József ezt hogy tudta elhinni?
Tehát: Mária azt állította, hogy szűzen fogant. József ezt hogy nyelte be? Hogy volt annyira naiv, hogy ezt elhiggye? Ennyire naivak voltak az emberek (nem hiszem)?
U.i.:Kérlek titeket, keresztények, hogy ha valamit állítotok, akkor azt ne a bibliai idézeteitekkel támasszátok alá, mert egyrészt senki sem ért belőle semmit (én se), csak a hívők, másrészt a Bibliát eleve nem tartom hiteles "forrásnak"
"Kérdezö, jópofa vagy :)
Kiveszel egy Bibliai történetet és letiltod a Bibliából magyarázni.
Ez egy kicsit olyan, mintha letiltanád a tudományos magyarázatát Einstein relativitás elméletének. :) "
- Katynél a pont! :) Bár az első válaszolónak is jó meglátásai vannak!
"Én onnan közelíteném meg a történetet,hogy egyáltalán mi értelme lett volna,hogy így foganjon meg?"
- Nagyon egyszerű, ez is azt támasztja alá, hogy nem átlagos ember volt és nem is átlagosan fogant meg ahogy a többi ember.
Igen,meg még születhetett volna lila hajjal,két szívvel,meg színváltós szemmel....És akkor???
Jézus a csodáit mindig céllal csinálta,azért,hogy megmutassa az embereknek,hogy ne legyenek kishitűek.De a kenyér-és halszaporításnak,a borcsinálásnak,és a feltámadásnak is értelme volt,mert szükség volt rá.De kinek volt rá szüksége,hogy tudja,hogy Jézus így született,kin segített ezzel,vagy mit akart ezzel reflektálni? Most komolyan kérdezem.
# 14
Nem vagyok vallásos, de a fáma szerint fontos volt, hogy Jézus ne embertől származzon genetikailag. Isten Ádámot tökéletesre teremtette, ez a tökéletesség elveszett a bűnbeesés után, és Ádám utódai örökölték tökéletlenséget, és halmozták generációról generációra. Ahhoz, hogy Jézus váltságáldozata egyenértékű legyen Ádám bűnével, ahhoz egyenlően tökéletesnek kellett lenniük. Azon kívül, hogy a szűz fogantatással prófécia is teljesült (ami így duplán csoda, növeli az emberek hitét), Jézus nem örökölte Józsefen és Márián keresztül a bűn következményét. Így volt értelme annak, hogy maga nem követte el, de önként magára veszi a terhét, és megvált minket belőle.
"Így volt értelme annak, hogy maga nem követte el, de önként magára veszi a terhét, és megvált minket belőle."
Egy átlagos csecsemő,aki hagyományos módszerrel nemződik,milyen bűnös tulajdonságokkal jön a világra? Nem is tud a bűnről mindaddig,amíg a felnőttek el nem mondják neki,hogy mi az.
Huu, elég sok válasz jött :D Szóval, szép sorjában:
1# Elég jó életem van. És a karácsony szerintem egy túlértékelt ünnep. Ugyanolyan nap,mint a többi, csak éppen ajándékozunk és mindenki nagyon nyálas. És a kreténre csak annyit, hogy a kezedet nem a billentyűzeten/telefonon, hanem egy szép nagy péniszen kéne tartanod. Tudod, azon, amelyiket nyalogatni szoktad. :)
2# Nem értek egyet az angyalos sztorival, és a biblia írásaival sem. Ennek ellenére valóban hülyeség volt megtiltani a bibliát, csak az őrületbe tudnak kergetni olyankor, amikor leírnak valamit, és utána azt, hogy ez hol van a bibliában (viszont az, hogy lemásoltad, tetszik), mert az ateistáknak ez semmit se mond...
3# Egyetértek.
4# Nem igazán értek egyet, de ha a többi, vallásos emberek is lepontoznak, gondolom igazam van.
5# Ez tetszett, azt hiszem, hogy ez az egyik legjobb és legjobb válasz annak ellenére, hogy a többiek csak 37%-ra értékeltek.
6# Ez is lehetséges. :D
7# A válasz első felére már válaszoltam. A példa eléggé hülyének állítja be az ateista embert... Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy azért lesz rákos a gyerek, mert Isten hagyja meghalni, vagy mert olyan "véletlen" biológiai folyamatok zajlanak le a gyerekben, amik előidézik a rákot? Melyik a valószínűbb?
8# Azért, mert álmodok valamit (akár Isten "helyezte bele" az álmot a fejembe, akár nem), még nem fogok hinni az asszonynak...
9# A biblia elolvasásától még nem fogok hinni a bibliának. (Ennek ellenére tervezem, higy elolvasom, csak azért, hogy tudjak róla beszélni.)
10# Nem hasznos válasz, csak helyeslés
11# Ez is csak helyeslés, nem hasznos. És neked is ajánlom azt, amit az elsőnek.
12# Nem valószínű.
13# Ez a válasz is kimaradhatott volna, nem hasznos.
14# Senkinek sem volt rá szüksége. Ennek ellenére ez egy érdekes kérdés.
15# Egyrészt az eredendő bűn hülyeség. Szerintem csak parasztvakítás, de ebbe nem akarok belemenni, amúgy se a kérdéshez kapcsolódik (akárcsak a válaszod).
16# Egyetértek, de nem a kérdésre válaszoltál.
Szerintem voltak olyanok, akik nem értették teljesen, hogy mit is akarok kérdezni... Ez a kérdés nem Jézusról szólt, hanem Józsefről és Máriáról. :)
U.i: az elírásos/ékezetes hibákért elnézést, telefonról írtam.
"16# Egyetértek, de nem a kérdésre válaszoltál."
Akkor igyekszem arra válaszolni:Az a helyzet,hogy ugyanazt gondolom,amit te;Nehezen tudom elképzelni,hogy József olyan naiv volt,hogy ezt benyelje.Tartom magam ahhoz,hogy nem igaz a történet,az általam kifejtett okok miatt.
#18 Neked is azt tudom mondani, hogy egyetértek, de nem a kérdésre válaszoltál. Ennek ellenére válaszolok: ezt a részét én se értem.
19# Akkor ebben egyetértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!