Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A félelem miatt legyen valláso...

A félelem miatt legyen vallásos, hívő az ember?

Figyelt kérdés
Erre gondolok: ha nem vagy hívő,pokolban a helyed, akkor is, ha az életedben sok jót elkövettél.
2014. dec. 13. 15:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Hát ja,kb! Meg a jó társaság miatt is.(Nem a mennyországra gondoltam,hanem például ha elmész templomba)
2014. dec. 13. 16:13
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
4 év keresztény gimnázium után állítom, hogy érettségi után már számomra nem létezik pokol, előtte 4 évig más sem volt az életem, mint szorongás, félelem, testi fenyítés.
2014. dec. 13. 16:24
 3/16 anonim ***** válasza:
47%
Van, akinek a félelem is kevés, hogy mesékhez forduljon.
2014. dec. 13. 16:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg érdekel a téma, olvasd el a Quo Vadist. Nem emlékszem már a nevekre, de egy öregember az ilyen rigolyás embereket testesítette meg, hogy "a pokolba jutsz ha nem így meg nem úgy...". Ezt hallva Péter apostol pedig elmagyarázta hogy Jézushoz a szeretet miatt kell fordulni.

Nem tudom pontosan visszaadni, de a kérdésedre a válasz tehát: nem.

2014. dec. 13. 16:47
 5/16 anonim ***** válasza:
Az miatt inkább ne. Jézus mondja, hogy én választottalak titeket, és nem ti engem. Majd, ha Ő szól, úgyis magához vonz.
2014. dec. 13. 16:59
 6/16 anonim ***** válasza:
Különben meg marad a lecsó? :)
2014. dec. 13. 19:23
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem,emiatt senki ne legyen hívő.
2014. dec. 13. 19:28
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Egy részük a félelem miatt, hogy nehogy a pokolra kerüljenek a tüzes üstbe, másik részük pedig a vágy miatt, hátha a mennybe kerülnek örökké vigyorogni. Egy harmadik részük meg mindkettő miatt.
2014. dec. 13. 23:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A félelem megakadályoz mindenféle bibliai értelemben vett hitet. A félelem a hit ellenkező előjelű változata. A vallásos ember ugyanúgy a Pokolba kerül, mint az ateista, ha nincs Istennel élő kapcsolata. Hit nélkül pedig nincs kapcsolat sem. Vallás van, élet nincs.
2014. dec. 14. 01:28
 10/16 anonim ***** válasza:

A beteges félelem tönkreteszi az embert.

A törvény így hangzik: "Szeresd a te Istenedet, teljes szívedböl, teljes erödböl....."

A Biblia arról is beszél, hogy mit jelent "félni az Istent". A Példabeszédek 1:7: "Az Úrnak félelme a feje a bölcsességnek, a bölcsességet és erkölcsi tanítást a bolondok megútálják." /Károli/

Mit jelent "félni az Urat, vagyis Jehova Istent"?

Nem jelent semmilyen beteges kétségbeesett rettegös félelmet. Egy egészséges respekt a Mindenható elött, hogy nem fogom akarni tenni a roszat. Nem fogok ölni, lopni, csalni.....mert szeretem Istenemet, iskolázott a lelkiismeretem, nem élem félelemben az életemet, van egy szeretö Istenem....

2014. dec. 14. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!