A félelem miatt legyen vallásos, hívő az ember?
Ha tényleg érdekel a téma, olvasd el a Quo Vadist. Nem emlékszem már a nevekre, de egy öregember az ilyen rigolyás embereket testesítette meg, hogy "a pokolba jutsz ha nem így meg nem úgy...". Ezt hallva Péter apostol pedig elmagyarázta hogy Jézushoz a szeretet miatt kell fordulni.
Nem tudom pontosan visszaadni, de a kérdésedre a válasz tehát: nem.
A beteges félelem tönkreteszi az embert.
A törvény így hangzik: "Szeresd a te Istenedet, teljes szívedböl, teljes erödböl....."
A Biblia arról is beszél, hogy mit jelent "félni az Istent". A Példabeszédek 1:7: "Az Úrnak félelme a feje a bölcsességnek, a bölcsességet és erkölcsi tanítást a bolondok megútálják." /Károli/
Mit jelent "félni az Urat, vagyis Jehova Istent"?
Nem jelent semmilyen beteges kétségbeesett rettegös félelmet. Egy egészséges respekt a Mindenható elött, hogy nem fogom akarni tenni a roszat. Nem fogok ölni, lopni, csalni.....mert szeretem Istenemet, iskolázott a lelkiismeretem, nem élem félelemben az életemet, van egy szeretö Istenem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!