyj neki!

- A pénz rossz, hatalom rossz, szépség rossz, a szex rossz

- Még egyes érzelmek is rosszak: a düh, az irigység, a félelem

- Ne törődj azzal, hogy ki vagy - csak azzal kié vagy! A jó istenné! humort? vonzó személyiséget akarsz? te akarsz lenni a legjobb mindenben, vagy csak egyszerűen más? Szeretnél magadra gondolni? megszabadulni az unalmas hétköznapoktól? Hős akarsz lenni? Isten se jobb nálad? Szeretnél olyat csinálni amit szeretsz? - Haver, te az ördöggel cimborálsz!

- a legnagyobb szent csöndben szenved!

- rossz dolog történt - hát Isten útjai kifürkészhetetlennek! - Jó dolog? Köszönd meg Istennek!

Leegyszerűsítve így gondolkodnak: válasz!!!: vagy gonoszság - vagy kereszténység (ha valaki nem keresztény de jókat tesz és boldog azt is Jézusnak köszönheti csak épp nem tudja)

2014. dec. 30. 20:45
 18/25 A kérdező kommentje:
#17-esnek! Nagyon szépen köszönöm ezt a terjedelmes választ!
2014. dec. 30. 20:58
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a többi választ, bocs ha valakit ismétlek. Volt egy pszichológiai kísérlet régen. Úgy zajlott, hogy egy teremben volt egy tábla, arra felrajzoltak egy egyenes vonalat. Feltették a kérdést, hogy a vonal egyenes-e vagy görbe. de néhány nagyhangú embert előre beavattak, és ők azt mondták, hogy görbe a vonal, pedig mindenki látta, hogy egyenes, de egy idő után a többi is azt mondta, hogy görbe, csak mert mindenki azt mondta.

Én nem akarom megbántani a hívőket, nem azért írtam ezt, csak arra akarok utalni, hogy ha egyedül te mondod, hogy Marika néni kiugrott az ablakon, akkor hülye vagy. De ha az egész város ezt mondja, akkor még Marika néni is el fogja hinni.

A másik dolog a tekintély. A Biblia tekintélye azért nagyobb, mint a tied, ha nem haragszol. És a te szavadra nem épülnek intézmények.

2014. dec. 30. 22:09
 20/25 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm!
2014. dec. 31. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!