Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az igazán...

Miért van az, hogy az igazán sikeres emberek között nem igazán van hívő?

Figyelt kérdés
Itt most arra gondolok, aki lop, meg csal. Nem is feltétlen arra, aki milliomos. Hanem aki a munkájában, meg úgy általában véve az életében sikeres. Nem csak azzal áltatja magát, valóban az. A kérdés nem provokatív. Csak érdekel, általában miért a mélyszegénységben élők/munkanélküliek/vagy egzisztenciával nem rendelkezők hívők. Kivételek biztos vannak. De én azt látom, hogy ez az általános.
2014. dec. 28. 17:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A #3-assal értek egyet, nem függ össze a kettő
2014. dec. 28. 18:31
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem függ össze a kettő, tehát egy sikeres ember is lehet hívő, vagy fordítva, ahogy tetszik. Ezt nem vitattam. Csupán én még nem találkoztam ilyennel. Ha sok lenne, csak lenne visszhangja, nem? Ti sok ilyet ismertek? Esetleg Ti magatok vagytok azok?
2014. dec. 28. 18:38
 13/22 anonim ***** válasza:
25%
Nincs összhangban a te, gazdagságról jólétről alkotott fogalmad egy hívő áldással teli életének fogalmával. Te a pénzben látod a boldogságot, mi,nem, szerencsére nem vagyunk a rabszolgája és Isten mindig megsegít, nem kell törni a fejünket, de ugyanakkor se pénzsóvárak nem vagyunk, se pénzhajhászok. A mi boldogságunk Krisztus, mert tudjuk, hogy nem kell félnünk. Veled mi lesz a halál után? A pénzes és sikered magaddal viszed? Ott is szolgálni fogod? Aki ezt nem érti, amit írtam, az ki van szolgáltatva ezeknek és mindig több és több kell neki, mindegy mennyi van, folyton elégedetlen. Mellesleg Cliff Richard vagy Ákos jó ellenpélda arra, amit írtál. Ha Isten ad vagyont, akkor ad. Ez az ő szuverén döntése. Ha nem ad, a kegyelme és áldásai még ott vannak. Nem a pénz tesz boldoggá, máskülönben ha nem így lenne, akkor nem lenne annyi milliomos drogos és öngyilkos. Ők miért nem boldogok? Vagy a rengeteg pszichoszomatikus milliomos? Full depressziós banda. Hol van ott a teljes boldogság? Lehet, hogy mégsem ők a szabadok, hanem azok, akiket nem ural a pénz? Azt hiszed az lesz boldog, aki megvehet magának mindent? Az üdvösséged nem kapod meg pénzért. Nekem megvan. Veled mi lesz?
2014. dec. 28. 19:11
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"Isten mindig megsegít, nem kell törni a fejünket"

Szóval te büszke vagy arra, hogy nem kell gondolkodnod? Had idézzek Orwelltől: "Napoleon elvtárs majd gondolkodik helyetted is". Jól érezted volna magad az Állatfarmon az biztos. Igaz, minek is rágni, ha már van előre megemésztett kaja, azt könnyű feldolgozni, nem kell közben semmit se csinálni.

Ahhoz, hogy te pénz nélkül meg tudj élni társadalom kívül kell helyezned magad és önellátónak kell lenned teljes mértékben, gondolkodás nélkül az nem megy. Felteszem fizeted az internetet, van meleg vized és áramod is, ezt mind pénzért kapod, tehát függesz tőle. Szóval akkor kinek is vagy a rabszolgája? Gratulálok, gyönyörű öngól.

2014. dec. 28. 19:34
 15/22 anonim ***** válasza:

Jánosegytizenkettő: megnézném hogy hajléktalanként, hóban-fagyban mennyire lennél boldog. És ezzel nem arra akarok célozni hogy a pénz tesz boldoggá, hanem hogy a hiánya mindig beárnyékolja az ember életét. (Mint a só az ételben: egymagában nem laksz jól tőle, de az ételt se tudod élvezni sótlanul.)

Menekülhetsz persze a gondok elől a vallásba (ahogy mások a piába, drogba, játékgépbe) de emellé még azt is mondani hogy amit te csinálsz az a tuti elég nagyképű dolog. De legalább rávezettél minket saját példádon keresztül hogy a hívők legtöbbje miért is nem sikeres.

2014. dec. 28. 19:59
 16/22 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Nem tudom. Én azt a kérdést is feltenném, hogy miért van, hogy a magánéletükben sikeres emberek általában hívők?

Értem ezt családra, baráti kapcsolatokra.

2014. dec. 28. 22:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Jézus ezt mondta:

(Máté 19:24) 24 Ismét mondom nektek, hogy könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten királyságába.”

Jézus Krisztus ahhoz hasonlította, hogy milyen nehéz egy gazdag embernek bejutnia a Királyságba, ahogy egy teve próbál átjutni a tű fokán.

Jézus nem azt mondta, hogy a gazdag embernek teljességgel lehetetlen örök életet nyerni a Királyság-elrendezésben, hiszen bizonyos tehetős emberek az ő követőivé lettek (Máté 27:57; Lukács 19:2, 9). De az olyan gazdag ember számára, aki a szellemi dolgoknál jobban szereti a vagyonát, ez lehetetlen. Csak az részesülhet Istentől jövő megmentésben, aki tudatában van szellemi szükségleteinek, és az isteni segítség elnyerésére törekszik (Máté 5:3; 19:16–26).

Jézus gyakran felemlítette a gazdagság veszélyét, mivel olyanfajta veszély az, amely mindenkit fenyeget: jómódban élőt és szegényt egyaránt

Jézus nem mondta, hogy az anyagi gazdagsággal rendelkező egyén nem szolgálhatja Istent.

A gazdag zsidók meg voltak elégedve a dolgok menetével. (Vö. Lukács 6:20, 24, 25.) De akkor is voltak kivételek, és ma is vannak. Némely jómódú egyén is elfogadta a Biblia üzenetét és Istent szolgálja. Számukra csodálatos kimenetel kínálkozik.

2014. dec. 28. 22:42
 18/22 Tamás321 ***** válasza:
Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek; Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket; És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse: Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.
2014. dec. 29. 01:29
 19/22 anonim ***** válasza:
Mert a sikeres emberek magukban és a pénzben bíznak és nem Istenben.
2014. dec. 29. 09:06
 20/22 anonim ***** válasza:
Miért vannak telve a psychiáterek rendelöi a "sikeres emberekkel"?
2014. dec. 29. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!