Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az igazán...

Miért van az, hogy az igazán sikeres emberek között nem igazán van hívő?

Figyelt kérdés
Itt most arra gondolok, aki lop, meg csal. Nem is feltétlen arra, aki milliomos. Hanem aki a munkájában, meg úgy általában véve az életében sikeres. Nem csak azzal áltatja magát, valóban az. A kérdés nem provokatív. Csak érdekel, általában miért a mélyszegénységben élők/munkanélküliek/vagy egzisztenciával nem rendelkezők hívők. Kivételek biztos vannak. De én azt látom, hogy ez az általános.
2014. dec. 28. 17:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Miért vannak telve a psychiáterek rendelöi a "sikeres emberekkel"?"

Mert a sikeres emberek között is ugyanúgy vannak olyanok, akiknek elkélhet egy pszichiáter segítsége, mint bármely más embercsoport tagjai között.

A különbség csak annyi, hogy egy sikeres ember akinek gondja van, elmegy egy másik emberhez akiről tudja hogy létezik, és nagy eséllyel segíthet is rajta.

Addig egy hívőnek ha baja van, Istenhez imádkozik, és ha nem segít, akkor csak annyit mond, Isten útjai kifürkészhetetlenek...

2014. dec. 29. 12:29
 22/22 xeniah ***** válasza:

Szerintem a társadalom minden rétegében találsz hívőt. Nem teljesen világos, hogy mit értesz "sikeres" alatt, én ismerek jó pár olyan hívőt, akinek jó munkája/beosztása van és sikereket ért el ezen a téren. Ami viszont fontosabb szerintem, az a megelégedettség, az, hogy tudj örülni annak, amid van. A magyarokra ez nem nagyon jellemző, inkább mindenki csak panaszkodik, akkor is, ha egy csomó mindenért hálás lehetne. A gazdagoknál is ez látszik többnyire, hogy sosem elég nekik, ami van, mindig többet akarnak (bármi áron).

"Csak érdekel, általában miért a mélyszegénységben élők/munkanélküliek/vagy egzisztenciával nem rendelkezők hívők."

Valószínűleg azért tapasztalod ezt, mert ők jobban érzik, hogy szükségük van Istenre. (Ahogy Jézus mondta: nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek). A pénz sokszor egy hamis biztonságérzetet adhat, úgy érzed, hogy nincs szükséged senkire és semmire, a pénzzel mindent meg lehet oldani. Erről beszélt Jézus, amikor azt mondta, hogy a gazdagnak nehezebb bejutni Isten országába. Ritka az olyan ember, mint József, aki a rabszolgasorban ugyanolyan hűséges volt Istenhez, mint mikor az ország vezetője lett.

Ismerek olyan hívőt, aki politikusnak állt, és az lett igaz rá, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Anyagilag sikeres, de mindez megalkuvások árán.

2014. dec. 30. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!