Ateisták, keresztények! Szerintem Isten csak egy menekülési út. Vélemény?
A kérdésedben a "csak" szó az, amivel nem értek egyet.
Sok más funkciót is betölt az isten képzet.
Vegyük például az önigazolást: uralkodó osztályok alapozták a hatalmukat isten(ek) akaratára. Uralkodó osztályokat megdöntöttek isten(ek) akaratára hivatkozva. Kisebb horderejű események mögött is ott áll isten(ek) vélt akarata, mint mozgató ok.
Más példa: a rések istene. Az emberek rácsodálkoznak a világra. Magyarázatot keresnek, de mindenre nem találnak, lehetetlen. Ugyanez van, nem csak kifelé, de befelé is. Az ember nem mindig érti saját magát. A világ tervezettségének, és az elménk kiszámíthatatlanságának látszata mindenkit elbizonytalanít, és a felsőbb, láthatatlan mozgatók feltételezése szinte tálcán kínálkozik a laikus emberi logika számára. Azt hiszem, mindenki életében van egy vagy több pont, amikor az ilyen nézetekkel magában számot kell vetnie. Valaki kiábrándul belőlük egy idő után, mások pozitív visszajelzés miatt megerősödnek benne.
Minden laikus ezt mondja mint te kérdező !
Az igazság az, hogy minden nagy természettudós életük végére hívő lett, mert összeért a bölcsesség. Látták, hogy Isten vanminden mögött
Egyébként az ember valóban gyarló, gyenge és esendő
Én 100% Ateista vagyok.
De azt be kell látnom,hogy jobb úgy élni az élet végén,hogy nem rettegsz a semmitől/elmúlástól. Az hogy mi történik utána,..már más dolog,ezt nem tudjuk.
Ez egy lelki támasz,betegeknek,haldoklóknak reménykedőknek,és ezt NEM szabad elvenni tőlük !
Ahogy a bölcsek mondják ,AZ ÚT A FONTOS,NEM A CÉL
Akár van isten, akár nincs, a te leírásod szerint is a hit erőt ad, akkor végülis nem jobb vallásosnak lenni?
De olvass egy kis vallástörténetet és összehasonlító vallástudományt, érdekes :)
Se rákos nem voltam, se lelki trauma nem ért, "csupán" Isten szólt hozzám.
Van még egy lehetőség kérdező: nem ismered azt, amit mi már igen és ezért találsz ki elméleteket, hogy önmagadat próbáld igazolni és nyugtatni. A te dolgod, bár ha a keresésbe fektetnél ennyi energiát, mint amit a tagadásba fektetsz, előrébb jutnál. Fogadd el, hogy létezik olyan is a világon, amire neked nincs rálátásod, de attól mert te nem ismered, még nincs igazad ha tagadod.
"Se rákos nem voltam, se lelki trauma nem ért, "csupán" Isten szólt hozzám."
A kiabálásodra pedig belépett a nővérke a kórterembe és újfent megkérdezte:
- Mi a baj Janikám, csak nem megint a hangok?
szia
Nem vagyok olyan beteg, vagy nincs olyan "gondom" ami miatt Istenhez kellene menekülnöm.
Teljesen más miatt hiszek benne söt határozottan tudom hogy létezik, mert az élet nem hagyta bizonyság nélkül.
Ha valaki cak azért hisz benne mert valamilyen problémával küszködik, akkor "rossz úton jár"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!