Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az igazán...

Miért van az, hogy az igazán sikeres emberek között nem igazán van hívő?

Figyelt kérdés
Itt most arra gondolok, aki lop, meg csal. Nem is feltétlen arra, aki milliomos. Hanem aki a munkájában, meg úgy általában véve az életében sikeres. Nem csak azzal áltatja magát, valóban az. A kérdés nem provokatív. Csak érdekel, általában miért a mélyszegénységben élők/munkanélküliek/vagy egzisztenciával nem rendelkezők hívők. Kivételek biztos vannak. De én azt látom, hogy ez az általános.
2014. dec. 28. 17:47
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Javítanám magam. NEM arra gondolok, aki lop meg csal.
2014. dec. 28. 17:48
 2/22 anonim ***** válasza:
48%
Nem jól látod
2014. dec. 28. 17:56
 3/22 anonim ***** válasza:

Az életben a gátlástalanok tudnak a legjobban érvényesülni, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az illető hívő-e, vagy sem. Sokan azt hiszik, hogy a vallásosak kevésbé törtetőek, de a keresztény, vagy iszlám fundamentalisták nem épp kimondottan jámbor lelkek. Egy ateista se fog legázolni mindenkit a vállalati szamárlétrán felfelé törve csak azért, mert nem hisz egy feljebb való hatalomban, azért teszi, már ha megteszi, mert érvényesülni akar, akárcsak az ugyan ilyen vallásos emberek.

Szóval ehhez a vallásnak kb annyi köze van, mint Hitlernek a vajköpüléshez, az ember empátiáján múlik, hogy milyen magnitúdóival fog érvényesülni, hogy legázol mindenkit, vagy inkább megkerüli őket.

2014. dec. 28. 18:00
 4/22 A kérdező kommentje:
Az én hívő ismerőseim folyamatosan azt hajtják, hogy majd Isten megsegíti őket. Akkor is, ha már 50 éve élnek szegénységben. A siker kulcsa pedig nem ez, hanem a tenni akarás. Ha megkérdezed őket, másoknak miért sikerült, a válasz: szerencséjük volt. Pedig az, hogy tegyen valamit, mindenkinek megadatik, és általában megtérül.
2014. dec. 28. 18:07
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikeres emberrel kapcsolatban láttam interjúkat, olvastam önéletrajzokat és a következőt figyeltem meg: ők kivétel nélkül abban hittek hogy a sorsuk irányítása a saját kezükben van, nem másokéban. Egyik se hozta szóba a vallást szóval lehetnek köztük hívők de én valahogy elképzelhetetlennek tartom hogy egy ilyen gondolkodású ember szájából elhangozzon hogy "Isten akarta így". Valahogy összeférhetetlen a kettő.
2014. dec. 28. 18:14
 6/22 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy gondolom, hogy a siker kulcsa abban van, hogy az ember együttműködik Istennel. Tehát az ember megteszi azt, ami tőle telik, Isten pedig majd alakítja a dolgokat. Nézzünk egy konkrét példát:

Dániel könyve 1. fejezetében arról olvashatunk, hogy Dániel - akit Babilonba hurcoltak - nem akarta magát megfertőztetni a király ételével. Figyeljétek meg, hogy mit tett Dániel. Megtehette volna azt, hogy nem tesz semmit, hanem ülve várja, hogy "majd Isten megsegít". Ő azonban nem így gondolkodott, hanem megtette a magáét, és közölte, hogy mit szeretne. És itt lépett be Isten a történetbe: "És az Isten kegyelemre és irgalomra méltóvá tevé Dánielt az udvarmesterek fejedelme előtt;" (Dn 1,9).

Végül a történet Happy Enddel zárul. Tehát én azt mondom, hogy ha az ember együtt működik Istennel, és megteszi azt, amit neki kell megtennie, a többiben Isten segíteni fogja, abban, ami már nem az ő hatásköre.

2014. dec. 28. 18:15
 7/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, én is valahogy így gondolom. Ettől függetlenül biztos van kivétel, csak még nem találkoztam vele. Elfogadom tényként, ha valaki meggyőz, hogy van olyan, aki úgy gondolja, Isten jóvoltából és segedelmével lett sikeres. És még egyszer hangsúlyozom, nem gazdag, híres, hanem egyszerűen csak sikeres.
2014. dec. 28. 18:18
 8/22 A kérdező kommentje:
Elnézést, az utolsó a 18:14-es hozzászólóra vonatkozott.
2014. dec. 28. 18:19
 9/22 A kérdező kommentje:
Tehát ha az ember minden tőle telhetőt megtesz, és jó lehetőségei lesznek, megtérül a befektetés, az Isten érdeme, úgymond ajándéka a kemény munkáért? Ebben akár még lehetne is logika, de mmégsem hallom ezt sehonnan, miért? Mármint azt, hogy "Keményen dolgoztam az előléptetésért, a pályázat megnyeréséért stb., ezért Isten megsegített, és nyertem."
2014. dec. 28. 18:24
 10/22 anonim ***** válasza:

Mert ahogy mondod, kérdező, a tenni akarás valóban az egyik legjobb motiváló erő egy emberben!

Ehhez két dolog kell:

1. Az ember ne nyugodjon bele olyan gondolatokba, hogy "ez a sorsom", ha változtatni akar valamin, akkor mozduljon meg érte!

2. Bár kaphat másoktól segítséget, legyen az Isten, vagy egy másik ember, de elsősorban ne rájuk várjon, hanem tegye meg mindazt, ami a maga erejéből telik!

Sokan vannak, akiket jó kapcsolatok, vagy pusztán szerencse juttatott közel a húsosfazékhoz, de nem hinném hogy kisebbségben lennének azok, akik attól lettek sikeresek, hogy hajlandóak voltak komolyan küzdeni a céljaikért ;)

2014. dec. 28. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!